Valkyria Chronicles 2

Spotlight

Valkyria Chronicles II

De Tweede Wereldoorlog in aquarel.

VideoValkyria Chronicles 2 launch trailer

Voeg wat tactiek aan je PSP toe.

VideoValkyria Chronicles II trailer

Oorlog meets Japanse fantasy.

Belangrijke events

Geen Valkyria Chronicles 3 in het Westen

Zowel franchise als PSP niet populair genoeg.

Het derde deel in de geweldige Valkyria Chronicles-reeks zal niet verschijnen in Europa of de Verenigde Staten. Sega heeft die beslissing genomen omdat de PSP hier niet meer populair is en de verkoop van Valkyria Chronicles 2 tegenviel. De hoge kost om de game te vertalen naar het Engels zou het niet waard zijn.

Valkyria Chronicles II

Valkyria Chronicles II

De Tweede Wereldoorlog in aquarel.

Het is een triest fenomeen: games die door de critici lovend worden onthaald en met talloze awards aan de haal gaan... Om uiteindelijk niet meer dan een commerciŽle flop te worden. Van alle spellen die zich deze pijnlijke titel mogen toe-eigenen, zijn er slechts weinigen zo gerechtvaardigd als Valkyria Chronicles. De game werd geprezen voor zijn innovatieve kijk op het tactische RPG-genre, prachtige cell-shading en algemeen unieke stijl. Jammer genoeg viel de verkoop zwaar tegen en dat is het ergste wat een potentieel nieuwe franchise kan overkomen. Gelukkig is er nu toch een vervolg komen opdagen: Valkyria Chronicles II op de PSP. De reden dat het naar de handheld komt, ligt natuurlijk volledig rechtlijnig met de slechte verkoop. Voor we dus verder gaan met de echte review wil ik eerst nog een welgemeende blik van teleurstelling richten op alle JRPG-fanatieke PS3-eigenaars die de originele Valkyria Chronicles links lieten liggen.

Deeltje twee borduurt mooi verder op de setting die in het origineel al netjes werd neergepoot. We bevinden ons wel twee jaar later - andere personages, ander verhaal. Geografisch gezien zitten we nog steeds in een alternatief Europa, 1937 E.C., een fictief WO II- scenario. Het klein misschien eerder als de stereotiepe setting van een FPS game - geloof me dat is het niet. Dit is geen game met Nazi's of Omaha Beach situaties. Alle naties, personen en zelfs bepaalde grondstoffen zijn volledig fictief. Het hele WO II-thema dient eigenlijk enkel om een plaats en tijd te hebben waar de tactiek en schietgerij uit die tijd benut wordt.

Hoe dan ook, het verhaal begint met Avan, een tiener van 17 jaar die net te horen krijgt dat zijn broer overleden is. Die broer was als een held voor de jongeman en hij weigert dan ook zijn dood te aanvaarden. Vervolgens vindt hij er niet beters op dan in de voetsporen van zijn broer te treden, de legeracademie binnen te stappen en de waarheid bloot te leggen. Niet bijster origineel, wel functioneel. In ieder geval genoeg plotvoer om een heleboel problematische gebeurtenissen in werking te stellen.

Lees meer...