Tony Hawk's Pro Skater 5

Tony Hawk's Pro Skater 5 mist afwerking en glans. De game lijkt twee generaties te laat te komen.

Belangrijke events

Tony Hawk's Pro Skater documentaire nog steeds in de maak

Ondanks gefaalde crowdfunding campagne.

Een documentaire over Tony Hawk's Pro Skater genaamd Pretending I'm a Superman is nog steeds in de maak. Hoewel de crowdfundingcampagne voor de documentaire slecht 23 procent van het verhoopte budget opbracht, hebben de makers toch beslist om de productie verder te zetten.

Tony Hawk's Pro Skater 5 update voegt nieuwe levels toe

Tony Hawk's Pro Skater 5 krijgt een update van 7,8 GB die onder andere nieuwe levels toevoegt aan de game. De update komt twee maanden na de release van de game.

Update 1.04 bevat naast nieuwe levels ook nieuwe personages en nieuwe onderdelen. Ontwikkelaar Robomodo meldt verder dat de spelmechanieken een update krijgen en dat het uiterlijk van veel skaters is verbeterd.

De volledige patch-notes vind je hier.

Lees meer...

Tony Hawk's Pro Skater 5 review

Tony Hawk's Pro Skater 5 review

Loopt niet op rolletjes.

Wie rond de millenniumwisseling gamede, kent ongetwijfeld de naam Tony Hawk. De skateboardserie met de naam van (toen) 's werelds beste skateboarder leverde destijds een aantal razend populaire uitgaves, die bovendien omwille van hun sterke gameplay geroemd werden. Inmiddels kunnen games over extreme sporten op minder populariteit rekenen, maar uitgever Activision zet nog een laatste keer op The Birdman in. Tony Hawk's Pro Skater 5 moet nostalgie opwekken en tegelijk moderne vernieuwingen brengen. De game voelt omwille van een gebrek aan originaliteit echter vaker gedateerd dan nostalgisch aan.

Op het eerste zicht lijkt dit een Pro Skater-game zoals vroeger. Je hebt keuze uit verschillende professionele skaters, de grinds, flip- en grabtrucs werken zoals voorheen, elk level bevat verzamelobjecten zoals een videoband of tien kisten die je kapot moet rijden, en dankzij de arcadespeelstijl bouw je onrealistisch lange combo's op om punten te scoren. Tony Hawk's Pro Skater 5 komt meteen vertrouwd over. Hierdoor voel je tijdens het skaten dat ontwikkelaars Robomodo en Disruptive Games de ziel van de serie hebben behouden.

Desondanks mist de game uit- en afwerking. Het komt meermaals voor dat je niet gedaan krijgt wat je wilt. Soms spring je uit een halfpipe terwijl je je juist af wilde zetten om hoger in de lucht te komen. Tevens grind je vaak over de rand van een zwembad terwijl je net een hand plant wilde maken. De besturing werkt nét niet helemaal naar behoren waardoor het skaten zelf ook niet steeds bevredigend aanvoelt. Al verloopt dit jaar de licentie die Activision heeft, de ontwikkelaars hadden een paar maanden extra tijd kunnen gebruiken om de game af te werken. Tony Hawk's Pro Skater 5 mist een finishing touch en dat merk je voortdurend.

Lees meer...

Day one patch Tony Hawk's Pro Skater 5 is 7.7 GB groot

De day one patch voor Tony Hawk's Pro Skater 5 is 7.7 GB groot. Dat meldt gamesite GameCabin.

De site geeft tevens aan dat Tony Hawk's Pro Skater 5 maar 4.6 GB aan vrije ruimte op je harde schijf inneemt. Het is op dit moment nog niet precies duidelijk wat de day one patch allemaal aan de game toevoegt.

Tony Hawk's Pro Skater 5 komt op 2 oktober uit voor de PlayStation 4 en de Xbox One. De PlayStation 3- en Xbox 360-versie van de game is vanaf 13 november verkrijgbaar. In Dirks Tony Hawk's Pro Skater 5 preview lees je wat we tot dusver over de game weten.

Lees meer...

Tony Hawk's Pro Skater 5 trailer toont motion capture en multiplayer

Activision toont in een nieuwe trailer voor Tony Hawk's Pro Skater 5 hoe de skaters door middel van motion capturing in de game worden gebracht. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de multiplayermodus, waarin ontwikkelaar Robomodo hoopt het 'skateparkgevoel' over te brengen.

"Wanneer mensen naar een skatepark gaan, dan doen ze dat meestal niet met bepaalde doelen voor ogen," zegt producent Joshua Tsui. "Ze willen gewoon skaten. Op die manier hebben we de multiplayer vormgegeven."

In de skategame speel je met twintig man tegelijk in de Free Skate-modus. Lees daarover meer in de Tony Hawk's Pro Skater 5 preview van Dirk. De game lanceert op 29 september voor de PlayStation 4 en Xbox One. Op 10 november volgt een versie voor PlayStation 3 en Xbox 360, die goedkoper verkrijgbaar wordt.

Lees meer...

FeatureTony Hawk's Pro Skater 5 - Wat we tot dusver weten

De gameplay, de skaters, de soundtrack en meer!

Skateboardgames zijn niet meer zo populair als 15 jaar geleden, toen zowat elke extreme sport zijn eigen game had. Vaak zelfs meerdere. Na een periode van verval op de achtergrond blaast uitgever Activision de Tony Hawk's Pro Skater-franchise met Tony Hawk's Pro Skater 5 nieuw leven in.

FeatureMeest opvallende gamereleases van september

Met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, FIFA 16, Destiny: The Taken King en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Multiplayer voor 20 spelers in Tony Hawk's Pro Skater 5

Geen onlinemodus op PlayStation 3 en Xbox 360.

Tony Hawk's Pro Skater 5 ondersteunt een multiplayermodus van maximum 20 spelers op de PlayStation 4 en Xbox One. Dat maakt ontwikkelaar Robomodo op de PlayStation Blog bekend. Op de PlayStation 3 en Xbox 360 kun je echter niet online gaan.

Eerste Tony Hawk Pro Skater 5 gameplay trailer onthuld

Tony Hawk onthult de eerste gameplaytrailer van Tony Hawk Pro Skater 5. Dit doet de professionele skater tijdens de E3-livestream van YouTube.

Hawk vertelt er dat de game een onlinemodus heeft waaraan twintig spelers kunnen deelnemen. Ook kun je je eigen parken bouwen en zijn er een aantal klassieke skateparken uit voorgaande Tony Hawk-games aanwezig. Zo keert een School-level terug en kun je de Hangar uit het eerste deel betreden.

Tony Hawk Pro Skater 5 komt in 2015 uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 19

Met onder andere Grand Theft Auto 5, Nintendo en Call of Duty: Black Ops 3.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.