Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony persconferentie LiveText

PS3 Slim! Prijsdaling! Meer PSP-nieuws!

En jawel hoor, we hebben het overleefd. De hitte is enorm, de drankjes waren koud, maar nu is het toch echt tijd voor de Sony persconferentie.

Er lopen nog heel wat mensen heen en weer. Net de mededeling dat 'tripods' op de benedeverdieping niet toegestaan zijn. De aliens uit War of the Worlds verlieten vervolgens teleurgesteld de zaal.

Oeh, het liedje is afgelopen. gaat het beginnen?

Nee, het volgende liedje begint alweer.

Een stem vertelt ons dat het nog vijf minuten duurt. De spanning stijgt!

Meh, er staan mensen voor ons beeld. MOVE!

Jahoe, ze zijn weg. We zien het vervelende filmpje weer. Belangrijk nieuws: stopcontact gevonden, dus we houden het helemaal uit.

We gaan beginnen, althans...

Het licht gaat uit, we gaan echt beginnen.

Net als bij EA een filmpje met alleen maar vrolijke mensen. LittleBigPlanet-racertjes worden getoond. Wat? God of War 3 en Super Stardust HD.

SingStar, muziekvideo's en nu de PSP. Het filmpje komt langzaam tot een einde. Ohnee, daar is Buzz nog!

Biljarten, woohoo. MAG, MotorStorm: Arctic Edge worden allemaal geshowed. Film is afgelopen, Andrew House, baas van Sony Europa, betreedt het podium.

Zijn ringbaardje lijkt op dat van David uit The Office UK. Hij praat over geschiedenis van Sony Computer Entertainment Europe. Hij wil deze lijn vanavond voortzetten.

Het gaat over de behoeftes van gamers...willen we dit horen?

Kort praatje over PS1 en PS2. Ook dingen als Buzz en SingStar worden genoemd. Sony brengt gamen naar de complete familie.

Waar gaan we het over hebben: de bedrijfsstrategie, de toekomst en hoe het bedrijf daarop inspringt.

Cijfertjes. De PlayStation 2 is blijkbaar de Michael Schumacher van de gamesindustrie. 138.8 miljoen units verkocht in hele wereld, 51.8 hiervan in Europa.

PSP-cijfers: PSP Go wordt genoemd met release in oktober. Verkopen van handheld zijn nu beland aan 52.9 miljoen units, 17 miljoen in Europa.

PlayStation 3 heeft 23.7 miljoen verkochte exemplaren, waarvan 10 in Europa. Blijkbaar zijn de verkoopcijfers maar het halve verhaal...we gokken dat we de andere helft nu te horen krijgen.

PlayStation Network is blijkbaar de andere helft. Unieke ervaring voor iedereen. In totaal 27 miljoen gebruikers, waarvan 11 miljoen in het Europese gebied. Dit houdt in volgens berekeningen dat 60% van de mensen verbonden is met PSN. Het aantal gedownloade bestanden: 560 miljoen. Dat is meer dan een half miljard.

Totale omzet door PSN: USD 280 miljoen. Nu gaan we over Home praten.

Blijkbaar wordt Home gebruikt als sociaal netwerk door mensen. Wij geloven je op je woord, meneer House.

Home-cijfers: 7 miljoen keer gedownload, 3.3 miljoen in Europa. Red Bull Island en andere ruimtes zijn zeer populair.

Gemiddeld gespendeerde tijd in Home: meer dan een uur.

Nieuwe space naar Home: SingStar. Trailer wordt getoond.

Ow yeah, lekkere beat op de achtergrond. Home-dudes rennen rond en kiezen liedjes uit. We zien ze dansen. Zien we daar iemand de robot doen?

Ook Audi krijgt zijn eigen ruimte. In september worden nog meer dingen toegevoegd: meer dansen, meer mogelijkheden om je personage te customizen. Oeh dobbelstenen in Home. Wij zien de gokhallen al ontstaan. Ook een fotocamera voor iedere speler om screenshots te maken.

