Tearaway Unfolded

De consoleversie van Tearaway Unfolded is uitgebreid, zonder aan charme en eigenzinnigheid in te boeten.

Tearaway Unfolded review

Hoewel de PlayStation Vita financieel niet het succes is waar Sony op hoopte, tonen een aantal games aan hoe uniek de handheld is. Een PlayStation Vita-game die de overstap naar de PlayStation 4 maakt, is daarom frappant. Verliest de game niet alle unieke aspecten? Indien het een simpele overzetting was wel, maar Tearaway Unfolded is dat allesbehalve. Omdat het bijna een compleet nieuwe game is, komt de unieke platformer ook op de PlayStation 4 volledig tot zijn recht.

De DualShock 4 vervangt de ontbrekende PlayStation Vita-functies met gemak. Stond Tearaway in het teken van Sony's handheld, dan bewijst Tearaway Unfolded de PlayStation 4-controller eer. Dat merk je vanaf de eerste minuut: met de controller schijn je licht in het gezicht van hoofdpersonage Atoi (of Iota). Zij is een boodschapper en heeft een envelop als hoofd. Met de R2-knop zet je je zaklamp aan, en dankzij de gyroscoop stuur je het licht door je controller te bewegen. Dat werkt secuur en heeft ook invloed op jou. Het is namelijk de eerste keer dat je fysieke handelingen de game be´nvloeden. Tearaway Unfolded gebruikt zulke trucjes vaker en dat werkt verfrissend.

Licht is een krachtig hulpmiddel. Je ziet er niet alleen beter door, je verdwaast er ook de gevaarlijke Scraps mee. Deze vijanden horen niet in de papieren wereld thuis; maar komen via een scheur aan de hemel binnen. Twee stemmen geven jou en Atoi de taak om dat probleem op te lossen. De verschillende personages spreken je direct aan. In combinatie met de fysieke interactie tussen jou en de spelwereld via de DualShock 4 voel je je op die manier bij de game betrokken. Tearaway Unfolded geeft je een persoonlijke ervaring zoals weinig andere games dit kunnen.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van september

Met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, FIFA 16, Destiny: The Taken King en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

FeatureTearaway Unfolded benut de PS4-controller op unieke wijze

Hoe port je een game die leunt op unieke PlayStation Vita-functies?

In de schattige platformer Tearaway bestuur je Iota (of vrouwelijke variant Atoi), een postbezorger die jou een brief wil overhandigen. Op weg naar jou reist Iota door een wereld die volledig uit papier bestaat. Omdat jij de wereld in je goddelijke handen hebt, help jij de wereld vormgeven. Als je je vinger op de achterzijde van de PlayStation Vita legt, zie je op het scherm je vinger door de grond in de game verschijnen. Op een ander momenten gebruik je de camera om een hert een ander vachtpatroon te geven of je gezicht in de zon te zien.

De laatste dagen staan in het teken van de aankondigingen van de persconferenties tijdens de E3 2015. Sony heeft zojuist het tijdstip en datum van zijn show officieel bekendgemaakt.