Trials Rising

Trials Rising is even verslavend als zijn voorgangers, maar de opzet van de singleplayer-modus vraagt veel geduld en doorzettingsvermogen.

Belangrijke events

Trials Rising review - Leunen op oude successen

Voor deze Trials Rising review van Randolf is het dragen van een helm verplicht. Ongelukken zitten in kleine hoekjes, zeker in deze pittige platformer verkapt als racer.

Op een nagenoeg verticale balk landen, verder omhoog rijden en er dan netjes van afspringen. Hoe moeilijk kan dat zijn? Toch kost het je waarschijnlijk honderden pogingen om dit geavanceerdere kunstje van Trials Rising onder de knie te krijgen. Niet teveel gas geven, anders stuiter je ervanaf. Maar ook niet te veel voorover leunen, dan verliest je achterwiel grip en kom je niet meer vooruit. En evenmin te veel naar achteren, want die wheelie eindigt dan met een gat in je achterhoofd. Trials Rising lijkt een racegame maar is meer een platformgame die complete precisie van je vraagt. Ga je onderuit, dan start je zonder laadtijden direct opnieuw bij je laatste checkpoint. Daardoor blijf je het telkens opnieuw proberen. Nog één poging dan. En nog eentje. Weer een uur gespeeld. Als Super Meat Boy op wielen.

Trials Rising volgt Trials Fusion uit 2014 op en is de vierde Trials-game van ontwikkelaar RedLynx. De opzet is in de kern nog steeds dezelfde. Je hoeft alleen maar gas te geven en jezelf in balans te houden om het einde van een track te halen. Hoe sneller je dat doet, hoe hoger je eindscore met de gouden plak als meest begeerde prijs. Klinkt eenvoudig, en zo begint de game dan ook. Maar hoe verder je komt, hoe meer obstakels worden geïntroduceerd. Na verloop van tijd worden de levels zo lastig dat de medailles bijzaak worden, de finish halen is dan op zichzelf al een hele klus. De heldere tutorials in de vorm van de Trials Academy zijn dan ook welkom. Er wordt hier precies uitgelegd hoe bepaalde tricks werken en waar je op moet letten om ze netjes uit te voeren.

Lees meer...

FeatureGame releases maart 2019 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer The Division 2, Sekiro: Shadows Die Twice en Yoshi's Crafted World.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. De lente staat voor de deur waardoor we geleidelijk uit onze winterslaap kunnen ontwaken, maar er zijn nog genoeg redenen om binnen te blijven. Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van maart.

Trials Rising krijgt open beta

Trials Rising krijgt open beta

Stunt- en vliegwerk.

Ubisoft laat weten dat Trials Rising binnenkort een open bèta krijgt. Van 21 tot en met 25 februari kan iedereen de game uitproberen op de pc, PlayStation 4, Switch of Xbox One. Op 26 februari lanceert Trials Rising officieel.

Voor Switch-eigenaars is de open bèta de eerste kans om de game uit te proberen. De closed bèta was immers niet beschikbaar voor de Switch. De open bèta bevat 18 tracks, vijf motors en 25 contracten om mee aan de slag te gaan. Daarnaast is het mogelijk om een turbo bike uitlaat vrijspelen die je nadien ook in de volledige game kunt gebruiken.

Registeren voor de open bèta kan via de Trials Rising website. Vorige week maakte Ubisoft ook bekend dat de Trials Rising Expansion Pass onder andere extra tracks bevat.

Lees meer...

Trials Rising Expansion Pass bevat extra tracks en meer

Ubisoft maakt bekend dat Trials Rising na de lancering nieuwe tracks krijgt als onderdeel van de Expansion Pass. Het betreft meer dan 55 levels, onderverdeeld in de uitbreidingen Sixty-Six, Crash and Sunburn, de Stuntman Rider Pack en de Samurai Pack. Daar horen ook nieuwe outfits bij om te ontgrendelen.

Verder zijn er voor de game seizoenen gepland, waar het de bedoeling is zo hoog mogelijk op de Trials Rising-leaderboards te eindigen van uitdagingen die slechts tijdelijk beschikbaar zijn. Daar krijg je tevens unieke beloningen voor. In Trials Rising is een sticker-systeem nieuw, waarmee je je coureur nog verder kunt uitdossen.

In bovenstaande video krijg je een voorproefje van de nieuwe levels. Ook wordt stilgestaan bij de level editor, waarmee je zelf tracks bouwt en deelt met andere spelers. De makers gebruiken deze editor zelf ook om de hoofdgame mee te ontwerpen.

Lees meer...

Feature7 opvallende gamereleases van februari 2019

Met onder meer Far Cry New Dawn, Metro Exodus en Anthem.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. Het jaar is met onder meer met de Resident Evil 2 remake uitstekend begonnen, dus hopelijk wordt die positieve lijn voortgezet. Hieronder lees je de zeven meest opvallende gamereleases van februari.

Leaderboards in Trials Rising zijn cross-platform

Met enkele restricties voor de Switch-versie.

Ubisoft laat weten dat bepaalde onderdelen van Trials Rising cross-platformondersteuning krijgen. Onder andere de online leaderboards en zelfgemaakte tracks zijn gemeenschappelijk voor spelers op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Voor de Switch-versie zijn er wel enkele restricties.

Trials Rising aangekondigd

(On)gelukkig maar.

Ontwikkelaar Ubisoft heeft tijdens de E3-beurs Trials Rising aangekondigd. De game komt in februari 2019 uit op de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.