Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen first-party PlayStation Vita games in ontwikkeling

'Genoeg andere studio's werken aan games.'

Geen enkele Sony studio maakt op dit moment PlayStation Vita-games. Dit zegt topman Masayasu Ito in een interview met 4Gamers (vertaald door DualShockers).

Hij zegt dat er genoeg third-party games in ontwikkeling zijn waardoor Sony zich op zijn consoles kan richten. "Momenteel werkt Sony niet aan first-party games voor de PlayStation Vita," zegt hij. "Met zo veel third-party games in ontwikkeling, is de strategie van Sony zich te richten op de PlayStation 4."

Ito merkt op dat de Sony handheld in trek is bij jongere gamers, wat volgens hem gekenmerkt wordt door het succes van Minecraft op de Playstation Vita. Hij verzekert dat andere studio's games blijven maken voor de handheld. Om de jongere markt aan te spreken, brengt Sony gekleurde PlayStation Vita varianten uit.

De handheld kwam uit in 2012 en volgde de PlayStation Portable op. De PlayStation Vita krijgt geen opvolger vanwege te grote concurrentie door smartphones. De verkopen van de PlayStation Vita zijn ook lager dan die van zijn voorganger.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties