World of Warcraft

Warcraft: The Beginning is een actievolle ode aan de games, en brengt zijn specifieke stijl succesvol naar het witte doek.

Spotlight

VideoMists of Pandaria toont zijn mounts

Doorkruis Azeroth op een yak, kraanvogel, schorpioen, schaatsenrijder, panter of drakenschildpad.

Belangrijke events

Ontwikkelaar Blizzard heeft op BlizzCon 2018 de World of Warcraft Classic release bekendgemaakt. De game komt in de zomer van 2019 uit en zit gratis bij een World of Warcraft-abonnement inbegrepen. Vorig jaar heeft Blizzard World of Warcraft Classic aangekondigd.

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af

Blijft wel actief als strategisch adviseur.

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af, maar blijft binnen het bedrijf wel actief als strategisch adviseur. Hij maakt het nieuws zelf bekend op de website van Blizzard. World of Warcraft-topman J. Allen Brack is nu de nieuwe directeur van het bedrijf.

World of Warcraft Classic is gebaseerd op patch 1.12

Blizzard Entertainment heeft nieuwe details onthuld over World of Warcraft Classic. De klassieke servers van de game zijn gebaseerd op patch 1.12. Het is momenteel nog niet duidelijk vanaf wanneer die servers beschikbaar zijn.

Patch 1.12: Drums of War kwam uit in augustus 2006 en was de laatste grote patch voor de release van The Burning Crusade. De patch introduceerde onder andere Cross-Realm Battlegrounds en World PvP in Silithus en de Eastern Plaguelands.

Volgens de ontwikkelaar biedt deze patch de beste versie van Vanilla World of Warcraft. Momenteel is Blizzard Entertainment bezig met patch 1.12 te implementeren in de huidige game. Zo krijgen spelers een combinatie van de klassieke spelervaring met de stabiliteit van de huidige game.

Lees meer...

Blizzard kondigt tijdens Blizzcon 2017 World of Warcraft Classic aan. Het bedrijf komt daarmee de wensen van fans tegemoet die al jaren om een servers vragen die de oorspronkelijke versie van World of Warcraft draaien.

Warcraft: The Beginning review - Begin van het einde aan slechte gameverfilmingen

Voor de tijd van Lich Kings, Pandaren en Epic Raiding vechten twee facties voor overheersing. Moon- en Source Code-regisseur Duncan "Zowie Bowie" Jones zet zich schrap om dit verhaal eer aan te doen, en voor verfilmde games te doen wat Marvel voor verfilmde comics heeft gedaan. Daarnaast wil hij ook nieuwe fans aan de wereld van Warcraft voorstellen. Vooral in dat eerste doel slaagt hij.

Het verhaal is een hervertelling van Warcraft: Orcs and Humans, de RTS-game uit 1994. Het is onder andere geschreven door Chris Metzen, die sinds jaar en dag verantwoordelijk is voor de artwork en creatieve begeleiding van de gamereeks. De Warlock Gul'Dan leidt een Warband Orcs door de Dark Portal, om de mensenwereld Azeroth te overheersen. De Mensenkoning Llane krijgt de onmogelijke taak om zijn rijk te verdedigen tegen een buitenaards ras dat van bloedlust en razernij lijkt te leven. De oorlog fungeert als achtergrond, en je vangt slechts af en toe een glimp van de invasie op. De film richt zich meer op wat er in beide kampen achter de schermen gebeurt, en hoe de sleutelfiguren van beide facties hun deel in het stoppen van de oorlog hebben. De film neemt weinig adempauzes terwijl die je door een twee uur durende achtbaan meesleurt, zonder dat je tijd hebt om achterom te kijken.

Doordat de film zo snel gaat, zijn er maar weinig personages die echt uitgediept worden. Met name de mensen zijn archetypes met de persoonlijkheidstrekjes die daarbij horen. De daadkrachtige koning, de dappere soldaat, de welwillende maar onervaren magiŽr: ze komen allemaal voorbij. Dat komt het gevoel van druk wel ten goede. Er staat een gigantische oorlogsmacht op de stoep. Er is geen tijd voor drama en interne monologen, want er is werk aan de winkel. Er wordt alleen aandacht gegeven aan wat belangrijk is in het plot en de film remt daardoor zelfs in de rustigere stukken nauwelijks af. De regisseur heeft laten weten dat er aan zo'n veertig minuten is geknipt, maar de naden hiervan zijn niet te zien. De fans van de Warcraft-lore kunnen met hun kennis van het verhaal de rest invullen, zonder dat ze tegen grote inconsistenties aanlopen.

Lees meer...

'Geheime dienst infiltreerde online games'

UPDATE: 'Nederlandse AIVD werkte ook mee.'

UPDATE: Ook de Nederlandse Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) zou geÔnfiltreerd hebben in online games, en eerder dan de Britse en Amerikaanse geheime diensten. Daarover schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina.

World Of Warcraft voortaan gebundeld met drie uitbreidingen

Hoofdgame, The Burning Crusade, Wrath of the Lich King en Cataclysm.

MMORPG World Of Warcraft is voortaan te koop in een nieuwe bundel, waarin je ook toegang krijgt tot de uitbreidingen The Burning Crusade, Wrath of the Lich King en Cataclysm. Het pakket is vanaf 29 oktober te koop en droeg voormalig de naam Battle Chest.

Terugkeer naar World of Warcraft: Patch 5.4 en The Siege of Orgrimmar

Terugkeer naar World of Warcraft: Patch 5.4 en The Siege of Orgrimmar

Marcel slijpt de wapens voor een tijdloos avontuur.

Op de redactie van Eurogamer Benelux ben ik tot Blizzard-boy bestempeld. En ja, het is waar. Warcraft III: Reign of Chaos en Diablo II inclusief uitbreiding Lords of Destruction pronken al jaren op mijn boekenplank. Mijn muis wordt ondersteund door een muismat van Starcraft II: Heart of the Swarm en heb ik sinds 2006 een account van World of Warcraft, waarin ik elke uitbreiding inclusief Collector's Editions heb ondergebracht.

Toch ben ik sinds de lancering van Mists of Pandaria niet meer in Azeroth te vinden. Been there, done that. Na meerdere jaren raiden en levelen was ik het spelprincipe wel zat. Nu patch 5.4 uit is ben ik toch wel benieuwd hoe het er voor staat met Azeroth. Bij ex-WoW'ers begint het toch na een tijdje weer te kriebelen, dus dit is de uitgelezen kans om te ondervinden of World of Warcraft zijn magie nog niet is verloren.

Azeroth is tegenwoordig veel drukker dan voorheen, want Blizzard voegt servers nu samen wanneer een gebied onderbevolkt is.Dankzij deze Cross-Realm functie kan ik met vrienden samenspelen, ongeacht of ze op een PvP realm zitten en ik op een PvE realm. Voorheen was er weinig vervelender dan personages achter te laten, omdat een aantal vrienden naar een andere realm verhuisden. De Cross-Realm techniek is vorig jaar ingevoerd, maar verdient alsnog alle lof en is een van de redenen om een terugkeer naar World of Warcraft te overwegen.

Lees meer...

Releasedatum Warcraft-film bekend

Fantasiefilm eind 2015 in de bioscoop.

Blizzard Entertainment brengt op 18 december 2015 de verfilming van de succesvolle Warcraft-games uit. De releasedatum van de fantasieprent is bekendgemaakt via Twitter. De film wordt gemaakt door Legendary Pictures en Universal Pictures is er de uitgever van.

Warcraft film krijgt nieuwe regisseur

Wordt in de zalen verwacht rond 2015.

Meestal komt er niet veel terecht van films gebaseerd op games, maar in het geval van de prent rond Warcraft lijkt er (eindelijk) toch schot in de zaak te komen. Er is zelfs al een regisseur!

Ontwikkelaar en uitgever Blizzard heeft de domeinnaam www.projectblackstone.com geregistreerd. De voorlopig nog lege pagina zal waarschijnlijk binnen een bepaalde tijd gelinkt worden aan ťťn van de toekomstige games van de studio. De vraag is welke dat zal worden.

Stip het aan in je agenda, zet een reminder in je smartphone en plaats een kruisje op die vergeelde kalender met blote wijven die al 10 jaar in de garage hangt: op 25 september landen de Pandarian's in Azeroth. De vierde uitbreiding van World of Warcraft heeft echter verschillende versies waarin iedereen die nog van de MMO houdt zich zou moeten kunnen vinden.

VideoMists of Pandaria toont zijn mounts

Doorkruis Azeroth op een yak, kraanvogel, schorpioen, schaatsenrijder, panter of drakenschildpad.

Doorkruis Azeroth op een yak, kraanvogel, schorpioen, schaatsenrijder, panter of drakenschildpad.

