Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen bewegingssensoren in volgende DS

Uitspraak Iwata verkeerd geïnterpreteerd.

Nintendo heeft officieel een ontkenning in de wereld gestuurd dat de volgende iteratie van de Nintendo DS uitgerust zal zijn met bewegingssensoren.

Dat bericht werd de wereld ingestuurd na een interview van grote Nintendo-chef Satoru Iwata met de Japanse krant Asahi Shimbun. Daarin leek Iwata te zeggen dat de volgende DS erg gedetailleerde graphics zal kunnen weergeven en de mogelijkheid zal hebben om de bewegingen van de speler te lezen.

Nu heeft een vertegenwoordiger van Nintendo of America tegen gamingblog Kotaku gezegd dat Iwata's uitspraak verkeerd geïnterpreteerd werd door de interviewer en dat de volgende versie van de DS geen bewegingssensoren zal hebben. De vraag wat hij dan wèl gezegd heeft dat zo verkeerd geïnterpreteerd kon worden blijft onbeantwoord.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties