Valkyria Chronicles Remaster

Prachtige omgevingen, meeslepend verhaal en verslavende gameplay zijn uitgebreid met boeiende missies en strakke visuals.

Belangrijke events

Valkyria Chronicles 4 onthuld

Terug naar het pittoreske front.

SEGA heeft Valkyria Chronicles 4 officieel aangekondigd. De game komt op 21 maart 2018 uit voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Valkyria Chronicles Remastered review - Nog even strijdbaar

Toen Valkyria Chronicles in 2008 uitkwam, ontving de strategische role-playing game lovende kritieken. Toch kocht enkel de hardcore RPG-fan de game waardoor financieel succes voor Sega uitbleef. Acht jaar later waagt de uitgever een tweede poging met Valkyria Chronicles Remastered, in de hoop dat de jarenlange positieve geluiden betere verkoopcijfers met zich meebrengen.

Alles dat de game in 2008 zo goed maakte, vind je in de remaster terug. Een van de meest memorabele aspecten van de game is het verhaal. In een fictieve versie van Europa zit het land Gallia gevangen in de Tweede Europan (geen typfout) Oorlog tussen het Keizerrijk en de Atlantische Federatie. Het Keizerrijk sleurt Gallia in de oorlog door het land vanwege hun kostbare grondstof ragnite binnen te vallen.

Het is aan hoofdpersonage Welkin Gunther om zijn geboorteland te verdedigen. Hij is een reguliere jongeman die door noodzaak strijdt als luitenant van Gallia's Squad 7. Het is verfrissend een Japanse RPG te spelen waarin de protagonist geen bovennatuurlijke krachten of een bijzonder lot heeft. Bovendien versterkt dat de setting van het verhaal, want troepen bestaan nu eenmaal uit gewone burgers wier thuis in een oorlog verstrikt raakt. Door zowel de hoofdpersonages als de gerekruteerde soldaten persoonlijkheid mee te geven, krijgt de game een extra sterke emotionele impact.

Lees meer...

Releasedatum Valkyria Chronicles Remastered bekend

SEGA maakt bekend dat Valkyria Chronicles Remastered vanaf 17 mei verkrijgbaar is in Europa. Alle eerder uitgebrachte downloadbare uitbreidingen worden met de hoofdgame geleverd: Hard EX Mode, Edy's Mission, Selvaria's Mission en Challenge of the Edy Detachment.

Tevens is de speciale Europa Edition onthuld. Deze wordt geleverd met een 32 pagina's tellend artbook, The Art of Valkyria Chronicles Remastered. Er zit ook een dubbelzijdige poster bij op A3-formaat.

De strategische RPG lanceerde oorspronkelijk in 2008 voor de PlayStation 3. In 2014 werd de game overgezet naar de pc. Lees er meer over in de Valkyria Chronicles review van Bert.

Lees meer...

PS4 remaster Valkyria Chronicles komt naar het Westen

PS4 remaster Valkyria Chronicles komt naar het Westen

Stond alleen voor Japan gepland.

Ontwikkelaar Sega maakt bekend dat de PlayStation 4-remaster van Valkyria Chronicles in de lente van 2016 naar het Westen komt.

Sega onthulde eind vorig jaar dat het bedrijf aan een PlayStation 4-versie van Valkyria Chronicles werkt. Deze versie van de game stond echter aanvankelijk alleen voor de Japanse markt gepland.

Valkyria Chronicles is een tactische RPG die oorspronkelijk in 2008 voor de PlayStation 3 is uitgebracht. De game is sinds 2014 ook speelbaar op de pc. Bert zijn Valkyria Chronicles review lees je hier nog eens.

Lees meer...

Sega onthult Valkyria of the Blue Revolution voor PS4

En een remaster van de eerste Valkyria Chronicles.

Sega kondigt in de nieuwste uitgave van het Japanse blad Famitsu Valkyria of the Blue Revolution aan, een nieuwe game binnen de Valkyrira Chronicles-reeks. De strategische titel is in ontwikkeling voor de PlayStation 4.