WoW spelen helpt zestigplussers

Concentratie en ruimtelijk inzicht vergroten.

Een nieuwe studie van de Amerikaanse psycholoog Jason Allaire en het Gains trough Games-labo van de universiteit van North Carolina, beweert dat het ruimtelijk inzicht en de concentratie van zestigplussers verbetert na het spelen van World of Warcraft.

Blizzard geeft impact The Old Republic toe

Aantal WoW subscribers zakt.

Blizzard heeft voor het eerst toegegeven dat World of Warcraft lijdt onder het uitbrengen van Star Wars: The Old Republic. Hun MMO, die in november 2010 nog piekte op 12 miljoen spelers, viel terug tot 10.3 miljoen spelers in november 2011. Star Wars: The Old Republic kwam eraan einde december, en lijkt zijn impact niet te hebben gemist.

Aantal World of Warcraft-abonnees blijft dalen

Overgrote deel van de afhakers uit het Oosten.

De baas van Blizzard, Mike Morhaime, maakte tijdens het gesprek met de investeerders van Activision Blizzard vandaag bekend dat het aantal betalende spelers van World of Warcraft het afgelopen fiscaal kwartaal opnieuw terugviel.

Diablo III gratis voor WoW-jaarabonnees

Leuke extra voor de trouwe fans.

Trouwe spelers van World of Warcraft krijgen Diablo III gratis bij hun abonnement op Blizzards nog steeds immens populaire MMO. Maakt niet uit aan welke marketeer je het idee zou voorleggen om je product aan tien miljoen mensen uit je doelpubliek gratis weg te geven, hij veegt het gegarandeerd met een wijde haal meteen van tafel. Hoe dit idee voorbij Activision raakte, is me dan ook een raadsel, maar het is Blizzard schijnbaar gelukt.

Nieuwe uitbreiding World of Warcraft

"Mists of Pandaria", level cap naar 90.

Vandaag heeft Blizzard op hun jaarlijkse Blizzcon evenement een nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft aangekondigd. Het wordt het vierde expansiepack voor de populairste MMO ooit, na The Burning Crusade, Wrath of the Lich King en Cataclysm.

Driejarenplan Blizzard voorziet 6 releases

Twee WoW en ťťn Diablo III add-ons.

De COO van Activision Blizzard, Thomas Tippl, gaf vandaag meer uitleg bij het driejarenplan van Blizzard. Hoewel Blizzard erom bekend staat om games nooit uit te brengen voor ze af zijn, moet het sinds de fusie met Activision toch een soort driejarenplan opstellen.

Breivik 'trainde' met Modern Warfare 2

WoW blijkt een ideale dekmantel.

De 32-jarige terrorist Anders Breivik, die vorige vrijdag een autobom liet ontploffen in de politieke wijk van Oslo en daarna een dodelijke schietpartij startte op een eiland verderop, was een fervent gamer. Dat valt te lezen in een 1500 pagina's tellend manifest dat de man vooraf had geschreven.

Blizzard pakt gold farming aan

Werkt nu samen met PayPal.

Blizzard heeft een nieuwe manier gevonden om de gold farming aan te pakken. Door samen te werken met PayPal raken ze de farmers nu waar het echt pijn doet, in hun portefeuille. Dit staat te lezen op Eurogamer.

Tenacious D op de BlizzCon 2010

Geniale rockband sluit het feestje af.

Binnen tien dagen, op 22 en 23 oktober om precies te zijn, gaat de nieuwste editie van de BlizzCon van start. Dit evenement mag gezien worden als het walhalla voor iedereen die ook maar een tikkeltje fan is van WarCraft, StarCraft en Diablo...maar nu blijkt dat ook liefhebbers van de betere rockmuziek aan hun trekken zullen komen dankzij ontwikkelaar Blizzard.

Een nieuwe patch voor WoW

Een nieuwe patch voor WoW

En een kijkje naar de Cataclysm bonus DVD.

Blizzard heeft vandaag op zijn forums patch 4.0.1 voor World of Warcraft bekend gemaakt.

De patch brengt klasse-veranderingen en updates met zich mee - statistiek veranderingen voor hersmeedde items, samen met de verbetering van spreuk effecten, schade, etc. Blizzard brengt de pact uit om de game klaar te stomen voor de Cataclysm expansie die in december het daglicht zal zien.

Alsof dat goudklompje nog niet voldoende was, hebben onze Engelse broeders bij Eurogamer.net eens een kijkje genomen naar de bonus DVD die bij de Collector's Edition van Cataclysm zal zitten.

Lees meer...

WoW bereikt kaap 12 miljoen spelers

En dat terwijl Cataclysm nog moet uitkomen.

Blizzard heeft laten weten dat ze de kaap van 12 miljoen spelers bereikt hebben met hun succesvolle MMORPG World of Warcraft. Hiermee plaatst de ontwikkelaar meteen wat contrast op de eerder vrijgegeven informatie dat WoW minder populair aan het worden zou zijn.

World of Warcraft minder populair

Maar heeft nog markthegemonie.

Volgens een rapport van Screen Digest floreert World of Warcraft niet zo goed. De cijfers dienen echter met een korrel zout te worden genomen, want de MMO bezat in 2009 nog steeds 54 procent van de westerse MMO-markt. Ten opzichte van het jaar ervoor is dit wel een verlies, want toen domineerde WoW deze markt met zestig procent. 2009 bleek een kleine ontgoocheling voor Blizzard en gamers, want in dit jaar kwam er ook geen expansie uit voor de inmiddels zes jaar oude RPG.

Blizzard zoekt talent op de Gamescom

Neem je cv dus maar mee.

Denk je aan een job binnen de gamesindustrie? Zak dan gerust af naar de Gamescom in Keulen want Blizzard zoekt talent. Dit staat te lezen op hun officiŽle Europese pagina.

Blizzard lanceert Real ID

Cross-server chatten wordt mogelijk.

De nieuwe patch voor World of Warcraft zorgt deze maal niet enkel voor kleine verbeteringen. Voor het eerst wordt de Battle.net Real ID geÔntroduceerd.

World of Warcraft op je iPad?

In de toekomst mogelijk via GaiKai.

Dave Perry kennen we als de man achter spellen als Earthworm Jim en MDK, maar de laatste tijd is de game-legende vooral bezig met het ontwikkelen van een nieuwe dienst genaamd GaiKai, die vergelijkbaar is met OnLive. Om het simpel te houden: met GaiKai zal het mogelijk zijn om spellen richting allerhande apparaten - zoals de iPad - te streamen zonder dat je ze moet installeren. Klinkt dat als een droom? Wel, vandaag blijkt dat dromen niet altijd bedrog hoeven te zijn.

World of Warcraft: State of the Game

World of Warcraft: State of the Game

Waar staat deze MMO anno 2010?

Alles groeit. Of het nu over de correlatie tussen lichaamsgewicht en de tijd die we spenderen aan games gaat of over de cyclus die elke MMO-titel meemaakt, het argument houdt stand. Kijk maar eens naar 's werelds grootste MMO World of Warcraft, deze verschilt dag en nacht van de gelanceerde game anno 2005 toen niemand nog geloofde dat Blizzard iemand in dienst had die paladin speelde en je 50DKP kon verliezen wanneer je in de whelps vloog bij Onyxia. Het was een tijd waarin mages patch na patch nieuwe icoontjes kregen voor hun spreuken, priests de meest waanzinnige mind control moves konden uithalen en bubble + HS een aanvaardbare techniek was in duels.

Ook de laatste expansie, Wrath of the Lich King, is sterk gewijzigd sinds haar lancering. Zo sterk zelfs dat de game tegenwoordig helemaal anders speelt en aanvoelt, voor alle spelers. Eind 2008 overheerste de titel wekenlang de verkoopsrankings. Wrath of the Lich King ging terug naar de basics en dat bleek een schot in de roos. Eerst en vooral was de wereld veel herkenbaarder, maar ook eeuwige snoodaard Arthas maakte zijn comeback. In Vanilla World of Warcraft hoorden we dat een nakende invasie van de Scourge steeds op til was, maar gelukkig nam de Lich King eerst nog een uitgebreide sabbatical doorheen de eerste expansie.

De voornaamste feature van Wrath of the Lich King was echter het immens grote aantal quests, dungeons en raidzones dat beschikbaar was bij de lancering. Het gros van de spelers kon in alle rust genieten van wat de game te bieden had hoewel het moeilijkheidsniveau van de eerste grote raidzone behoorlijk laag lag. Naxxramas was nochtans het summum van de oude wereld Azeroth, een zone die slechts weinig spelers ooit volledig zagen. "We moeten het dus wat makkelijker maken'", aldus de Bedenkers bij Blizzard. Het resultaat was een instapzone waarin spelers snel upgrades kunnen verdienen.

Lees meer...

FeatureBlizzard over World of Warcraft

Tom Chilton legt toekomstplannen en bossfights uit.

Eurogamer kreeg de kans om met Blizzard's Tom Chilton, de game director voor World of Warcraft, een exclusief gesprek te houden over de toekomstplannen die men heeft voor de populaire MMORPG. Zonder daar meer woorden aan vuil te maken: neem het interview door en maak je door voor een cataclysme (heb je hem?) van informatie.

Beta WoW: Cataclysm bijna van start

Beta WoW: Cataclysm bijna van start

De pers krijgt stilaan uitnodigingen.

We kennen Blizzard als een bedrijf dat de tijd neemt om producten tot in de puntjes af te werken. StarCraft II en Diablo III zijn daar uitstekende voorbeelden van, maar we zouden nog bijna vergeten dat de studio ook nog werkt aan de alweer derde uitbreiding voor World of Warcraft, genaamd Cataclysm. Vandaag krijgen we te horen dat de gesloten beta van die laatste game bijna van start gaat.

Tenminste, als je deel uitmaakt van de gespecialiseerde pers. Een aantal Amerikaanse journalisten kregen zopas een e-mail van Blizzard waarin te lezen stond dat het beta progam rond Cataclysm "stilaan op gang aan het komen is". Wanneer spelers die geen deel uitmaken van de pers een kans zullen krijgen om deel te nemen aan de closed beta (of open beta) is nog niet duidelijk.

Wij houden onze mailbox alvast in de gaten...komaan Activision-Blizzard, waar is die key ?!?

Lees meer...

Pornoactrice wil seks en gamen tegelijk

Het gaat om Belladonna...je kent ze wel!

Van Jonathan Ross in Fable III naar pornoactrice Belladonna, het is een kleine stap op Eurogamer BelgiŽ. Mocht je haar niet kennen (of doen alsof), Belladonna is "The Dirtiest Girl in Porn", en recentelijk vertelde ze tijdens een interview dat ze te kampen heeft met een serieuze verslaving aan MMO's.

Blizzard over WoW op consoles

"Er blijft een grote barriŤre bestaan."

Al sinds de oorspronkelijke release van World of Warcraft in 2004 speculeren gamers over de mogelijkheid om het populaire spel richting consoles te brengen. Blizzard reageerde telkens door te zeggen dat er enkele fundamentele problemen de kop op zouden steken mochten ze dat doen, en vandaag laten ze opnieuw iets soortgelijks weten.

World of Warcraft stagneert

Meeste spelers halen level 10 niet

De magie van World of Warcraft lijkt doorprikt te worden. Mike Morhaime, CEO van Blizzard, onthulde dat de meeste spelers slechts de oppervlakte van de game aanraken. Dit meldt Kotaku.

WoW krijgt meer microtransacties

Blizzard: "Alles blijft wel optioneel".

Gisteren nog liet Blizzard ons weten dat ze de digitale deuren van een pet shop hadden geopend waardoor WoW-spelers nu kleine metgezellen kunnen kopen. Vandaag gaat de ontwikkelaar verder door te zeggen dat ze in de toekomst meer gelijkaardige diensten zullen lanceren.

Blizzard opent pet store voor WoW

Verzamel alle huisdiertjes!

Blizzard heeft vandaag op haar eigen forum een nieuwe sectie gepromoot. Vanaf nu is het mogelijk om ingame pets rechtstreeks in een webshop te kopen, en dat voor tien dollar per stuk.

World of Warcraft herbekijkt instances

One standard to rule them all

Op de website van 's werelds populairste MMORPG World of Warcraft kan je vandaag heel wat informatie vinden over een nieuwe update. Ontwikkelaar Blizzard plant namelijk een grondige herstructurering van het grouping systeem voor instances en raids. Kern van het nieuwe systeem bestaat erin om zoveel mogelijk opties te standaardiseren, terwijl het tegelijkertijd makkelijker en sneller zal worden om een geschikte groep te vinden.

Molyneux noemt zijn top 5 qua games

En neen, zijn eigen spellen zitten er niet bij.

Het lijkt wel alsof we Eurogamer de laatste dagen aan het omvormen zijn tot een fansite rond Peter Molyneux, maar niets is minder waar. De man had simpelweg veel te vertellen rond Natal en microtransacties in Fable III, maar nu heeft hij het over andere spellen die hem doorheen de laatste twintig jaar zijn bijgebleven.

Bekende schrijver werkt aan Warcraft film

Deed eerder al Saving Private Ryan.

Dat Sam Raimi, de persoon verantwoordelijk voor Spider-Man, meewerkt aan de productie van de film Warcraft: The Rise of the Lich King wisten we al, maar wie gaat het verhaal neerpennen voor deze epische prent? Vandaag krijgen we op die vraag een interessant antwoord.

Onyxia keert vandaag terug in WoW

Komt in de vorm van patch 3.2.2.

Toen World of Warcraft vijf jaar geleden verscheen was Onyxia het ultieme kwade om te verslaan. Ongeveer een jaar later bleek het monster al meermaals tegen de grond gegaan te zijn, waarna spelers andere raids op hun bord kregen om hun vaardigheden te testen. Nu keert de legendarische draak sterker dan ooit terug om The Horde en The Alliance opnieuw het leven zuur te maken.

Blizzard werkte aan nieuwe RPG 'Nomad'

...maar toen kwam WoW ten tonele.

Wat er achter de schermen bij Blizzard allemaal gaande is blijft naar goede gewoonte compleet geheim. Soms is de ontwikkelaar echter in een spraakzame bui en laten ze in hun kaarten kijken. Zo ook op de afgelopen Austin Game Developer's Conference waar J. Allen Brack en Frank Pearce een presentatie rond het reilen en zeilen van Blizzard gaven.

Ozzy Osbourne praat over gamers

"Fuck dit, en fuck dat!"

Ozzy Osbourne zal altijd een beetje de Eddy Wally van het buitenland blijven, en dat bedoel ik niet negatief. De man heeft een bepaalde charme waarmee hij een hele mensenmassa op gang kan krijgen, zelfs als het gaat om personen die games spelen - met name World of Warcraft - en dus weinig in aanraking komen met beweging. Of zo stelde The Prince of Darkness zich de gemiddelde gamer toch voor.

FeatureTerugblik op de GamesCom 09

Groot nieuws, kleiner nieuws en veel mensen.

Zoals je in onze korte vooruitblik op de GamesCom kon lezen, was dit de allereerste keer dat de conventie in Keulen gehouden werd. Waar voorheen de Games Convention in Leipzig de dienst uitmaakte qua gamesbeurzen in Europa, is het nu de GamesCom waar de belangrijke dingen gebeuren. We blikken even terug op het evenement, zowel qua aankondigingen als qua organisatie. Hebben we nu al zin in de GamesCom 2010?

FeatureTerugblik op de GamesCom 09

Groot nieuws, kleiner nieuws en veel mensen.

Zoals je in onze korte vooruitblik op de GamesCom kon lezen, was dit de allereerste keer dat de conventie in Keulen gehouden werd. Waar voorheen de Games Convention in Leipzig de dienst uitmaakte qua gamesbeurzen in Europa, is het nu de GamesCom waar de belangrijke dingen gebeuren. We blikken even terug op het evenement, zowel qua aankondigingen als qua organisatie. Hebben we nu al zin in de GamesCom 2010?

Heel Azeroth zal veranderen in Cataclysm

WoW-uitbreiding vernieuwt hele wereld.

De trailer van de nieuwe World of Warcraft-uitbreiding Cataclysm laat al zien dat de bestaande wereld Azeroth niet meer hetzelfde zal zijn, maar op wat voor manier was niet helemaal helder.

World of Warcraft: Cataclysm onthuld

Nieuwe uitbreiding voor de WoW-fans.

Tijdens de Blizzcon persconferentie is de nieuwste uitbreiding van World of Warcraft aangekondigd: Cataclysm. Na Wrath of the Lych King kunnen de fans weer verder met hun personages in een veranderde wereld.

FeatureWorld of Warcraft: The Making Of

Deel Twee: Problemen, Oplossingen en Uitbreidingen.

In het eerste deel van deze tweedelige Making Of-reeks kreeg je al een exclusieve blik van hoe het er achter de schermen aan toe ging voor de release van ťťn van de succesvolste games ooit. Dit deden we samen met een paar van de belangrijkste mensen bij Blizzard. In dit slotstuk zullen we kijken naar hoe Blizzard inspeelde op het onverwachte succes van de MMO en hoe het in de periode na de release daarmee omging.