Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gearbox: "Maak achievements simpel!"

Blijkbaar verhogen ze het verkoopsucces.

In een interview met Randy Pitchford, een van de leading men bij ontwikkelaar Gearbox, gaf de man aan dat het behalen van achievements best zo simpel mogelijk gehouden moet worden. Die uitspraak doet hij niet bepaald met de speler zelf in het achterhoofd, maar eerder om de verkoop van spellen te stimuleren.

"Er bestaat zoiets als de 'Achievement Hunter'. Deze mensen beslissen welke spellen ze aankopen met in het achterhoofd de hoeveelheid tijd die ze zullen moeten spenderen om zoveel mogelijk achievements te behalen. Deze persoon speelt met andere woorden erg veel spellen, en als ontwikkelaar wil je dat je product deel uitmaakt van zijn spellenberg. Zo gaat het nu eenmaal binnen onze industrie," aldus Pitchford.

"Maak het behalen van achievement dus zo simpel mogelijk! Het zou de verkoop positief kunnen beïnvloeden en zelfs tot een toename kunnen leiden van veertigduizend verkochte exemplaren," geeft Gearbox aan. Persoonlijk zijn wij meer voorstander van achievements die je daadwerkelijk belonen met ingame extra's, maar wie zijn wij?

Getagged als

Reacties