Skip to main content

Gamescom 2020 programmagids: alle data en tijden van Gamescom-conferenties uitgelegd

Ontdek wat er dit jaar gebeurt met Gamescom.

Net zoals E3 2020, organiseert Gamescom dit jaar enkel een virtuele show.

Naast een dagelijkse programmering is er een openingsshow, die door Geoff Keighley van The Game Awards wordt gehost. Daarnaast vindt de Future Games Show aan het einde van week plaats.

Alhoewel Microsoft volgens de geruchten binnenkort iets omtrent de Xbox Series S gaat aankondigen, is er momenteel geen teken aan de wand die erop wijzen dat het tijdens Gamescom gebeurt. Dus verwacht daar niet te veel van, evenals van PlayStation. Het wachten op een prijs en releasedatum voor de next-gen consoles gaat voorlopig nog door.

Het is, begrijpelijk, een vrij timide Gamescom dit jaar - iets dat we, om eerlijk te zijn, liever zien dan de oneindige lijst aan E3-evenementen.

Op deze pagina:

Gamescom 2020-conferentieschema in een oogopslag

Hier is wanneer elke Gamescom 2020-conferentie is gepland om live te gaan in een oogopslag:

Gamescom 2020-schemaConferentiedatum (UK)UK tijd (BST)EU tijd (CEST)Oostkust US tijd (EDT)Westkust US tijd (PDT)
Gamescom opening night livedonderdag, 27 augustus19:0020:0014:0011:00
Future Games Showvrijdag, 28 augustus20:0021:0015:0012:00
Gamescom Awesome Indies showcasezaterdag, 29 augustus18:0019:0013:0010:00

Hoewel Gamescom in het weekend een dagelijkse programmering op de planning heeft staan, zijn er op het moment van schrijven geen details over bekend. Tot die tijd is hier alles wat we weten over het komende Gamescom-weekend:


Gamescom 2020 opening night live - donderdag, 27 augustus

 • UK: 19:00 (BST)
 • Europa: 20:00 (CEST)
 • Oostkust US: 14:00(EDT)
 • Westkust US: 11:00 (PDT)

De hoofdshow van de virtuele Gamescom bestaat uit 38 games van 18 verschillende uitgevers, met een focus op updates van aangekondigde titels, waaronder de Doom Eternals DLC, meer info over Call of Duty: Black Ops - Cold War, Destiny 2: Beyond Light, The Sims 4, Crash 4, en het tweede seizoen van zomerhit Fall Guys.

De show wordt gehost door Geoff Keighley en duurt naar verwachting twee uren. Voorafgaand is er een pre-show met extra wereldpremières, die een half uur voor de hoofdshow begint.

Bekijk op YouTube

Future Games Show tijden - vrijdag, 28 augustus

 • UK: 20:00 (BST)
 • Europa: 21:00 (CEST)
 • Oostkust US: 15:00 (EDT)
 • Westkust US: 12:00 (PDT)

De Future Games Show keert terug met opnieuw een avond vol 'aankondigingen, updates , onthullingen en meer'. De show wordt gehost door Metal Gear Solid voice actors David Hayter (Solid Snake) en Debi Mae West (Meryl).

Het allereerste evenement tijdens E3 2020 was het toneel voor de onthulling van Dustborn - de volgende game van Dreamfall Chapters ontwikkelaar Red Thread Games - en sequels van Bomber Crew en Serial Cleaner, dus verwacht soortgelijke aankondigingen.

Bekijk op YouTube

Gamescom Awesome Indies showcase - zaterdag, 29 augustus

 • UK: 18:00 (BST)
 • Europa: 19:00 (CEST)
 • Oostkust US: 13:00 (EDT)
 • Westkust US: 10:00 (PDT)

Deze showcase is in samenwerking met IGN en prikkelt de kijkers met hands-on demo's, spotlights van ontwikkelaars en meer. Er zijn niet specifiek aankondigingen bekendgemaakt, maar er is sowieso een glimp van Asha in Monster World en een nieuwe trailer van Away: The Survival Series.

Bekijk op YouTube

Hoe zit het met de plannen van andere uitgevers voor Gamescom 2020?

Verwacht voor het derde opeenvolgende jaar geen speciale showcase van PlayStation, een uitgever die ooit een groot voorstander was van Gamescom tijdens eerdere consolegeneraties.

PlayStation is echter wel betrokken bij de keynote van donderdag met een "volledige, langere, uncut” demo van Ratchet and Clank: Rift Apart, althans volgens Geoff Keighley:

Xbox heeft ook geen speciale showcase, maar focust zich op de verschillende evenementen om het nieuws omtrent de Series X op verscheidene manieren te delen.

Bekijk op YouTube

Dit omvat een optreden tijdens de keynote van Gamescom op donderdagavond, met een focus op Xbox Game Pass en ID @ Xbox games:

Hoewel het mogelijk is dat beide platformhouders deze week een aankondiging van de volgende generatie laten vallen, is de kans bijzonder klein.

Wat Nintendo betreft, hoewel het bedrijf de laatste jaren meer is begonnen te doen rond Gamescom (vorig jaar was er een Indie World-stream getimed voorafgaand aan de shows van Xbox en Google), kun je je verwachtingen het beste bijstellen.

De enige andere uitgever die dit jaar een stream heeft bevestigd, is Ubisoft, met een tweede Ubisoft Forward-evenement ergens in september.

Read this next