Unravel 2

De grootste kritieken op Unravel zijn opgelost. Unravel 2 biedt een uitstekende co-op ervaring met al het goeds van het eerste deel.

Unravel 2 review - Samen sta je sterker

In de Unravel 2 review gaat Sander er op uit om te zien of ontwikkelaar Coldwood opnieuw een sterk charmeoffensief neerzet, maar vooral of de studio van de tekortkomingen van het origineel heeft geleerd.

Unravel overtuigde in 2015 niet geheel. Hoewel Yarny charmeerde met zijn onschuld en trektocht door idyllische omgevingen, werd de game gedwarsboomd door vaag puzzeldesign en lompe controls. Bovendien waren de levels te eenvoudig, waardoor de frustratie nog meer aan het licht kwam. Ontwikkelaar Coldwood heeft erop ingezet om al die kritieken aan te pakken, en dat is direct te merken. De imperfecties van het origineel zijn nu netjes afgewerkt, waardoor Unravel 2 vele malen beter dan het origineel is.

In het verhaal staan samenwerking, vriendschap en liefde centraal. Na een ongeluk op zee ontmoet Yarny een soortgenootje, en samen gaan ze op pad om twee jonge kinderen te helpen. Net als in Unravel wordt het verhaal enkel aan de hand van animaties en lichaamstaal verteld. Je kunt daardoor je eigen kleur aan het verhaal geven, zonder dat het onaf overkomt. Unravel 2 presenteert een positief en motiverend verhaal over opnieuw beginnen en de connecties die we met anderen maken, zonder ook maar een woord uit te spreken.

Lees meer...