Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen games van Blizzard dit jaar?

Des te meer in 2012.

Nog meer nieuws vanuit de Activisionstal. Ditmaal betreffende Activision-Blizzard. Het lijkt erop dat al wie hoopte Diablo 3 dit jaar in huis te kunnen halen, eraan is voor de moeite. Activision liet verstaan dat zij zelf niet rekenen op een release in 2011 en Blizzard heeft van bij z'n ontstaan consistent een 'done when it's done'-mentaliteit gehanteerd. Het lijkt dus vrij zeker dat we dit jaar geen nieuwe Blizzard-games moeten verwachten.

Activision zou Activision echter niet zijn mochten ze toch geen kalender opgesteld hebben voor Blizzard, want ze hopen toch jaarlijks één game van de ontwikkelaar uit te kunnen brengen. En net zoals dat in 2009 niet het geval was en we in 2010 zowel StarCraft II: Wings of Liberty als WoW: Cataclysm op ons bord kregen, hoopt Activision dus op twee games in 2012.

Vermoedelijk zouden dat dan Diablo 3 en het nieuwe deel in de StarCraft II trilogie, Heart of the Swarm, worden.

Over de release van het langverwacht nieuwe deel in de StarCraft-franchise vorig jaar wist CEO van Blizzard, Mike Morhaime, overigens te zeggen dat de kaap van de 4,5 miljoen verkochte exemplaren bijna bereikt is. Allicht komt daar nog een niet-te-verwaarlozen aantal bij eens de game z'n intrede maakt op de Chinese markt.

Waarschijnlijk geen Diablo III in 2011.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

See 2 more
Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties