Yooka-Laylee

De extra content overtuigt niet altijd, maar dat maakt Yooka-Laylee goed met een charmant design en uitdagende platforming.

Key events

Yooka-Laylee patch pakt cameraproblemen aan

Yooka-Laylee patch pakt cameraproblemen aan

Biedt ook de optie om gebrabbel van de personages te skippen.

Playtonic kondigt een eerste grote patch voor Yooka-Laylee aan. Die moet problemen met de camera in de game oplossen. Ook komt er een mogelijkheid om cutscenes en dialoog te skippen.

In de game communiceren de personages aan de hand van een soort gebrabbel. De patch maakt het mogelijk om sneller door dialogen te gaan en dus grote delen van dit gebrabbel over te slaan. Hetzelfde geldt voor de cutscenes.

De camera in de game is eveneens onder handen genomen. De patch zorgt ervoor dat de camera minder makkelijk achter objecten blijft hangen. Tenslotte belooft de ontwikkelaar met de patch een 'algemeen oppoetsen van de game.'

Lees meer...

Yooka-Laylee patch verhelpt cameraproblemen

Yooka-Laylee krijgt een patch die de camera algeheel verbetert. De update is nu beschikbaar voor de Xbox One. De patch lanceert op 11 april ook op de pc en de PlayStation 4.

Daarnaast verbetert de patch de prestaties en worden er situaties verholpen waarin je vast komt te zitten. De update verhelpt ook een aantal glitches in alle versies van de game.

Yooka-Laylee is vanaf 11 april speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De Nintendo Switch release is nog niet bekend. Onze Yooka-Laylee review lees je nu op de site.

Lees meer...

Yooka-Laylee review - Paars-groen geweld(ig)

In 2015 kende Yooka-Laylee een enorm succesvolle Kickstartercampagne. Na amper 40 minuten bereikte de game zijn initiŽle doelstelling met de belofte van een 3D-platformer gemaakt door de ontwikkelaars van Banjo-Kazooie. Uiteindelijk klokte de campagne zelfs af op een totaalbedrag van meer dan twee miljoen dollar. Slaagt ontwikkelaar Playtonic Games erin om de hoge verwachtingen in te lossen en de 3D-platformers van weleer te doen herleven?

Al vanaf de eerste minuten doet Yooka-Laylee er alles aan om je met jeugdsentiment te overstelpen. Je krijgt een kleurrijke, vrolijke en warme spelwereld voorgeschoteld die meteen herinneringen opwekt aan zijn inspiratiebronnen uit de jaren '90. Ook de personages die je tijdens je avontuur tegenkomt, brengen diezelfde charme over. Tijdens je avontuur kom je onder andere in contact met gekke geleerden, corrupte speelhalmachines en een wel erg commercieel ingestelde slang. Enkel de standaardvijanden genaamd Corplets missen de nodige creativiteit. Met slechts een viertal verschillende types vijanden die elk level terugkomen, is de variatie heel beperkt.

De meest indrukwekkende figuren zijn echter de twee hoofdpersonages. De animaties waarmee het duo door de levels loopt, rolt en fladdert zijn een streling voor het oog. Ook de vaardigheden van het tweetal sluiten thematisch bij hen aan. Kameleon Yooka maakt zichzelf onder andere onzichtbaar en gebruikt zijn tong om power-ups op te pikken. Vleermuis Laylee beschikt naast de nodige portie sarcasme dan weer over een sonar om vijanden tijdelijk te verlammen.

Lees meer...

Yooka-Laylee gameplay te zien op E3 2016

Yooka-Laylee gameplay te zien op E3 2016

Spirituele opvolger Banjo-Kazooie heeft ook nieuwe trailer.

Gameplay van Yooka-Laylee is te zien tijdens E3 2016. Dit melden ontwikkelaar Playtonic Games en uitgever Team17 via persbericht.

"Vol enthousiasme onthullen we vandaag de E3 trailer voor Yooka-Laylee," zegt Gavin Price van Playtonic Games. "Ook bevestigen we dat we op de E3 aanwezig zijn om de game te tonen aan media en publiek."

In de platformgame speel je met Yooka en Laylee, een groene kameloen en een vleermuis met rode neus. De studio Playtonic Games bestaat uit ex-Rare medewerkers die onder andere aan Banjo-Kazooie en de Donkey Kong Country-games hebben gewerkt.

Lees meer...

Worms-studio Team17 nu uitgever van Yooka-Laylee

Wil de game ook fysiek uitbrengen.

De uitgeverstak van Worms-studio Team17 slaat de handen ineen met Playtonic, het team achter de aankomende platformgame Yooka-Laylee. De ontwikkelaar wordt op die manier onder andere gesteund bij de marketing en lokalisatie.

Yooka-Laylee is grote hit op Kickstarter

Bijna alle stretch goals binnen 24 uur gehaald.

Playtonics Yooka-Laylee is momenteel een grote hit op Kickstarter. Binnen de 40 minuten dat de campagne startte, was het doelbedrag van 175.000 pond behaald. Nog geen 24 uur later staat het bedrag op krap 900.000 pond, en daarmee zijn direct zo goed als alle stretch goals binnen.