Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gametentoonstelling komt naar België

'Play Belgium' loopt vanaf 22 december.

Dat videogames een steeds grotere groep van de bevolking aanspreken kan niet meer genegeerd worden. Jong en oud speelt de spellen, maar de industrie gaat veel verder dan dat. Sinds enkele jaren duiken er regelmatig tentoonstellingen op die volledig rond videogames draaien, en binnenkort mogen we er zo eentje in België verwelkomen.

De gerenommeerde, internationale expo GAME ON zal vanaf 22 december namelijk in ons eigen landje, meer bepaald te Brussel, te bezichtigen zijn onder de noemer 'Play Belgium'. Bezoekers zullen de videogamegeschiedenis doorheen vier decennia kunnen ontdekken, en dat vier maanden lang.

De organisatoren zelfs vertellen het volgende over de tentoonstelling: "Naast historiek en cultuur biedt Play Belgium een breder geheel met ruime aandacht voor onderwijs, onderzoek en media rond gaming. Games worden immers ook gebruikt in revalidatiecentra, als tool bij het bestrijden van zwaarlijvigheid, als didactisch materiaal in het onderwijs, als trainingsinstrument bij gespecialiseerde professionele opleidingen etc…"

Mocht je denken dat het bezoeken van een tentoonstelling sowieso al een saaie bedoeling is, dan lijkt Play Belgium de uitzondering op de regel te worden. Er zullen namelijk meer dan tweehonderd consoles aanwezig zijn en op sommige daarvan kan ook effectief gespeeld worden.

Voor alle praktische informatie kun je terecht op de officiële site van Play Belgium. Daar zijn tickets verkrijgbaar, al zin die ook te vinden bij de FNAC. Het is zelfs mogelijk om tickets als B-dagtrip aan te kopen in alle NMBS stations, waardoor er al helemaal geen reden meer is om geen bezoekje te brengen aan Play Belgium.

Eurogamer zal eveneens aanwezig zijn op de tentoonstelling. Verwacht binnenkort heel wat coverage rond deze unieke gebeurtenis!

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen