The Witcher 3: Wild Hunt Nieuws

Week-eindbazen #26

Wat spelen we dit weekend?

Week-eindbazen neemt een zomerstop. Vanaf augustus laten we jullie weer weten welke games we in het weekend spelen. Maar hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

Week-eindbazen #25

Wat spelen we dit weekend?

Nog even en dan vertrekt iedereen naar een vakantiebestemming. Nu hebben we nog mooi de kans om enkele titels uit te spelen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke jij dit weekend gaat spelen!

CD Projekt RED: 'we zijn geen fan van loot boxes'

De huidige controverse is goed voor de game industrie.

Ontwikkelaar CD Projekt RED geeft in een interview met PC Gamer aan dat het bedrijf geen fan is van loot boxes. Mede-oprichter Marcin Iwiński denkt dat de huidige controverse goed voor de game industrie is.

Week-eindbazen #07

Wat spelen we dit weekend?

Sander begint afkickverschijnselen te vertonen, aangezien Dark Souls 3 bij hem om de haverklap vastloopt. Een mooi moment voor Bert en Michiel om hem in te halen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

The Witcher 3 Xbox One X patch nu uit

The Witcher 3 Xbox One X patch nu uit

Met HDR-ondersteuning.

CD Projekt Red heeft de Xbox One X patch met 4K-ondersteuning voor The Witcher 3 vrijgegeven.

The Witcher 3 is nu speelbaar in twee verschillende modes op de Xbox One X: 4K en Performance. De eerste doet de game lopen in 30 fps en 4K, terwijl de tweede mikt op een hogere framerate van 60 fps met dynamische resolutie.

De Xbox One X update bevat overigens HDR-ondersteuning. Die komt 'weldra' ook naar de PlayStation 4 Pro, aldus de ontwikkelaar.

Lees meer...

5 dingen die Sinterklaas van games kan leren

Upgrades voor de Goedheiligman.

Sinterklaas wordt dan wel niet neergezet als een magisch wezen, maar hij presteert het toch om overal tegelijkertijd te zijn, om in één nacht de Lage Landen én het Caribisch gebied te bezoeken en dat elk jaar opnieuw! Zou het hem gemakkelijk af gaan?

PS4 Pro update The Witcher 3 vrijgegeven

De PlayStation 4 Pro-update voor The Witcher 3 is vanaf nu beschikbaar.

Update 1.50 biedt 4K-ondersteuning en 'laat de game iets beter lopen', aldus ontwikkelaar CD Projekt RED. Update 1.51 volgde kort hierop en verbetert de stabiliteit tijdens het spelen.

De 4K-ondersteuning voor de game werd afgelopen zomer onthuld tijdens de E3-beurs. Vorige maand nog vertelde CEO Adam Kicinsk dat de update 'binnen enkele dagen' speelbaar zou zijn.

Lees meer...

Bekijk: Celebrating the 10th anniversary of The Witcher

Ger-altijd een goede reden voor een feestje.

De eerste Witcher-game van Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED is in 2007 uitgebracht voor de pc. De studio heeft vervolgens in 2011 The Witcher 2: Assassins of Kings gelanceerd. In 2015 brengt de studio The Witcher 3: Wild Hunt uit. De ontwikkelaar werkt nu aan Gwent: The Witcher Card Game.

De Poolse productiemaatschappij Platige Image werkt aan een tv-serie van The Witcher. Deze is net zoals de games gebaseerd op de boekenreeks van auteur Andrzej Sapkowski en is in de toekomst op Netflix te zien.

Patch The Witcher 3 brengt verbeteringen voor Gwent

Patch The Witcher 3 brengt verbeteringen voor Gwent

Geloof in het hart van de kaarten.

Een nieuwe patch voor The Witcher 3 brengt verbeteringen voor het kaartspel Gwent, naast een aantal andere optimalisaties.

De patch introduceert een boek genaamd 'A Miraculous Guide To Gwent', waarin je kunt zien welke kaarten je mist. Het boek geeft ook hints naar de locatie van kaarten, ter ondersteuning van de achievement Collect 'em All.

Het boek is te vinden in de proloog van de game. Ben je daar al voorbij, dan kun je het boek vinden bij een handelaar in de buurt van St. Gregory's Bridge in het Gildorf district van Novigrad.

Lees meer...

Patch The Witcher 3 verhelpt problemen met DLC

Ontwikkelaar CD Projekt RED brengt patch 1.12 uit voor alle versies van The Witcher 3: Wild Hunt. De volledige patch notes vind je op de officiële Witcher-site.

De update verhelpt meerdere problemen in de Hearts of Stone-uitbreiding voor de game. Zo repareert de patch een bug die voorkomt dat je alle diagrams kunt verzamelen in de quest From Ofier's Distant Shores.

Patch 1.12 verhelpt ook een fout die het niet mogelijk maakt om met Shani te praten. De update zorgt er tevens voor dat bepaalde quest-objecten niet meer in je inventory blijven zitten nadat ze zijn gebruikt.

Lees meer...

Genomineerden The Game Awards 2015 bekend

The Witcher 3: Wild Hunt heeft meeste nominaties.

De genomineerden van The Game Awards 2015 zijn bekend. The Witcher 3: Wild Hunt, BloodBorne, Fallout 4, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en Super Mario Maker maken kans op de titel Game of the Year.

Big Fall Sale gestart op GOG

Inclusief spaaractie voor extra games.

De Big Fall Sale is van start gegaan op online platform GOG.com. De site biedt de komende tien dagen verschillende games met korting aan.

Nieuwe patch The Witcher 3 repareert onvoltooibare quest

Nieuwe patch The Witcher 3 repareert onvoltooibare quest

Update past ook spelbalans van Hearts of Stone aan.

Ontwikkelaar CD Projekt Red brengt patch 1.11 voor The Witcher 3: Wild Hunt uit. De patch is nu beschikbaar voor de pc. De consoleversie van de game krijgt 'binnenkort' een update.

Patch 1.11 verhelpt onder andere problemen in de quest Skellige's Most Wanted. Veel spelers waren namelijk lange tijd niet in staat om deze missie te voltooien. De update repareert tevens de quest Scavenger Hunt: Wolf School Gear.

De Hearts of Stone-uitbreiding voor The Witcher 3 krijgt middels de patch ook een paar verbeteringen. Zo is de moeilijkheidsgraad van een aantal eindbaasgevechten bijgesteld. Het is nu niet meer mogelijk om de Ofieri Mage met behulp van de Aard Sign omver te blazen.

Lees meer...

Witcher 3 patch 1.10 brengt meer dan 600 fixes

Witcher 3 patch 1.10 brengt meer dan 600 fixes

UPDATE: Patch is 15 GB groot op consoles.

UPDATE: CD Project Red-medewerker Marcin Momot laat via Twitter weten dat patch 1.10 voor de Witcher 3 15 GB groot is op de PlayStation 4 en de Xbox One. De update is tussen de 6 en 15 GB groot op de pc. De ontwikkelaar geeft tevens aan de de Hearts of Stone-uitbreiding voor de game een afzonderlijke download is.

Oorspronkelijk bericht: CD Projekt RED maakt bekend dat patch 1.10 voor The Witcher 3: Wild Hunt meer dan 600 bugfixes brengt. De update komt 'binnen de komende dagen' uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Bijna alle aanpassingen hebben betrekking tot specifieke quests. Ook zijn sommige dialogen uitgebreider. Daarnaast is het menu voor Alchemy en Crafting op de schop gegaan. Op de Xbox One bevriest de game niet meer voor korte tijd, zodra je items oppakt. Daarnaast zijn er zo'n 150 andere verbeteringen aan de performance.

Lees meer...

Nieuwe trailer Hearts of Stone uitbreiding The Witcher 3 toont onsterfelijke vijand

CD Project Red toont Geralts tegenstander in de Hearts of Stone uitbreiding voor The Witcher 3: Wild Hunt.

In de lanceringstrailer laat de ontwikkelaar de onsterfelijke bandiet Olgierd von Everec zien. Als gevolg van een vloek kan hij niet doodgaan. In de uitbreiding huurt een oude bekende Geralt in om Olgierd von Everec te verslaan.

Hearts of Stone is de eerste betaalde DLC voor The Witcher 3: Wild Hunt. De releasedatum van Hearts of Stone is 13 oktober. Op die dag kun je de uitbreiding downloaden voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hearts of Stone kost 9,99 euro.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 37

Met Grand Theft Auto 5, Xbox One, Metal Gear Solid 5 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

CD Projekt Red medeoprichter Marcin Iwiński hoopt dat gratis DLC "de norm wordt binnen de industrie, en niet een uitzondering op de regel blijft". Met The Witcher 3: Wild Hunt geeft de Poolse studio het goede voorbeeld: de RPG heeft zestien stuks gratis downloadbare uitbreidingen.

Laatste DLC The Witcher 3 uit op Xbox One

Met New Game Plus-modus.

