Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gearbox heeft twee next-gen IP's in de maak

Waaronder Furious Four?

Gearbox Software-topman Randy Pitchford maakt op de Penny Arcade Expo (PAX) bekend dat de studio momenteel werkt aan twee nieuwe franchises, bestemd voor de volgende generatie spelcomputers.

Deze twee projecten bestaan naast de games waar de studio al aan werkt; het zijn dus volledig nieuwe IP's (intellectuele eigendommen die niet al onderdeel zijn van een bestaande franchise).

Verder laat Gearbox weten dat Brothers In Arms: Furious Four, aangekondigd op E3 in 2011, niet meer leeft. De titel is nu simpelweg Furious Four en maakt niet langer deel uit van de Brothers in Arms serie. Furious Four is een coöperatieve shooter. Of dit één van de twee nieuwe IP's is waar Gearbox aan werkt, is niet zeker maar wel aannemelijk.

Gearbox is voornamelijk bekend van de Borderlands-spellen. Daarvoor komt nog steeds downloadable content uit, zoals de Ultimate Vault Hunters Upgrade Pack 2: Digistruct Peak Challenge, die vanaf vandaag te downloaden is.

Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties