Xbox One Nieuws

Xbox Live breidt uit naar Android en iOS

Microsoft staat open voor Switch en PS4.

App-ontwikkelaars kunnen voortaan Xbox Live-integratie aan hun mobiele games toevoegen, zo maakt Microsoft bekend. Met de Xbox Live SDK kiezen ze zelf welke onderdelen ze in hun titels willen verwerken, van veilig inloggen op een bestaand Xbox Live-account tot achievements en vriendenlijsten.

Microsoft werkt mogelijk aan een Xbox One S-versie zonder fysieke disc drive. Deze nieuwe console zou de naam Xbox One S All-Digital Edition dragen en al in mei te koop zijn, met een officiŽle aankondiging in april. Daarover gaan nu verschillende geruchten.

Xbox One update laat je games sneller opstarten

Xbox One update laat je games sneller opstarten

Zippity zappity, daar is die al.

Tijdens de E3 van 2018 heeft Microsoft FastStart aangekondigd voor de Xbox One. De update met deze functie is nu beschikbaar.

Als je games zoals Fallout 4 of Sea of Thieves aan het downloaden bent, laat FastStart je de games spelen voordat ze klaar zijn met downloaden.

De functie is enkel beschikbaar voor een aantal Engelstalige games in de Xbox Game Pass. Een volledige lijst heeft Microsoft vooralsnog niet openbaar gemaakt.

Lees meer...

Bekijk: Xbox One X - Top of flop?

De meningen zijn verdeeld.

Over een dikke maand komt de Xbox One X uit, hoog tijd dus om de meningen van de redactie op te meten. Wat vinden Sander, Carl, Yvo en Johnny over de Xbox One X, wordt het een top of een flop?

Xbox One update wijzigt Home Menu

Xbox One update wijzigt Home Menu

Nu beschikbaar voor Xbox Insiders.

Microsoft laat weten dat een nieuwe systeemupdate voor de Xbox One onder andere het Home Menu van de console aanpast. Xbox Insiders kunnen de update nu uitproberen.

De nieuwe versie van de pagina bevat onder andere de mogelijkheid om je laatst gespeelde game te snel starten, suggesties voor het toevoegen van vrienden die dezelfde games spelen en de optie om tijdelijke kortingen in de Marketplace te bekijken.

De update voegt ook een 'My Games' - knop aan het dashboard toe. Via deze knop heb je direct toegang tot je bibliotheek. Daarnaast krijg je ook opties voor het beheren van de content die op je feed te zien is.

Lees meer...

Xbox Game Pass - Prijs, alle games, hoe het werkt

Onbeperkt toegang tot honderden Xbox-games.

Xbox Game Pass is een nieuwe abonnementsdienst waarmee je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot meer dan 100 games. Op z'n Neflix, dus. Maar er zijn belangrijke verschillen, zoals je hieronder leest.

Microsoft maakt bekend dat de abonnementsdienst Xbox Game Pass op 1 juni aanstaande lanceert. Voor een vast bedrag per maand krijg je daarmee toegang tot meer dan honderd games. Als je Xbox Live Gold-lid bent, kun je jezelf nu al aanmelden om er gelijk mee aan de slag te gaan.

Xbox One en Windows 10 krijgen "meer exclusives" in 2017

Xbox One en Windows 10 krijgen "meer exclusives" in 2017

"Groter en meer diverse" lijst van games.

Volgens Xbox-hoofd Phil Spencer krijgen de Xbox One en Windows 10 pc's een "grotere en meer diverse" line-up van exclusieve games in 2017.

In een blogpost noemt Spencer titels als Sea of Thieves, State of Decay 2, Voodoo Vince: Remastered, Phantom Dust en Crackdown 3. Hij laat ook weten dat Xbox-gebruikers meer kunnen verwachten tijdens E3 2017.

"Met zo'n breed en gevarieerd aanbod aan games, constante verbeteringen aan Xbox Live en de aankomende lancering van Project Scorpio, wordt 2017 een ongelofelijk jaar voor Xbox One en Windows 10-gamers."

Lees meer...

Microsoft maakt Xbox Preview Program beschikbaar voor iedereen

Microsoft laat weten dat het bedrijf het Xbox Preview Program beschikbaar voor iedereen heeft gemaakt. Het programma heet nu voortaan het Xbox Insider Program.

Het Xbox Preview Program maakt het mogelijk om vroeg toegang te krijgen tot nieuwe games en applicaties voor de Xbox One. In het verleden kon je enkel middels een uitnodiging toegang tot het programma krijgen.

Het Xbox Insider Program maakt het mogelijk om vroeg games of applicaties te testen. Microsoft laat wel weten dat het niet mogelijk is om systeemupdates voor de Xbox One te testen. Volgens het bedrijf zijn er al voldoende vrijwilligers die updates testen en feedback geven.

Lees meer...

Xbox One S release en prijs bekend

Pre-orders zijn mogelijk.

De Xbox One S komt uit op 2 augustus en kost 400 euro. Dat heeft Microsoft vandaag bekendgemaakt. Het gaat hier om het model met een 2 terabyte hardeschijf.

Xbox One update vernieuwt de Xbox Store

Xbox One update vernieuwt de Xbox Store

Nu met Top Free en Top Paid categorieŽn.

Een Xbox One update vernieuwt de Xbox Store met toegevoegde Top Free en Top Paid categorieŽn.

De categorieŽn staan onder de kop New Games en zijn vergelijkbaar met de secties die je op Windows 10 en mobiele platformen vindt.Met deze aanpassing is de Xbox One beter voorbereid op de komst van Universale Windows Platform-games en UWP-apps.

Deze zomer lanceren de eerste UWP-apps die op de pc en Xbox One identieke code hebben. Met de Top Free en Top Paid categorieŽn bereidt Microsoft zijn console voor op de komst van gratis UWP-apps.

Lees meer...

Xbox One Preview programma krijgt deze maand update

Het Xbox One Preview programma krijgt deze maand een update. Dit staat op de blog van Xbox-medewerker Larry 'Major Nelson' Hryb.

De toevoegingen richten zich vooral op sociale interactie. Zo maakt de update het mogelijk om van tevoren te zien wie er allemaal in een party zitten. Ook krijg je een notificatie zodra je live feed een nieuw item bevat.

De update maakt het tevens makkelijker om Twitch livestreams van vrienden te bekijken. Op leaderboards krijg je de mogelijkheid jezelf met spelers uit je vriendenlijst te vergelijken. Je krijgt bovendien verbeterde suggesties voor Xbox Gamertags van mensen die je wellicht kent.

Lees meer...

Update Xbox One Twitch app voegt Host modus toe

Update Xbox One Twitch app voegt Host modus toe

Recent Activity hubs zijn ook nieuw.

De Xbox One Twitch app is geŁpdatet. Dit is te lezen op de Twitch blog.

De grootste toevoeging is ondersteuning voor de Host modus. Zodra een Twitchkanaal een ander kanaal host, krijg je met een druk op de knop het nieuwe kanaal te zien. Voor deze modus moesten de appgebruikers voorheen een computer gebruiken.

Tevens is de Recent Activity hub toegevoegd. Hier vind je kanalen en games die je recentelijk hebt bekeken, die je volgt en gearchiveerde video's. De app maakt ook voorstellen op basis van materiaal dat je in het verleden bekeek en achterhaalt zo je smaak.

Lees meer...

De nieuwe mogelijkheden van de Xbox Beta app op Windows 10

De nieuwe mogelijkheden van de Xbox Beta app op Windows 10

Tekst chat voor je party, meldingen, en delen van activiteiten.

De Xbox Beta-app voor Windows 10 heeft een aantal nieuwe opties. Dat meldt Major Nelson in een blogpost.

Microsoft breidt de Xbox Beta-app na dit weekend met party text chat uit. Via deze functie heb je contact met vrienden die de Xbox One-preview gebruiken. Voorheen had je via de app enkel voice chat ter beschikking. Ook kun je nu direct antwoorden op een bericht zonder het eerst te openen.

Verder krijg je meldingen van Xbox Live zodra gamers je toevoegen als vriend of reageren op je content. Ten slotte heb je de mogelijkheid je activiteiten zoals achievements en opnames te delen. Major Nelson meldt ook dat Cortana eind 2015 aan het Xbox One-previewprogramma toegevoegd wordt.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 37

Met Grand Theft Auto 5, Xbox One, Metal Gear Solid 5 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Details november update voor Xbox One bekend

Details november update voor Xbox One bekend

Voegt onder andere Xbox 360 backwards compatibility toe.

Details voor de Xbox One update van november zijn bekend. Dit is te lezen op Xbox Wire.

De grootste toevoeging is de backwards compatibility met Xbox 360-games. Zodra je de update binnen hebt, krijg je op je Xbox One toegang tot meer dan honderd Xbox 360-games en bijbehorende DLC. Je kunt je Xbox 360-games streamen en je gameplay opnemen. Je kunt tevens online spelen, zelfs met Xbox 360-gebruikers.

De Home, Store, Community, Guide en OneGuide-secties zijn ook vernieuwd. De Store krijgt een nieuwe verdeling: Games, Movies & TV, Apps en Music. Ook heb je de beschikking over een galerij met daarop een snel overzicht van mogelijke aankopen. Via Community deel je achievements en gameplaybeelden.

Lees meer...

Don Mattrick verlaat Zynga

Was eerder hoofd van Microsofts gaming-divisie.

Ontwikkelaar Zynga meldt dat Don Mattrick het bedrijf verlaat. De voormalige Xbox-baas is ook geen onderdeel meer van de raad van bestuur van Zynga.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 13

Met onder andere The Legend of Zelda, Bloodborne en console-updates.

Drukke week achter de rug en daardoor de laatste nieuwtjes over het hoofd gezien? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Verbeterde partychat in april-update Xbox One

De aankomende systeemupdate voor de Xbox One brengt verbeteringen aan de party chat met zich mee, zo maakt Microsoft bekend. De update is in april te downloaden.

Vanaf dan kan je controleren of je microfoon het wel goed doet. De update maakt het tevens makkelijker om te zien of bepaalde instellingen voorkomen dat je kan chatten.

De snelheid waarmee de Xbox One achievements toont is eveneens aangepast. Deze blijven minder lang op je scherm hangen. Achievements worden dankzij de update ook vergezeld van een begeleidend tekstje dat uitlegt wat de prestatie precies inhoudt.

Lees meer...

Upload Studio voor Xbox One krijgt nieuwe update

Upload Studio voor Xbox One krijgt nieuwe update

Nu mogelijk om half uur durende filmpjes te maken.

Microsoft brengt een nieuwe update voor Upload Studio uit.

Upload Studio is een app op de Xbox One die je in staat stelt om zelf fimpjes te maken en aan te passen. Het is dankzij de update nu mogelijk om filmpjes te maken die tot een half uur duren.

Andere nieuwe features zijn onder andere de mogelijkheid om scŤnewisselingen of titelkaarten in te voegen. Je kan ook een Kinect gebruiken om green screen-achtige effecten te produceren.

Lees meer...

Xbox One activiteitsfeed nu beschikbaar via Xbox.com

Nu kan je zelfs buitenshuis je vrienden in de gaten houden.

De Xbox One activiteitsfeed is nu beschikbaar via de Xbox-website. Dat maakt Microsoft bekend. Op deze manier is het mogelijk om via een webbrowser de achievements van vrienden, GameDVR clips en meer te volgen via Xbox.com.

Microsoft voert systeemupdate Xbox One door

Microsoft voert systeemupdate Xbox One door

Met onder meer een verbeterd quick-launch menu.

Microsoft heeft een firmware-update voor de Xbox One doorgevoerd, zo kondigt het bedrijf aan.

De firmware-update brengt enkele toepassingen met zich mee die eerder alleen voor bŤtatesters beschikbaar waren. Zo is het nu eenvoudiger om via Snap Centre toegang te krijgen tot je berichten en je Achievements-lijst.

