Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gamescom te druk bezocht

Zaterdag minstens duizend bezoekers geweigerd.

Wie de gigantische Koelnmesse waar de Gamescom traditioneel doorgaat al eens heeft gezien kan zich niet indenken dat die ooit vol zou raken. Maar op de eerste weekenddag van de beurs heeft het ondenkbare zich toch voorgedaan: de organisatoren moesten omstreeks 15u de ticketverkoop staken. Op dat moment waren naar verluid meer dan 100.000 mensen in het complex.

De grootste gamebeurs ter wereld barst uit zijn voegen. Letterlijk, want de gebouwen van de Koelnmesse zijn oorspronkelijk bedoeld voor 'slechts' 62.000 bezoekers. De enorme drukte zorgde er zaterdag zelfs voor dat enkele mensen onwel werden en richting ziekenhuis moesten. Om erger te voorkomen werd na 15u dan ook beslist om geen mensen meer binnen te laten in het complex. Dit leidde tot teleurgestelde gezichten bij de ongeveer duizend gamers die nog altijd stonden te wachten aan de ingang. Ook mensen die hun tickets reeds in voorverkoop hadden gekocht zouden niet meer binnen gelaten zijn.

De Gamescom gaat morgen zijn laatste dag in. Wie van plan was om zondag ook naar Keulen af te zakken maar nog geen ticket heeft ziet daar misschien best van af. Vorig jaar bezochten op vijf dagen 250000 mensen de beurs.

Getagged als
Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties