Wargroove

Wargroove zet turn-based strategy-games opnieuw op de kaart. Diepgaande gameplay en talloze gamemodi geven het genre een fikse duw in de rug

Belangrijke events

FeatureGame releases maart 2019 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer The Division 2, Sekiro: Shadows Die Twice en Yoshi's Crafted World.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. De lente staat voor de deur waardoor we geleidelijk uit onze winterslaap kunnen ontwaken, maar er zijn nog genoeg redenen om binnen te blijven. Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van maart.

Wargroove-patch introduceert checkpoints tijdens missies

De aankomende patch voor Wargroove voegt checkpoints toe aan missies. Die kun je zelf aanmaken wanneer je niet zeker bent of een bepaalde zet wel de juiste is. Mocht je het verkeerd hebben ingeschat, dan kun je opnieuw spelen vanaf je eerdere checkpoint. Er kan echter maar één checkpoint per keer aangemaakt worden.

Deze aanpassing komt nadat spelers klaagden over de hoge moeilijkheidsgraad, waardoor je bij één foutje aan het einde van een missie deze vaak helemaal opnieuw moest spelen. Straks heb je iets meer ruimte om te experimenteren met verschillende tactieken.

Je krijgt ook meer opties om de moeilijkheidsgraad aan te passen. De settings zijn dan als volgt: Story, Easy, Medium, Hard en Custom. Hard is de standaard moeilijkheidsgraad en de enige waarin je S-ranks kan halen. Hoe lager je de difficulty afstelt, hoe lager de maximale ranking die te behalen is.

Lees meer...

Wargroove updates en DLC in de maak

Wargroove updates en DLC in de maak

Kosten voor ontwikkeling al gedekt.

Chucklefish laat weten bezig te zijn met allerlei bug fixes en quality of life-aanpassingen voor Wargroove. Op langere termijn zijn er zelfs plannen voor een grote content update, DLC en meer, aldus de ontwikkelaar op de officiële website van de game.

Naast fixes voor een handvol bugs wil Chucklefish ook zo snel mogelijk enkele quality of life-verbeteringen doorvoeren. Zo zou onder meer het skippen van gevechtsscenes en map-coördinatie sneller verlopen, en worden tool-tips en S rank-vereisten zichtbaarder voor de speler.

Wargroove heeft een 'ongelooflijk launchweekend' achter de rug, waardoor de kosten voor de ontwikkeling van de turn-based strategy-game reeds volledig zijn gedekt. Ook Sander was erg onder de indruk van de game. Hier lees je zijn Wargroove review.

Lees meer...

Wargroove review - Marcheert naar de top

Voor de Wargroove review moest Sander zijn Switch laten confisqueren, anders had hij nooit de tijd gehad om te schrijven. Is de liefdesverklaring van Chucklefish aan het turn-based strategy-genre dan echt zo goed?

Fans van turn-based strategy-games hebben het de laatste tijd niet voor het kiezen. Naast Fire Emblem zijn er maar weinig nieuwe games in het genre te bekennen. Chucklefish ziet zijn kans daarom schoon en presenteert Wargroove, dat zijn inspiratie uit games als Advance Wars haalt. De ontwikkelaar wil niet alleen het genre verkwikken, maar ook laten zien wat het aan beginners en veteranen te bieden heeft. Het eindresultaat is een enorm toegankelijke maar uiterst diepgaande strategiegame die dankzij een groot aanbod aan gamemodi en charmante graphics je constant prikkelt om nog één potje te spelen.

Wargroove laat qua gameplay geen enkele steek vallen. De campaign legt beknopt uit hoe je units en gamemechanieken benut, en biedt een overzichtelijke codex om diepgaande strategieën te bespreken. Elke unit heeft speciale voorwaarden om extra schade uit te delen, zoals vijanden flankeren of naast de commander staan. Elke commander heeft ook een unieke Groove, waarmee je je units kunt genezen of blokkades uit de grond kunt stampen. Ze zijn sterker dan reguliere units, maar als ze sterven, is het spel direct voorbij. Wargroove is ondanks de supersterke commander op het veld dus absoluut niet makkelijk. Vooruitdenken en je beurt optimaal benutten is van levensbelang, maar als je je hoofd koel houdt, raak je nooit overrompeld. Je hebt steeds alle middelen om het hoofd boven water te houden. Het is een cliché, maar Wargroove is het schoolvoorbeeld van easy to learn, hard to master.

Lees meer...

Feature7 opvallende gamereleases van februari 2019

Met onder meer Far Cry New Dawn, Metro Exodus en Anthem.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. Het jaar is met onder meer met de Resident Evil 2 remake uitstekend begonnen, dus hopelijk wordt die positieve lijn voortgezet. Hieronder lees je de zeven meest opvallende gamereleases van februari.

Wargroove release bekendgemaakt

Marcheert heel binnenkort het slagveld op.

Tijdens de nieuwste Nintendo Direct is de releasedatum van Wargroove bekendgemaakt. De game lanceert op 1 februari voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One. Tijdens de Nintendo Direct is eveneens een nieuwe trailer voor de game onthuld.

Wargroove release uitgesteld

Schiet zich een weg naar het eerste kwartaal van 2019.

Ontwikkelaar Chucklefish heeft de release van Wargroove uitgesteld. Initieel stond de releasdatum gepland voor eind dit jaar. Dat is nu uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2019. Volgens de ontwikkelaar is er meer tijd nodig om spelers voldoende content te bieden.

Het ooit zo geliefde Advance Wars heeft al tien jaar geen nieuwe release gehad en fans hebben ongetwijfeld heimwee. Ontwikkelaar Chucklefish ziet zijn kans schoon om dat strijdtoneel op te vullen en op groovy wijze enkele harten te veroveren. Wargroove lijkt een traditionele turn-based strategy game te zijn, maar dan wel met enkele moderne features.