Nieuwe features voor PSN vanaf 1 september: navigatie wordt verbeterd, dynamische thema's, snelkoppelingen en een nieuwe optie genaamd ' What's New' voor nieuwe content. BBC iPlayer voor de Britten vanaf eind september. Voor ons Nederlanders zal de NOS beschikbaar zijn. Woohoo, voetbal kijken op je PS3!

Volgende maand PSN kaarten in de winkels! EINDELIJK, veel handiger dan die credit cards.

Digital Reader voor PSP, waarmee onder andere comics gelezen kunnen worden. Dit jaar nog in VS en Europa.

Marvel en DC-comics bij de reader beschikbaar. Ook Image comics.

Dude van Marvel komt het podium op. Heeft een heel mooi Wolverine-jasje aan . Hij zweet alleen iets meer dan Wolverine.

Marvel-meneer komt een beetje houterig over. Beetje zenuwachtig? Hij praat nu over de Hulk, Wolverine en alle andere Marvel-personages die naar de PSP komen.

Meer games voor PSP. Nu komt aankondiging nieuwe feature...Wat zal het zijn?

Het worden hapklare games voor PSP. Naam is Mini's

Mini's stellen bijna iedereen in staat goedkoop een game te maken. Het gaat om kleine, downloadbare games. Maximum grootte: 100 mb.

Aqua Panic Oasis staat op het scherm. Dat klikt als iets dat wij wel zouden willen spelen.

Tetris en Sudoku komen van EA.

Vanaf 1 oktober beschikbaar voor alle modellen. 15 spellen bij de launch en eind 2009 zouden er meer dan 50 moeten zijn.

Filmpje met hapklare games worden getoond, zowel op PSP Go als op normale, oudere modellen.

Applaus, applaus!

Oeh, we gaan het over keuze voor de consument hebben. Nieuwe kleuren voor de PSP-3000: twee keer roze (zalm en zeer fel), maar ook een turqiose-groene. Roze wordt met Hannah Montana geleverd (WOOHOO!), groene met LittleBigPlanet PSP.

Line-up voor eind 2009 wordt getoond. Menig game die we deze week nog gaan zien en spelen.

Ah, nu Gran Turismo PSP. De personen die tussen 1 en 10 oktober een PSP Go kopen en hem registreren krijgen gratis (!!) een downloadbare versie van GT PSP.

Nu over EyePet. De prijs zal EUR 49,99 zijn! Inclusief camera. Zeer mooie deal voor kinderen en familie's.

Het gaat opeens over allemaal PS3-games. Nu gaan we het over Uncharted 2 hebben.

Trailer van Uncharted 2: Among Thieves wordt getoond. Nathan valt neer in de sneeuw en ontdekt allerlei mooie gebieden. Slow motions worden veel gebruikt, want dat is cool. En om eerlijk te zijn: het werkt. We krijgen nu al zin in het spel.

Even een applausje, gewoon omdat die game zo cool wordt.

We praten over games 2010: The Last Guardian, God of War III.

Nu Heavy Rain. David Cage van ontwikkelaar Quantic Dream komt het podium op.

Hij praat over hoe ver wij zouden gaan om een mens te redden. Gelukkig komen we daar nooit achter. Nu gaan we het over de twee laatste nieuwe personages hebben.

Scott Shelby is er 1 van: een detective die de Origami Killer onderzoekt.

Ethan is het laatste personage. Hij is zijn kind ooit kwijtgeraakt. Ditzelfde gebeurt hem nu door toedoen van de moordenaar. Hij moet nu zijn angsten onder ogen zien.

We krijgen nu de eerste beelden van Ethan te zien. HGij zit in zijn kamer te werken. Mooi huis. We zien hoe hij terugblikt op het verliezen van zijn kind.

