Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gas Powered Games zet toekomst van bedrijf op het spel met nieuw Kickstarterproject 'Wildman'

Ontwikkelaar van Dungeon Siege en Supreme Commander gaat all-in met volgende game.

Gas Powered Games, de studio achter onder andere Dungeon Siege en Supreme Commander, heeft gisteren een Kickstarter opgestart rond een nieuwe game getiteld Wildman. Volgens CEO Chris Taylor zetten ze met dit project de toekomst van het hele bedrijf op het spel.

Wildman wordt een kruising tussen een action RPG, een RTS en een MOBA. De ontwikkelaar heeft een maand om 1.1 miljoen dollar binnen te halen via Kickstarter. Gebeurt dat niet, dan zou de studio volgens Taylor wel eens ten onder kunnen gaan. Hij vertelde dat al het geld en de tijd die ze de voorbije maanden hadden in de game is gepompt en dat ze hun geen mislukking kunnen veroorloven. Toch heeft de man er een goed oog in. Gas Powered stond eerder al voor hetzelfde scenario met recente kaskrakers als Dungeon Siege en Supreme Commander. Volgens hem is het ook makkelijker om 15 dollar aan een stel gamers te vragen dan 1.1 miljoen aan eender welke uitgever.

Taylor kon ook al een tipje van de sluier oplichten rond de algemene richting waar ze met de game uitwillen. Er een singleplayer en co-opluik zijn dat de RPG feel van Dungeon Siege, sterke RTS- en MOBA-elementen zal combineren. Zo zal er een overworld map zijn waar de speler zijn personage bestuurd. Je kan er de wereld verkennen en kerkers leegplunderen, net zoals in Diablo. Naast het levellen van je personage en zijn vaardigheden, vallen er ook nieuwe technologieën en speciale items voor je leger te ontdekken.

Wanneer je echter nabij een vijandelijk kamp komt, verschuift de gameplay naar die van een MOBA. Je houdt de controle over je 'Wild(wo)man', maar kan er ook structuren neerpoten zoals battle towers of spawners. De slagvelden waarop deze gevechten plaatsvinden zullen volledig verwoestbaar zijn en worden ondersteund door een krachtige physics engine. Als je zo'n gevecht weet te winnen, mag je de wereld verder verkennen, anders keer je terug naar de plek waar je het laatst gezegevierd hebt.

De Kickstartpagina kan je via deze link bereiken. De teasersite rond Wildman valt hier te ontdekken. De concept art van de game zie je hieronder.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties