Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gears of War 3 - Horde Command Pack Review

Schiet, rol, dekking, overwinning!

Gears of War 3 maakt het online slachtveld al enige tijd onveilig op de Xbox 360, en deze week komt ontwikkelaar Epic Games op de proppen met wat downloadbare content die de multiplayer ervaring van leuke nieuwigheden voorziet. Kan deze DLC ons bekoren, of laat je het beter links liggen? Dat is de vraag die we ons vandaag stellen.

Het eerste DLC-pakket heet "Horde Command Pack" en biedt een aantal nieuwtjes. Allereerst worden er drie nieuwe speelbare personages toegevoegd. Dizzy, die iedere Gearsfan al zal kennen uit de singleplayer, krijgt een alternatief kostuum. Dan is er ook nog Bernie, een vrouwelijke Gear, die ook voorkomt in het verhaal van Gears 3. Als laatste is er de Onyx Guard, een special ops Gear die een unieke, zwarte gevechtsuitrusting heeft.

Dan zijn er ook nog twee nieuwe skins om je wapens te voorzien van een gepimpte look. Eerste is het junglepartoon met groen en grijs. De Team Plasma skin geeft je wapen dan weer een rood/blauw plasma-achtig patroon. Deze twee, samen met de drie nieuwe boven vernoemde personages, voegen qua gameplay niks toe aan de game. Het zijn in feite enkel visuele veranderingen die dienst doen om de fans van de reeks te verwennen. Maar dat is gelukkig niet de enige inhoud van de pack.

Er zitten ook drie nieuwe maps in deze eerste DLC, die zowel in competitieve multiplayer, als in Horde Mode speelbaar zijn. Allereerste is de map Blood Drive. Mensen die bekend zijn met de reeks zullen deze map herkennen uit Gears of War 2. Deze kleine, symmetrische map heeft aan beide kanten een hoge trap, die uitgeeft op een lager gelegen binnenpleintje. Een absolute favoriet voor iedereen die Horde Mode speelt, aangezien deze map de actie kanaliseert naar zeer specifieke punten. Reken er dus maar op dat de Locust Horde in grote getallen jou en jouw team zal bestormen.

Rustlung is de tweede map, en is eveneens symmetrisch. Typisch voor Epic trouwens, zo wordt de match enkel beslecht op het speelvermogen van de speler en is het niet afhankelijk van welke spawn je had. Deze map zich af op één van de vaartuigen waarop de COG zich teruggetrokken heeft nadat ze de stad Jacinto heeft doen overstromen. Een uiterst persoonlijke map die zich ideaal leent aan close quarter combat. Haal die shotgun dus maar boven. En er zit trouwens voor de gelukkigen ook een Silverback mech verstopt op de map.

Laatste map is Azura, een afgelegen eiland waar enkel de elite van de mensheid mocht verblijven tijdens de oorlog met de Locust. Deze tropische locatie, voorzien van de nodige palmbomen, heeft twee basissen die uitgeven op een uit verschillend verdiepingen bestaand binnenplein. Een op het eerste verdiep gelegen balkon geeft je een goed zicht op het lager gelegen plein, waar de restanten van een fontein voor de nodige dekking kunnen zorgen.

Alle drie de maps zijn bijzonder leuk om te spelen, zowel in Horde als in competitieve multiplayer. Het trio biedt bepaalde voor- en nadelen aan bepaalde speelstijlen. Zo kan iemand die vaak met de shotgun ten strijde trekt zich naar hartenlust uitleven in Rustlung, maar zal iemand die liever op lange afstand het vuur opent net iets meer uitgedaagd worden. Deze maps kunnen de aankoop verantwoorden van deze pack, gezien ze wel degelijk een goede aanvulling aan het totaalpakket zijn.

De Horde Command Pack in trailervorm gegoten.

Maar daar eindigt het niet. Er zijn ook nog een aantal fortification upgrades voor de fervente Horde Mode spelers onder ons. De nieuwe Command Center is een gloednieuwe versterking. Deze kan opgewaardeerd worden zodat het vuur van sluipschutters inroept, mortieraanvallen die de vijand belagen en zelfs verschillende Hammer of Dawn aanvallen om de Locust volledig van de kaart te vegen. Ook kan de Decoy, een bestaande fortification, nu geüpgrade worden tot een Onyx Guard die de vijanden ook onder vuur zal nemen om je te beschermen. Een Sentry, het grote vaste machinegeweer, heeft ook een opknapbeurt gekregen. Met de nieuwe upgrade is deze nu zelfs geschikt om Berserkers te lijf te gaan. Laatste in het lijstje is een upgrade voor de Silverback. Nu kun je jouw mechanisch strijdpack uitrusten met raketten en krijgt het een korting wanneer je het wil herstellen.

Dit alles kost je een goede 800 MS Points, wat op zich al waar voor je geld is. Toch raden we alle Gears fans aan Season Pass te kopen. Hiermee kan je alle komende DLC packs binnenhalen, zonder meerkost. Een aanrader.

De Horde Command Pack voegt heel wat toe aan het multiplayer luik van Gears of War 3. Nieuwe maps met elk hun eigen karakter, nieuwe upgrades voor de Horde Mode en dan nog eens wat leuke customization goodies voor de fans. Zeker de moeite waard.

De Horde Command Pack is vanaf nu beschikbaar voor 800 MS Points, of gratis te downloaden als je een Season Pass voor Gears of War 3 hebt.

8 / 10

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Getagged als

Reacties

More Reviews

Meest recente artikelen