Wipeout Omega Collection

De WipEout Omega Collection is een perfect afgewerkt en uiterst gul totaalpakket. Het ultieme eerbetoon aan een legendarische serie.

WipEout: Omega Collection krijgt een VR update

WipEout: Omega Collection krijgt een VR update

Spuugzakjes apart verkrijgbaar.

Tijdens PSX heeft Sony laten weten dat WipEout: Omega Collection in 2018 een VR update krijgt.

De update is van invloed op alle tracks en modi in de Omega Collection. Alle voertuigen hebben hun eigen unieke interieur. Bovendien worden er een aantal nieuwe schepen toegevoegd.

De WipEout: Omega Collection review lees je nogmaals op de site. Ik heb me nog nooit zoveel zorgen gemaakt over VR-misselijkheid als nu.

Lees meer...

WipEout Omega Collection review - Nostalgie in een hypermodern jasje

In 1995 druk ik de disc van de eerste WipEout in mijn PlayStation. Ik bevind mij op het zolderkamertje van mijn beste vriend, een gepassioneerd audiofiel met een installatie waar je u tegen zegt. Al snel knalt er opzwepende dance en techno uit de speakers die de razendsnelle gameplay met antizwaartekrachtschepen begeleidt. WipEout was vitaal voor het hippe imago van de PlayStation. Na jarenlange afwezigheid is het echter de vraag of de WipEout-formule nog steeds zo hip is en dezelfde impact kan maken.

De WipEout Omega Collection verzamelt alle content van WipEout HD (een bundel bestaande uit WipEout Pure en WipEout Pulse), de WipEout HD Fury-uitbreiding en de PlayStation Vita-game WipEout 2048. De collectie bevat in totaal 26 parcoursen, 46 schepen en 9 gamemodi. Iedere game heeft zijn eigen campaign, maar je kunt ook de Racebox gebruiken om zelf een match samen te stellen. Daarnaast is er ondersteuning voor lokale splitscreen en online multiplayer. Oftewel: je krijgt een totaalpakket bestaande uit twaalf jaar WipEout, met heel diverse content.

Het geheel is volledig vanaf de grond opgebouwd en ondersteunt op de PlayStation 4 een 1080p- en op de PlayStation 4 Pro een 4K-resolutie. Ongeacht je console draait de game constant aan 60 frames per seconde. Zodra je de eerste match opstart, valt je mond open van verbazing. Op geen enkel moment krijg je de indruk dat dit een oude game is die opnieuw is opgepoetst. WipEout heeft er nog nooit zo strak uitgezien. Ook al schiet je met hoge snelheid over de baan, er is geen hoekje overgeslagen en de afwerking is fenomenaal. Je racet over prachtige parcoursen in levendige kleuren terwijl adembenemende vergezichten je uitzicht sieren.

Lees meer...

5 opvallende gamereleases juni

Met onder meer Tekken 7, WipEout Omega Collection en Dirt 4.

De maand juni is aangebroken. Dat betekent dat de komende weken naast - hopelijk - mooi weer geheel in het teken van de E3 2017 staan. In de gamereleases van mei kon je onder meer met Prey en Injustice 2 aan de bak. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

FeatureAlle PlayStation 4 exclusieve games in 2017

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Gran Turismo Sport en Uncharted 4: The Lost Legacy.

Sony heeft een lijst met games onthuld die in 2017 exclusief voor de PlayStation 4 uitkomen. Daarin staan zowel grote AAA-games als kleine indiegames. Nieuwsgierig? Hieronder vind je een overzicht van alle games die je komend jaar op Sony's console kunt spelen.