Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gamescom 2021 alsnog volledig digitaal

Plannen overboord.

Het evenement Gamescom 2021 gaat alsnog volledig digitaal plaatsvinden. Dat maakt de organisatie German Games Industry Association bekend.

De plannen voor een hybride evenement op locatie zijn zodoende geschrapt. "Deze beslissing is genomen na uitgebreide besprekingen met partners en standhouders," aldus Gamescom.

"Zo houden de organisatoren rekening met de huidige situatie, waarin te veel bedrijven door de nog steeds moeilijke ontwikkelingen dit jaar niet aan fysieke evenementen kunnen deelnemen. Op deze manier komen ze ook tegemoet aan de sterke behoefte van de partners."

Op woensdag 25 augustus gaat Gamescom 2021 digitaal van start met Gamescom: Opening Night Live van Geoff Keighley. Daarna zijn er tot en met 27 augustus diverse shows te bekijken. Het gehele evenement is gratis te volgen.

De organisatie achter E3 2021 organiseert eveneens een digitaal evenement. Daarvan is alvast bekend dat Ubisoft op 12 juni een digitale E3-conferentie organiseert.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties