The Witcher

Bekijk: Celebrating the 10th anniversary of The Witcher

Ger-altijd een goede reden voor een feestje.

De eerste Witcher-game van Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED is in 2007 uitgebracht voor de pc. De studio heeft vervolgens in 2011 The Witcher 2: Assassins of Kings gelanceerd. In 2015 brengt de studio The Witcher 3: Wild Hunt uit. De ontwikkelaar werkt nu aan Gwent: The Witcher Card Game.

Film over The Witcher in de maak

In handen van voor Oscar-genomineerde regisseur Bagiński.

Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe film die is gebaseerd op de verhaallijn van The Witcher. De voor een Oscar genomineerde Tomasz Bagiński neemt de regie in handen.

Bordspel van The Witcher lanceert in 2014

Kaarten, dobbelstenen, munten en Geralt.

De Poolse bordspellenfabrikant Ignacy Trzewiczek werkt samen met gamesontwikkelaar CD Projekt Red aan een bordspel gebaseerd op de Witcher-reeks. Het spel staat gepland voor 2014, zowel als een fysieke versie als ook een iPad-variant.

CD Projekt Red breidt uit

"Ontwikkelen mag niet meer zo lang duren."

Tussen de release van The Witcher en The Witcher 2: Assassins of Kings lag er vier jaar. Volgens de studio director van CD Projekt Red, Adam Badowski, laat een volgende game niet zo lang op zich wachten. Dit meldt VG247.

R/FF: The Witcher

R/FF: The Witcher

Blijven bleke helden episch?

De opzet van dit soort artikels is meteen duidelijk als je de titel ervan leest. Een redacteur krijgt de opdracht om een game te herspelen, waarna hij uitmaakt of het de moeite is om de titel vandaag de dag opnieuw uit de kast te halen - Replay - of door te spoelen naar het vervolg - FastForward -. Deze keer gaan we aan de slag met The Witcher aangezien diens opvolger nu bijna in de winkelrekken te vinden is. Gezien we in deze artikels uitgebrachte games uit het verleden herbekijken kunnen er spoilers aanwezig zijn, dus best even opletten mocht je het desbetreffende spel nog niet gespeeld hebben.

door Stieven Schaerlaeken

We schrijven het jaar 2007 en het leven lacht ons toe, want er staat alweer een nieuwe fantasy RPG te wachten, namelijk The Witcher. CD Projekt bleef echter niet bij de pakken zitten en werkte naarstig verder aan hun geesteskindje en samen met Atari brachten ze in 2008 de Enhanced Edition op de markt. Meer en verbeterde dialoog, meer stabiliteit en een herwerkt inventory systeem. Klinkt allemaal goed en wel maar ondertussen zijn er drie jaar verstreken en staat The Witcher 2 voor de deur. We vroegen ons af of het origineel ons nog even goed kan boeien, en we lieten Steam het hele zootje nog eens downloaden. Het morele kompas nog snel controleren en de rest is aan Geralt.

Lees meer...