Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gearbox eigenaar Duke Nukem-franchise

3D Realms tevreden over nieuwe eigenaar.

De 'Duke Nukem'-franchise is nu volledig intellectueel eigendom van Gearbox. Dat heeft de developer laten weten in een persbericht dat geplaatst werd op hun eigen forum.

Vorige eigenaar van Duke, 3D Realms, heeft er alle vertrouwen in. CEO Scott Miller van 3D zei dat hij maar één blik moest werpen op Borderlands om te weten dat Gearbox geschikt de ervaring kon maken waar Duke Nukem-fans al jaren op ziten te wachten. Co-stichter George Broussard voegde daaraan toe dat Gearbox perfect begreep waar het merk om draait en dat de toekomst spannend en ongelooflijk was. "Dit is een win-win situatie voor iedereen, vooral voor de fans," zei hij.

Vorige vrijdag maakte Gearbox bekend dat ze verder gaan met het maken van Duke Nukem Forever. De game is al twaalf jaar in de maak. Vorige developer 3D Realms ging begin dit jaar failliet. Gearbox zegt dat ze de game volgend jaar zullen uitbrengen voor de PC, PS3 en Xbox 360.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties