World of WarCraft: Battle for Azeroth

Battle for Azeroth biedt amper innovatie, maar bouwt wel op indrukwekkende wijze het ijzersterke fundament van Legion uit.

Blizzard Entertainment voegt binnenkort een eerbetoon aan Stan Lee toe aan World of Warcraft. Op de Public Test Realm voor patch 8.1.5 is een nieuw personage genaamd Stanley te vinden in Stormwind die duidelijke gelijkenissen vertoont met de vorig jaar overleden auteur.

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af

Blijft wel actief als strategisch adviseur.

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af, maar blijft binnen het bedrijf wel actief als strategisch adviseur. Hij maakt het nieuws zelf bekend op de website van Blizzard. World of Warcraft-topman J. Allen Brack is nu de nieuwe directeur van het bedrijf.

World of Warcraft: Battle for Azeroth review - Doet de oorlogstrom luid klinken

In de World of Warcraft: Battle for Azeroth review van Michiel lees je hoe de nieuwste uitbreiding voor een van de langstlopende MMORPG's weinig nieuwigheden toevoegt, maar wel imponeert met gevarieerde omgevingen en een meeslepend verhaal.

De afgelopen twee weken heb ik regelmatig met heel wat heimwee aan de lente van 2005 teruggedacht. Destijds slaagde een nieuwe, nog relatief kleine en bij momenten zelfs amateuristische MMORPG erin om maanden van mijn leven in beslag te nemen. Dertien jaar later is World of Warcraft de toonaangevende mastodont in het genre, maar toch slaagt ontwikkelaar Blizzard Entertainment er met Battle for Azeroth opnieuw in om de verwondering van weleer weer op te wekken. De nieuwste uitbreiding pakt immers niet alleen uit met indrukwekkende nieuwe omgevingen, maar grijpt ook terug naar de meer intieme sfeer van de begindagen.

Dat bereikt Battle of Azeroth in de eerste plaats met de setting. Terwijl in Legion nog de heroÔsche strijd tegen de Burning Legion en de titaan Sargeras centraal stond, focust de nieuwste uitbreiding op het meer wereldse conflict tussen de Alliance en de Horde waarmee alles destijds begon. Na de overwinning op de Burning Legion warmt de koude oorlog tussen beide facties immers opnieuw op, met de vernietiging van Teldrassil door de Horde en de belegering van Lordaeron door de Alliance als eerste culminatiepunten.

Lees meer...

Week-eindbazen #32

Wat spelen we dit weekend?

De meeste redactieleden zijn terug van vakantie, dus er worden weer games gespeeld. Hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

World of Warcraft Classic is gebaseerd op patch 1.12

Blizzard Entertainment heeft nieuwe details onthuld over World of Warcraft Classic. De klassieke servers van de game zijn gebaseerd op patch 1.12. Het is momenteel nog niet duidelijk vanaf wanneer die servers beschikbaar zijn.

Patch 1.12: Drums of War kwam uit in augustus 2006 en was de laatste grote patch voor de release van The Burning Crusade. De patch introduceerde onder andere Cross-Realm Battlegrounds en World PvP in Silithus en de Eastern Plaguelands.

Volgens de ontwikkelaar biedt deze patch de beste versie van Vanilla World of Warcraft. Momenteel is Blizzard Entertainment bezig met patch 1.12 te implementeren in de huidige game. Zo krijgen spelers een combinatie van de klassieke spelervaring met de stabiliteit van de huidige game.

Lees meer...

Blizzard onthult data van BlizzCon 2018

Tickets zijn vanaf volgende maand beschikbaar.

Blizzard Entertainment heeft de data van BlizzCon 2018 bekendgemaakt. Het evenement vindt plaats op 2 en 3 november, en gaat net zoals vorig jaar door in het Anaheim Convention Center in CaliforniŽ.