De laatste gratis downloadbare uitbreiding voor The Witcher 3: Wild Hunt is nu op de Xbox One via Xbox Live beschikbaar. Deze uitbreiding bevat de New Game Plus-modus. Daarmee herspeel je de game maar behoud je ervaring en bepaalde items.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 31

Met Mafia 3, The Witcher 3, Zombi en gratis games.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Patch 1.07 voor The Witcher 3 pakt inventaris aan

Patch 1.07 voor The Witcher 3 pakt inventaris aan

Meer sorteeropties en een plek om je spullen te dumpen.

CD Projekt RED brengt binnenkort patch 1.07 uit voor The Witcher 3: Wild Hunt. Veel van de aanpassingen zijn er op gericht het inventarisscherm overzichtelijker te maken.

De patch notes zijn als volgt:

Een nieuwe, alternatieve en tevens optionele manier van bewegen voor Geralt.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 27

Met onder andere Minecraft, Mad Max en de gratis PS Plus games.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 24

Met onder andere de aanloop naar E3.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Volgende patch The Witcher 3 past tekstgrootte aan

Een bericht op het CD Projekt RED forum geeft aan dat de volgende patch voor The Witcher 3: Wild Hunt onder ander andere de te kleine tekst in de game aanpast.

De update verbetert ook de prestaties van de game tijdens cutscenes en lost een bug op die ervoor zorgt dat je geen XP krijgt. Verder steekt Geralt geen kaarsen meer aan die in de buurt van een interactief voorwerp zoals een kist staan. Overige aanpassingen zorgen onder andere voor een betere framerate.

Patch 1.04 voor de consoleversie en patch 1.05 voor de pc-versie van The Witcher 3 heeft nog geen releasedatum. Een complete Witcher 3 walkthrough lees je op de site.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 21

Met onder andere The Witcher 3, Need for Speed en Project CARS.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Patch voor save bug Xbox One-versie The Witcher 3 op komst

Patch voor save bug Xbox One-versie The Witcher 3 op komst

Wel alvast een tijdelijke oplossing.

De Xbox One-versie van The Witcher 3: Wild Hunt ondervindt momenteel problemen met betrekking tot het opslaan van de game. Ontwikkelaar CD Projekt Red zegt op de hoogte van de bug te zijn en spoedig met een patch te komen.

Op diverse fora klagen gamers over de bug. Er zijn verschillende klachten, maar in de meeste gevallen blijven spelers na het doodgaan in het laadscherm hangen. Er zijn ook voorvallen waar gamers zelfs hun gehele savegame verliezen.

"We zijn op de hoogte van de kwestie en nemen het zeer serieus", zegt Quest Desinger Philipp Weber op het officiële forum van CD Projekt Red. "We hopen het zo spoedig mogelijk middels een patch op te lossen."

Lees meer...

Nieuwe patch voor pc-versie The Witcher 3 verbetert stabiliteit

De nieuwste patch voor de pc-versie van The Witcher 3: Wild Hunt verbetert de stabiliteit van de game. Dat maakt ontwikkelaar CD Projekt Red bekend.

Door de patch crasht de game minder vaak en presteert de game beter tijdens cutscenes en gameplay. Ook de Nvidia Hairworks-technologie (waardoor haar realistisch heen en weer beweegt) wordt door de patch verbeterd.

Er zijn extra grafische settings toegevoegd, enkele afwezige vertalingen in de user interface zijn nu wel aanwezig en ten slotte wordt ook bloed realistischer weergegeven wanneer je vijanden in water doodt.

Lees meer...

Screenshots: Zo ziet de GOG Galaxy client er uit

De bètarelease van dichtbij bekeken.

Sinds gisteren nodigt webwinkel GOG.com iedereen uit om zijn client GOG Galaxy uit te proberen. De software biedt een verzameling van de games die je hebt gekocht op GOG.com, waar vanuit je ze ook direct kan spelen. Daarnaast heeft het een winkelpagina en een vriendenlijst, vergelijkbaar met Steam. De bèta release ziet er als volgt uit.

Steam-concurrent GOG Galaxy lanceert in bèta

Is niet verplicht om je GOG-games te spelen.

Website GOG.com meldt dat de open bèta van GOG Galaxy vanaf vandaag te proberen is. Het is een client voor de games die je koopt of reeds hebt gekocht op GOG. Voorheen kende je de DRM-vrije webwinkel als Good Old Games. Daar haal je games rechtenvrij en mag je de installatiebestanden delen zo vaak je wilt.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 18

Met onder andere Call of Duty: Black Ops 3 en de gratis PlayStation- en Xbox-games in mei.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 15

Met onder andere Deus Ex, Pillars of Eternity en Black Ops 3.

Drukke week achter de rug en daardoor de laatste nieuwtjes over het hoofd gezien? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Nieuwe trailer The Witcher 3 heeft vloekende vampier

Ontwikkelaar CD Projekt RED brengt een nieuwe trailer uit voor The Witcher 3: Wild Hunt.

De trailer biedt een overzicht van de verschillende features die The Witcher 3 rijk is. Zo zie je onder andere de verschillende monsters die je in de game tegen het lijf loopt. Er wordt ook aandacht besteed aan de keuzevrijheid in de game en de gevolgen die deze keuzes met zich meebrengen.

The Witcher 3: Wild Hunt komt op 19 mei uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. CD Project RED kondigde onlangs twee uitbreidingen voor de game aan.

Lees meer...

'The Witcher 3 krijgt geen visuele downgrade'

Uitstel wordt gebruikt om game te optimaliseren.

Producent Michal Stec laat weten dat The Witcher 3: Wild Hunt op visueel vlak niks inlevert om beter te kunnen draaien. Stec deed deze uitspraak in een interview met YouTuber Eternity.

Zowel de minimale als de aanbevolen systeemeisen van de pc-versie van The Witcher 3: Wild Hunt zijn bekend. Deze zijn onder meer te vinden op de website van ontwikkelaar CD Projekt RED.

Film over The Witcher in de maak

In handen van voor Oscar-genomineerde regisseur Bagiński.

Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe film die is gebaseerd op de verhaallijn van The Witcher. De voor een Oscar genomineerde Tomasz Bagiński neemt de regie in handen.

Designdocumenten met details The Witcher 3 gelekt

Designdocumenten met details The Witcher 3 gelekt

Verklapt mogelijke eindes, het plot, monsters en het belang van borsten.

Een groot aantal details over The Witcher 3: Wild Hunt zijn gelekt. De informatie is online gepubliceerd en toont inzicht over de monsters, de missies, het plot en de verschillende eindes die de actie-RPG biedt.

De bestanden zijn vermoedelijk gestolen van een medewerker van ontwikkelstudio CD Projekt Red. Zijn Google Drive zou gehackt zijn, waarna de bestanden op de websites 4chan en Reddit zijn beland. De marketingleider van de ontwikkelaar bevestigt de informatie die in het lek te vinden is.

"Het is ons duidelijk geworden dat een deel van de productiebestanden van The Witcher 3: Wild Hunt op het internet terecht zijn gekomen", legt Michael Platkow-Gilewski uit. "Een deel van deze bestanden bevat informatie over het verhaal van de game. We raden dus ten strengste af dit te lezen, aangezien het veel invloed kan hebben op je toekomstige speelervaring", licht de ontwikkelaar toe.

Lees meer...

EGXDe Eurogamer Expo Developer Sessions van vandaag

The Witcher 3, Watch_Dogs, Batman: Arkham Origins, PS4 Indie: Resogun, LEGO Marvel Super Heroes en Need for Speed: Rivals.

In Londen is de Eurogamer Expo losgebarsten. Onze Britse collega's houden daar jaarlijks een eigen gamesevenement. Dit keer zijn onder andere de Xbox One en de PlayStation 4 op de beursvloer speelbaar. Helaas, een ticket boeken heeft geen zin meer. De show is volledig uitverkocht: 70.000 bezoekers maken er hun opwachting.

Bordspel van The Witcher lanceert in 2014

Kaarten, dobbelstenen, munten en Geralt.

De Poolse bordspellenfabrikant Ignacy Trzewiczek werkt samen met gamesontwikkelaar CD Projekt Red aan een bordspel gebaseerd op de Witcher-reeks. Het spel staat gepland voor 2014, zowel als een fysieke versie als ook een iPad-variant.

The Witcher 3: Wild Hunt krijgt geen multiplayer

"Daar is geen plek voor in een spel als dit."

CD Projekt RED, de ontwikkelaar van het aankomende The Witcher 3: Wild Hunt, vermeldt dat het spel geen enkele vorm van multiplayer heeft. Een verhaalgedreven RPG als The Witcher 3: Wild Hunt heeft daar geen baat bij, volgens Hoofd Marketing Michal Platkow-Gilewski.

The Witcher 3 bevestigd voor PS4

Verschijnt in 2014.

Een echt grote verrassing kan je het niet noemen, maar bij deze is ook The Witcher 3: Wild Hunt bevestigd voor de PlayStation 4. Dat wist ontwikkelaar CD Projekt te melden.