Yakuza Kiwami

Yakuza Kiwami heeft ruwe kantjes, maar is toch een verregaande en geslaagde remake van de originele game.

Week-eindbazen #08

Wat spelen we dit weekend?

Blijkbaar heeft Miyazaki's Dark Souls 3 bijna de gehele redactie in zijn greep. Toch zijn er enkele andere games die hier en daar opduiken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Yakuza Kiwami review - Ki-bwa-mi

Yakuza Kiwami heeft zijn naam niet gestolen. Kiwami betekent namelijk zoveel als 'extreem' in het Japans, en dat is ook exact de aanpak van deze update van de allereerste Yakuza uit 2005. Sega stelt zich namelijk niet tevreden met simpelweg een hogere resolutie en een frame rate van 60 frames per seconde op de PlayStation 2-game te plakken. In plaats daarvan heeft de ontwikkelaar de game helemaal opnieuw opgebouwd en gemoderniseerd. De vechtstijlen en sommige activiteiten uit Yakuza 0 zijn overgenomen en het nieuwe Majima Everywhere-systeem geeft Majima een grotere rol en moet je gefocust houden. Dit alles draait op de nieuwe, krachtige Dragon engine. Extreem is deze remake zeker, maar Yakuza Kiwami worstelt wel met enkele ruwe kantjes.

Het verhaal treft daarbij geen blaam. Yakuza vertelt het diepgaande relaas van yakuza Kazuma Kiryu die tien jaar achter de tralies verdwijnt en bij zijn terugkeer ontdekt dat zijn oude leven een puinhoop is. De Yakuza-reeks heeft ondertussen zes games vol intriges en kronkels, maar daar hoeft Yakuza Kiwami als 'eerste' game geen rekening mee te houden. Als gevolg is het verhaal gestroomlijnd en ook voor nieuwkomers perfect te volgen. De cinematische vertelstijl sleept je moeiteloos mee, en de vele plotwendingen zorgen ervoor dat je naar elke missie uitkijkt. Heb je prequel Yakuza 0 gespeeld, dan loopt het verhaal vlekkeloos door en word je bovendien op heel wat bekende elementen getrakteerd.

De meest ingrijpende daarvan is de aanwezigheid van Goro Majima. Het compleet getikte en uiterst hilarische personage heeft de harten van de fans gestolen en daarom wordt zijn hoofdrol in Yakuza 0 deels naar Kiwami doorgetrokken via de meest in het oog springende toevoeging: het Majima Everywhere-systeem. Die feature zorgt ervoor dat Goro Majima op onverwachte plaatsen opduikt en je een pittig gevecht voorschotelt. Of je nu een stripclub bezoekt of in een drukke winkelstraat bent, hij kan overal opduiken, zelfs in vermomming. Het systeem slaagt perfect in zijn opzet: je moet altijd je aandacht behouden en zorgen dat je voldoende healing items hebt voor die moeilijke confrontaties. Zeker wanneer hij opduikt terwijl je met een bende op de vuist gaat, overleef je vaak maar op het nippertje. Doordat je enkel upgrades voor je Dragon vechtstijl verdient door met hem te vechten, zijn die confrontaties bovendien erg nuttig.

Lees meer...

Gerucht: Yakuza Kiwami 2 gelekt

Is een remake van Yakuza 2.

De Taiwanese versie van de PlayStaion Store geeft aan dat Sega dit jaar Yakuza Kiwami 2 voor de PlayStation 4 uitbrengt. De game is nog niet officieel onthuld.