Surviving Mars

Met alleen een sandbox is Surviving Mars incompleet, maar de game daagt je wel mentaal uit en is een ware alternatieve citybuilder.

Surviving Mars review - Mijn kleine Marskolonie

Van een malle bananenrepubliek naar de ruimte: ontwikkelaar Haimimont Games levert met Surviving Mars een alternatieve citybuilder af na jarenlang de Tropico-games te ontwikkelen. Een geheel vrije sandboxervaring - binnen de beperkingen van het buitenaardse landschap - moet elke playthrough uniek maken, waarin verhalende elementen met een scifi-inslag aan bod komen. Naar aloude Hollywoodtraditie zou het geen sciencefiction zijn zonder een paar problemen.

Surviving Mars gooit je in het begin voor de leeuwen: in het menu vind je een 'Easy Start', waarna je in een willekeurig gegenereerd landschap een raket mag neerplanten. Daaruit komen drie grote drones met elk een eigen opdracht, enkele kleine drones en een basisvoorraad grondstoffen om mee te beginnen. Door een gebrek aan uitleg is de instapdrempel hoog en word je mogelijk afgeschrikt. Toch zorgt een duidelijke verdeling van de taken ervoor dat je na een beetje puzzelen op een eenvoudige manier aan je Marsavontuur begint.

Een Marsbasis heeft energie nodig, dus bouw je eerst een Solar Panel of Wind Turbine. Vervolgens zoek je nieuwe grondstoffen die in geconcentreerde bronnen over het landschap verspreid liggen. Daarop plaats je specifieke gebouwen om ze te ontginnen. Opslagplaatsen zijn daarbij belangrijk, want je moet die grondstoffen ergens plaatsen en voor nieuwe gebouwen vlot weer kunnen gebruiken. Aangezien je aan je eigen tempo je basis mag uitbouwen, sleept Surviving Mars je gemakkelijker mee. De game slaagt er dus in om je volledige aandacht op te eisen.

Lees meer...

Week-eindbazen #10

Wat spelen we dit weekend?

Yvo is terug van weggeweest en hij heeft gelijk een hele stapel games meegenomen. Tijd om het plastic met de tanden van de hoesjes te scheuren. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Surviving Mars release onthuld

In maart naar Mars.

Uitgever Paradox Interactive heeft de releasedatum van Surviving Mars bekendgemaakt. De game lanceert op 15 maart voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.