We zien hem nu spelen met zijn andere zoontje, diegene die ontvoerd wordt door de Origami Killer. Hij heeft slechts vier dagen om hem te redden volgens David Cage. Spannend!!!

Veel regen, het heet niet voor niets Heavy Rain! Ethan lijkt veel op David Cage zelf. Hij vermeldde dan ook dat dit personage qua ervaring ook op hemzelf gebaseerd was. Cage is zijn kind ook ooit vijf minuten kwijtgeraakt. Dat is inderdaad bijna hetzelfde als een kind dat ontvoerd wordt door een moordenaar.

Cage praat nu over het spel. Heavy Rain wordt anders. Hij hoopt dat het spel de richting waarin games gaan zal veranderen. Dat was David Cage's speech.

Nu gaan we het over de Motion Sensor hebben. Die zal tijdens Tokyo Game Show speelbaar zijn. Jippie, daar hebben wij niets aan.

Filmpje van de nieuwe technologie voor de PS3. Het doet qua stijl beetje denken aan LittleBigPlanet. Iemand slaat tegen een pinata. Is dat een sneer naar Microsoft?

Allerlei games worden getoond, van gladiatoren tot schilders, van boogschieters tot kleinere minigames.

Applaus, applaus! Dat was dat filmpje weer. Tokyo Game Show is het wachten waard, aldus Sony-meneer.

Kaz Hirai komt het podium op, voor het eerst in Europa bij een dergelijk event.

Hirai praat over de E3 en Tokyo Game Show. Daar hebben wij weinig aan, Kaz.

Ah, nu naar Keulen. Hij geeft zijn goedkeuring over de GamesCom in Keulen. Zonder die goedkeuring zou het morgen namelijk allemaal niet doorgaan.

Hij gaat nu over LittleBigPlanet praten. Een nieuw deel, of slechts LBP PSP?

Hij loopt naar een desk, wat gaat hij doen?

Hij praat over de PS2 Slim....en NU haalt hij de PS3 Slim tevoorschijn!

PlayStation 3 Slim zal vanaf eerste week van september beschikbaar zijn. Ziet er vooral dun uit. Glimt alleen niet zo mooi.

Functionaliteit zal hetzelfde doen als de PS3, alleen dan alles op een kleinere schaal. Ook stroomverbruik omlaag.

2...9...9... De PlayStation 3 wordt goedkoper: 299 euro voor een de console van Sony.

Prijs is vanaf morgen geldig voor alle modellen. Om samen te vatten: Zowel prijsdaling als PS3 Slim zijn bevestigd. PS3 kost je vanaf morgen nog maar EUR 299. PS3 Slim vanaf eerste week september beschikbaar.

Kaz verlaat het podium en David uit The Office is weer terug. We zijn jaloers op zijn baardje.

De afsluitende woorden worden uitgesproken. Dat was het alweer voor Sony. Twee uur? nog geen anderhalf uiteindelijk.

Dus, om samen te vatten even snel de belangrijkste nieuwtjes: PS3 Slim is bevestigd, vanaf september beschikbaar. PS3 zal vanaf morgen nog maar EUR 299 kosten. Voor PSP zowel een comiczone als de Mini's: kleine, downloadbare games van maximaal 100 mb voor een zeer schappelijke prijs. Tv en vidzone komen naar PS3, waaronder de NOS voor Nederland. Home wordt uitgebreid met onder andere Audi-ruimte.

Twee nieuwe personages van Heavy Rain bekendgemaakt.

Dat was het voor vandaag, nu is het tijd voor een drankje. Vanaf morgen zullen we veel games bekijken en spelen en je dagelijks op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Ohja, en morgenvroeg en donderdag hebben we HELE mooie previews. Veel kunnen we niet zeggen, maar gegarandeerd dat elke gamer hiervan zal smullen.

Getagged als

Reacties

More Blogs

Meest recente artikelen