Xenoblade Chronicles 2

Xenoblade Chronicles 2 is complex en ontransparant, maar kijk daar voorbij en er staat je een erg diepgaande JRPG te wachten.

Key events

Xenoblade Chronicles 2 patch past map aan

Nintendo laat weten dat Xenoblade Chronicles 2 op 22 december een patch krijgt die onder andere de map in de game aanpast.

De update voegt een nieuwe optie toe waarmee je makkelijker kunt in- en uitzoomen als je de map bekijkt. Je kunt ook direct naar het Skip Travel-scherm gaan door op X te drukken. Je hoeft dus niet meer door submenu's te scrollen.

Ontwikkelaar Monolith geeft ook aan dat de Tiger! Tiger! minigame een easy mode krijgt. Daarnaast staat in de patch notes dat Xenoblade Chronicles 2 volgend jaar 'een betere minimap' en een New Game Plus feature krijgt. Deze optie wordt middels een gratis update toegevoegd.

Lees meer...

Week-eindbazen #48

Wat spelen we dit weekend?

De decembermaand is inmiddels aangebroken. Buiten is het donker, koud en guur, dus een goed excuus om lekker binnen te blijven. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Xenoblade Chronicles 2 review

Negen maanden na zijn lancering biedt de Nintendo Switch zowat elk genre aan. Naast de typische Nintendo-genres zoals platformers en action-adventures vinden zelfs shooters als DOOM en Wolfenstein 2: The New Colossus stilaan hun weg naar Nintendo's wondermachine. Met de lancering van Xenoblade Chronicles 2 heeft ook de JRPG eindelijk de Switch bereikt. Het nieuwste deel in de reeks van ontwikkelaar Monolith Software is meteen een mooie opener voor het genre, maar je moet wel enkele zaken met de mantel der liefde bedekken.

De Xenoblade Chronicles-reeks staat bekend voor zijn unieke gameplay, en Xenoblade Chronicles 2 is daar geen uitzondering op. De game hanteert het gevechtssysteem van de vorige delen, wat betekent dat je het in real-time-gevechten tegen je vijanden opneemt. Daarbij bestuur je zelf één personage, terwijl de computer je twee teamgenoten aanstuurt. Je zet speciale aanvallen in en geeft je teamgenoten simpele commando's om combo's te maken. Dat klinkt eenvoudig, maar gaandeweg krijg je meer en meer opties tot je beschikking, die de boel van een stevige laag complexiteit voorzien.

Complexiteit op zich is geen probleem; wie houdt er niet van een goede uitdaging? Het probleem met Xenoblade Chronicles 2 is echter dat er geen transparantie tegenover staat. Zo legt de game je elke mechaniek dan wel haarfijn uit, maar kun je die informatie achteraf nergens raadplegen. Het gebeurt wel eens dat je in het heetst van de strijd per ongeluk door een tutorial ramt, waardoor je cruciale informatie mist. Je moet het dan zelf maar uitzoeken, wat erg vervelend is. Daarnaast kom je bepaalde cruciale informatie alleen te weten door met onopvallende dorpsbewoners te praten. Zo gaf een keuterboertje mij een gouden tip over Driver Combo's. Bedankt, beste man, maar dat had ik graag twintig uur eerder geweten.

Lees meer...

Xenoblade Chronicles 2 rondt het eerste jaar van de Switch mooi af

Hands-on met de grote JRPG van Monolith Software.

De Nintendo Switch heeft tijdens zijn relatief korte bestaan al een paar stevige kleppers op zijn palmares. Nintendo heeft met The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS, Splatoon 2 en Super Mario Odyssey al heel wat moois uit eigen stal laten zien. Met Xenoblade Chronicles 2 heeft de uitgever nog één potentiële klepper in het verschiet om het kalenderjaar mee af te ronden. De JRPG van ontwikkelaar Monolith Software belooft alvast een diepgaand avontuur te worden.