Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai

Spotlight

Key events

Keert Total War terug naar Rome?

UPDATE: Het werd net heel wat waarschijnlijker.

Update: De eerste aanwijzingen voor het bestaan van Total War Rome II zijn intussen ook in de Benelux gespot. Zo zullen oplettende lezers van Gameplay reeds gemerkt hebben dat er sprake is van een feature over 'Total War Rome II' in de zomerspecial van het magazine.

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai Preview

Een kleine maand geleden, op 23 januari, begon het Jaar van de Draak. Volgens de traditionele Chinese kalender is het drakenjaar een geluksjaar met als motto: "Ik verover". De draak staat voor daadkracht, eer en loyaliteit. Is het toevallig dat de bloederige Boshin War, de burgeroorlog die Japan in 1868 twee jaar lang op haar grondvesten deed schudden, in datzelfde jaar losbarstte? Wij denken van niet.

In Total War: Shogun 2 lag een verscheurd Japan onder vuur. Clans werden achteloos van de kaart geveegd in massale gevechten onder het toeziend oog van de heersende Shogun die beetje bij beetje zijn macht zag vervluchtigen. Of jouw warlord er nu is in geslaagd om zijn clan te doen zegevieren of dat je een enkeltje eeuwige jachtvelden in je knuisten gedrukt kreeg, in de zelfstandige uitbreiding Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai is er opnieuw stront aan de knikker en is het aan jou om jouw clan gedurig bij te staan in de bloederige strijd. Is Fall of the Samurai een gemakzuchtige vette hap of gaat ontwikkelaar Creative Assembly er daadwerkelijk in slagen om een waardige opvolger te presenteren? Wij zetten de belangrijkste vernieuwingen op een rijtje.

Allereerst het achtergrondverhaal. Bemoeizuchtige westerlingen hebben de gelederen in Japan flink opgehitst en met hun manipulatieve gekonkel het draconische shogunaat in een kwaad daglicht gezet. De keizer, schijnbaar niets meer dan een impotente marionet in de klauwen van Frankrijk, het Britse rijk en de Verenigde Staten, heeft de moderne industrialisatie omarmd en daarmee de toorn van de Shogun over zich afgeroepen. De gemoederen lopen hoog op en er is geen ontkomen meer aan: na 400 relatief vreedzame jaren wordt Japan opnieuw meegesleurd in een bloederig en langdurig conflict dat het land voorgoed zal veranderen.

Lees meer...