Two Point Hospital

Two Point Hospital is eigenzinnig, grappig en fijn uitgewerkt, maar mist keuzevrijheid en kampt met enkele designproblemen.

Bekijk: 30 minuten Two Point Hospital gameplay

In Two Point Hospital leid je je eigen ziekenhuis. Je bouwt specifieke praktijken, behandelt de vreemdste ziektes, traint je personeel en houdt je patiŽnten tevreden. Nathan toont voorbeeldig hoe je een ziekenhuis kunt uitbouwen en inrichten.

Lees meer...

Week-eindbazen #36

Wat spelen we dit weekend?

De afgelopen dagen zijn er veel games uitgekomen, dus de redactie heeft wilde weekendplannen. Hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke jij dit weekend gaat spelen!

Two Point Hospital review - Moet nog even uitzieken

In de Two Point Hospital review van Nathan lees je hoe Two Point Studios een komische ziekenhuissimulator maakt die schittert in de details, maar zowel beperkend als inefficiŽnt uit de hoek kan komen.

Ontwikkelaar Two Point Studios heeft een plan voor ogen: een uniek universum creŽren vol simulatiegames die qua design en verhaal met elkaar verbonden zijn. De eerstgeborene heet Two Point Hospital. De studio gebruikt al zijn ervaring om een waardige spirituele opvolger voor Theme Hospital uit 1997 te maken. De bekende, eigenzinnige stijl en humor van de reeks wil de ernst van andere 'sims' breken, maar ook op een soepele manier je innerlijke manager uitdagen. Dat lukt, maar niet met verve.

Nochtans is het uitbouwen van een hospitaal simpel en gestroomlijnd. Je plaatst kamers die een specifiek doel krijgen, zoals de huisartspraktijk en de apotheek. Bij de bouw is het meteen duidelijk wat de minimumgrootte is en welke essentiŽle voorwerpen erin moeten, zoals een bureau. Eventueel verhoog je nog het prestige en het comfort met een boekenkast en radiator. Ten slotte wijs je een staflid toe om de kamer operationeel te maken. Alles verloopt soepel, en diezelfde elegantie bemerk je wanneer je hospitaal opengaat: patiŽnten melden zich spontaan aan de receptie, wachten hun beurt voor de consultatie af en halen iets uit de automaat, terwijl personeelsleden een pauze nemen en elkaar vervangen. Dat automatisme geeft de game een lage instapdrempel en jou de ruimte om op andere zaken te focussen.

Lees meer...

Two Point Hospital releasedatum onthuld

Volgende maand opent het ziekenhuis.

Ontwikkelaar Two Point Studios heeft de releasedatum van Two Point Hospital bekendgemaakt. De game lanceert op 30 augustus voor pc, Mac en Linux. De game kost 35 euro, maar is voorlopig met 10 procent korting te koop op Steam.

E3 2018 - Alle PC games die we verwachten te zien

Age of Empires 4? Monster Hunter World? Anno 1800?

De PC Gaming Show is sinds 2015 een vaste waarde op de E3-beurs, maar kon de afgelopen jaren nooit echt overtuigen. Toch hoeven pc-gamers niet bang te zijn om dit jaar opnieuw op hun honger te blijven zitten. Naast enkele exclusieve titels gaan we ervan uit dat ook de meeste cross-platform games dit jaar een pc-versie krijgen. Hieronder lees je welke pc-games (waarschijnlijk) op de E3 2018 te vinden zijn.