Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen Half-Life film tenzij Valve hem maakt

Half-Life: The Movie?

Half-Life is één van de meest populaire franchises ooit gemaakt, dus waarom heeft het nog nooit een verfilming gekregen? Volgens Valve CEO en mede-oprichter Gabe Newell, is het omdat ze niemand vertrouwen om het te doen buiten zichzelf.

In een gesprek met PC Gamer wist Newell te vertellen dat ze eigenlijk al veel aanbiedingen hebben gehad. "Er waren al een heleboel ontmoetingen met mensen van Hollywood nadat de originele Half-Life zo goed ontvangen werd," legde Newell uit. "De regisseurs daar wilden een Half-Life film maken, dus ze brachten een schrijver mee of een talenten-agentschap zou schrijvers meebrengen, en dan zouden ze ons hun verhaal vertellen. En hun verhalen waren gewoon zo slecht. Ik bedoel, keihard, de ergste. Ze begrepen niet wat van de game een goede game maakte, of wat het eigendom zo interessant maakte voor mensen om er fan van te worden."

En dat, zei Newell, is wanneer ze beslisten dat maar één bedrijf het juist zou krijgen: Valve. "Dat is wanneer we begonnen te zeggen: 'Wow, het beste wat we zouden kunnen doen, is hier geen film van maken, tenzij we het zelf doen,'" zei hij. "Ik had zoiets van, 'Zelf maken? Wel dat is onmogelijk.' Maar het Team Fortress 2 gedoe, de Meet the Team kortfilmpjes, is ons die dat proberen te verkennen."

Haast iedereen heeft wel al eens zo'n 'Meet the Team' filmpje gezien en ze waren een groot succes onder het gamend publiek. Het feit dat Valve misschien plannen heeft voor een groter, gelijkaardig project zou wel eens veelbelovend kunnen zijn. Nu, Valve is niet echt bekend om gehaast te werk te gaan met zijn Half-Life franchise (episode 3, iemand?), dus wie weet wat er uiteindelijk van terecht komt.

Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties