Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gears of War 4 - 5 dingen die je moet weten

Brothers to the end.

Op 11 oktober komt kersverse studio The Coalition met het nieuwste deel in de Gears of War-serie: Gears of War 4. Het is nu aan het team van studiobaas Rod Fergusson om de serie nieuw leven in te blazen en tegelijk trouw te blijven aan de pilaren van de reeks. De vijf belangrijkste dingen die je over de game moet weten, zetten wij voor je op een rijtje.

Het begin van een nieuwe saga

Gears of War 4 speelt zich vijfentwintig jaar na de gebeurtenissen uit het derde deel af. De hervormde Coalition of Ordered Governments (COG) houdt de resterende mensen op de planeet Sera bij elkaar in steden, die niemand mag verlaten. Een groep genaamd de Outsiders verwerpt de standpunten van de COG en leeft buiten de wet van de organisatie.

Je kruipt in de huid van Marcus Fenix' zoon James Dominic 'JD' Fenix, die samen met zijn goede vriend Delmont 'Del' Walker is gedeserteerd uit de COG. Samen met hun nieuwe bondgenoot Kait Diaz gaan JD en Del op zoek naar de verdwenen mensen uit Kaits dorp. Tijdens hun zoektocht moeten ze het opnemen tegen de nieuwe monsterfactie de Swarm, het robotleger van de COG genaamd DeeBees en moeder natuur zelf. De campaign leunt het dichtst bij die van de eerste Gears of War aan en is het begin van een nieuwe saga.

Ga verder naar het volgende Gears of War 4 feit.

Over de auteur
Kevin van den Essen avatar

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Reacties