Microsoft heeft daarnaast ook een nieuw quick-launch menu toegevoegd. Dit maakt het eenvoudiger om te schakelen tussen de game die je aan het spelen bent en je laatst gebruikte app. Je kan via het quick-launch menu ook korte gameplay-filmpjes maken.

Lees meer...

Xbox One-controller nu ook compatibel met pc

Drivers zijn alvast te downloaden.

Het is vanaf nu mogelijk met een Xbox One-controller op een pc te gamen. Major Nelson (die in het echte leven de naam Larry Hryb draagt) van Microsoft heeft op zijn blog bekendgemaakt dat je de benodigde drivers daarvoor kunt downloaden.

Xbox One komt in september naar BelgiŽ en Nederland

Lanceert tegelijkertijd in 26 landen.

Microsoft maakt bekend dat de Xbox One in september naar 26 nieuwe landen komt. Daaronder vallen ook BelgiŽ en Nederland. Onder andere Japan, ArgentiniŽ, Zwitserland, Turkije, Rusland en de Scandinavische landen krijgen de console eveneens in september. Een prijs is nog niet bekendgemaakt. Mogelijk wordt daarover eind april meer duidelijk.

Microsoft rolt grote Xbox One update uit

Microsoft rolt grote Xbox One update uit

Klaarstomen van de console voor release Titanfall.

Microsoft geeft de Xbox One een grote update voor maart. Het verbetert onder andere de matchmaking en vriendenfuncties, met het oog op de verschijning van Titanfall op 11 maart. De baas van de productafdeling van Xbox Marc Whitten zet op Xbox Wire uiteen wat de veranderingen zijn.

Op sociaal vlak zie je voortaan de vriendenlijst sneller. Die staat nu centraal op de Friends-app. Party chat staat vanaf nu altijd standaard aan en je kan ook spreken met vrienden die een andere game aan het spelen zijn. Er is ook een lijst met 'recente spelers,' zodat je in contact blijft met mensen die je hebt leren kennen.

Op technisch vlak is er nu volledige ondersteuning voor live streaming via Twitch. Je activeert de functie door "Xbox broadcast" te zeggen tegen de Kinect-camera. Er zijn ook meer geluidsopties via Dolby Digital. Apparaten met enkel een optische input krijgen geluid via 5.1 Dolby Digital. De console heeft vanaf de update een mogelijkheid tot een output van 50Hz. Vooral handig voor Europeanen die televisie kijken op hun Xbox One en vÚÚr de update problemen hadden met de frame rate.

Lees meer...

Stephen Elop wordt nieuwe baas van Xbox

Wil volgens geruchten game-afdeling van Microsoft verkopen.

Stephen Elop wordt de nieuwe baas van Microsofts afdeling 'Apparaten en Studios'. Elop zou op termijn overwegen om de Xbox-tak van Microsoft te verkopen. Dat zegt een verslag van analysebedrijf Bloomberg

Microsoft onthult Xbox One update voor maart

Microsoft onthult Xbox One update voor maart

Onder meer ondersteuning voor groepsgesprekken en veranderingen aan vriendenlijst.

De Xbox One krijgt in maart een update die onder meer de sociale functies van de spelcomputer verfijnt. Dat maakt Microsoft vandaag bekend.

Wanneer je na de update met verschillende mensen een groept vormt, schakelt de console de audio voor een groepsgesprek onmiddellijk aan. Ook kun je na de update weer spreken met vrienden die verschillende games spelen. Dit kon voorheen enkel via Skype.

De andere grote verandering heeft betrekking op de vriendenlijst. Microsoft verplaatst deze lijst van de categorie 'Sociale Berichten' naar de 'Vrienden'-applicatie. Er komt ook een optie om vrienden uit te nodigen voor een multiplayermatch die je op dat moment speelt, alsook een lijst van recente online medespelers. Via die laatste optie zoek je gemakkelijk mensen op met wie je hebt samengespeeld.

Lees meer...

Releasedatum Xbox One bekend

22 november is de dag.

De Xbox One lanceert op 22 november in dertien verschillende landen - AustraliŽ, Oostenrijk, BraziliŽ, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, ItaliŽ, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Microsoft maakt die datum zojuist bekend.