Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gamezone F.A.C.T.S. 2010

Wat valt er te zien?

Met zo'n goede 390 m² nemen de videogames meer dan een prominente plaats in op F.A.C.T.S. 2010. Vandaag een overzicht van wat er in de Gamezone te beleven valt. Morgen volgt er dan nog een overzicht van wat er nog allemaal te beleven viel op de beursvloer.

In de gigantische Gamezone valt jullie oog ongetwijfeld op de zes Acer Predator's waar Square Enix maar liefst zes speelbare versies van Final Fantasy XIV voor alle bezoekers kan aanbieden. Redacteur Michaël maakt je er bovendien wegwijs in de wondere wereld van deze MMO en er zijn enkele figurines te winnen!

Niet ver van dit alles ligt de mysterieuze Room 299 van Sony. Hier test je niet alleen de PlayStation Move, maar ook Gran Turismo 5 in 3D of laat je het beste van je zelf horen met SingStar. Dit alles vindt plaats in de stijlvolle container van Sony, die speciaal voor gamers werd ingericht.

Kijk ook zeker uit naar de THQ-boothbabe die de ronde doet. Op haar iPad toont zij exclusieve beelden van Homefront. De speciale F.A.C.T.S.-trailer van Homefront loop je dus letterlijk tegen het lijf in de vorm van een babe. Vergeet ook zeker niet naar je mini booklet te vragen.

De prijs voor meest opvallende en sfeervolle stand gaat echter naar Ubisoft. Naar goede gewoonte moet je hier zijn voor wat ritme en beats, deze maal in de vorm van Just Dance 2. Deze ritmische dansgame voor de Nintendo Wii werkt zo aanstekkelijk dat zelfs de moordenaar uit Scream de dansvloer niet kon weerstaan.

Maar de grootste topper is ongetwijfeld de speelbare versie van Assassin's Creed: Brotherhood! Hier kan je aan de slag met de nu al baanbrekende multiplayer waar je net zo goed prooi als jager bent. Dat Ezio Venetië en Firenze inruilt voor Rome, maakt dat AC: Brotherhood nog grootser is dan zijn twee voorgangers.

Alsof die twee titels nog niet genoeg waren, is er ook nog Shaun White Skateboarding. Naast de volledige game die volledig te spelen valt op een tal van Xbox 360's is er uiteraard nog de 3D-versie te bewonderen. Wanneer je nekbrekende stunts uithaalt met de Flying Tomato voelt alles veel intenser aan. Om alles nog eens te complementeren heeft Ubisoft ook nog plaats gevonden voor Tom Clancy's H.A.W.X. 2. En als we redacteur Gert mogen geloven is het zeker de moeite om de prachtige graphics te komen bewonderen.

De booth van Ubisoft is ook de place to be als je van free stuff houdt. Naast diverse posters en Rabbid-maskers worden er elk uur prachtige goodies en gadgets in het publiek uitgedeeld.

Microsoft pakt het iets minder opzichtig aan, maar zeker niet minder gesmaakt. Met speelbare versies van Halo: Reach moet je niet lang nadenken waar je alle shooterfanaten ziet aanschuiven. De titel ligt al even in de winkel maar blijft een ware publiekstrekker. Twijfel je nog over de aankoop? Kom dan zeker eens langs en onderwerp de game aan een grondige test.

Er staat echter concurrentie op enkele meters afstand waar SEGA de bezoekers blij maakt met 10 speelbare versies van Vanquish voor de PlayStation 3. Met Shinji Mikami als designer weet je alleszins dat je er veel van mag verwachten.

Geen F.A.C.T.S.-beurs zonder mensen die zich verkleden als Mario, Luigi of Wario en dus is Nintendo ook van de partij. De absolute topper hier is Super Mario Galaxy 2 waarin de langverwachte terugkeer van Yoshi zit. Maar er is nog meer fun met Mario in de vorm van New Super Mario Bros Wii.

Ook Samus Aran is aanwezig want je kan aan de slag met haar opmerkelijke avontuur in Metroid: Other M. Hierin knal je veel buitenaards gespuis neer in zowel firs- als third person view.

DS'ers worden dan weer in de watten gelegd met Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies die er niet alleen staat om te spelen. Wanneer je een eigen exemplaar meeneemt is het mogelijk om via de Tagmode een exclusieve schatkkaart te ontvangen.

Opgepast! Er is ook verslavingsgevaar wanneer je aan de slag gaat met New Super Mario Bros of Pokémon HeartGold/SoulSilver. Als je dat nog niet genoeg vindt, is er ook Professor Layton en Verloren Toekomst. Dit is een Belgische primeur en exclusief speelbaar op F.A.C.T.S. in de Gamezone!

Konami kiest net zoals Ubisoft ook voor wat dansen met Dance Dance Revolution Extreme. Maar ook Dance Evolution voor de Kinect staat klaar voor al jullie dansplezier. Zet dus je beste beentje voor en laten die voeten bewegen zoals alleen Michael Flatley kan.

Maar ook onze vrienden van Pushstart zijn terug te vinden op de beursvloer. Zijn brengen naast enkele retrogames ook Super Street Fighter IV en Super Smash Bros Brawl mee. Voor wat lekker beat em up games moet je dus ook op F.A.C.T.S. zijn.

Er is gewoonweg onnoemelijk veel om op te noemen. Ik zou bijna nog het beste (ahum) vergeten. Wij staan ook op de beurs met onze eigen stand. Als je nog niet ingeschreven bent op deze sublieme gamesite dan heb je morgen nog de kans om het goed te maken. Elk inschrijving op de beursvloer aan onze stand maakt kans op enkele mooie prijzen waaronder de God of War III Ultimate Edition!

Read this next