Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gamesindustrie solidair met Japan

Verscheidene acties voor getroffen land

In de nasleep van de aardbeving en tsunami in Japan, deden heel wat gamestudio's een actie om geld te verzamelen voor toch wel één van de grootste gamelanden.

Sony, waarvan ook enkele fabrieken in het getroffen gebied lagen, gaf mensen de mogelijkheid om te doneren via het PSN. Deze week maakten ze bekend dat die actie 1.3 millioen dollar heeft opgebracht. Sony Baas Kaz Hirai had er het volgende over te zeggen: "While we continue to make every effort to help the recovery of the affected communities in the region, I would like to express our gratitude to every single PlayStation user across the world who made a contribution to the effort."

Ook Riot Games, bekend van League Of Legends (LoL), deed een soortgelijke actie. Door een champion of een skin te kopen in de ingame store (LoL werkt met micro-transacties) werd maar liefst $160.000 opgehaald. Zeer indrukwekkend voor een free-to-play game.

De science-fiction MMO Eve Online haalde dan weer $40.000 op doordat spelers ingame geld konden storten. Ook verscheidene andere ontwikkelaars hielden acties, waaronder Hi-Rez (Global Agenda), Valve (TF2), Zynga en nog vele anderen. De gamesindustrie toonde zich duidelijk van haar goede kant.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen