The Surge

The Surge gebruikt de Souls-formule als springplank om een eigen creatieve insteek en meesterlijk leveldesign af te leveren.

Belangrijke events

The Surge: A Walk in the Park DLC onthuld

Uitstapje naar pretpark gepland voor volgende maand.

The Surge van ontwikkelaar Deck13 krijgt nieuwe DLC voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De uitbreiding genaamd A Walk in the Park is ergens 'begin december' verkrijgbaar.

The Surge review - Stroomstoot

The Surge vormt een grote stap voorwaarts voor ontwikkelaar Deck 13 Interactive. Met het geslaagde maar generische Lords of the Fallen toonde de studio dat het een degelijke Souls-like kan maken. Maar met The Surge bereikt het meer. De setting rukt zich los van het bestaande fantasysjabloon en verkent sciencefiction, terwijl de aanwezigheid van Implants in je Exoskelet een flexibele speelstijl aanmoedigt. Maar bovenal weet het leveldesign van The Surge de mythische levels van de Souls-reeks niet gewoon te evenaren, maar naar de kroon te steken. Daar doen zelfs de dunne lore en soms frustrerende vijanden weinig afbreuk aan.

Het is vooral de setting van The Surge die uniek is binnen het Souls-genre. Weg met middeleeuwse kastelen en zompige moerassen: hier verken je in je Exoskelet verlaten fabrieken en biologische laboratoria. Na de vele Souls-imitators die dezelfde setting als hun voorbeeld aanbieden - waaronder ook Lords of the Fallen - is The Surge een frisse wind binnen het genre.

De game volgt echter wel dezelfde opzet qua verhaal, waarbij je enkel flarden lore en beperkte interacties met andere personages hebt om zelf het grotere geheel samen te puzzelen. Hier weet The Surge tussen de competitie zich moeilijk staande te houden. Hoewel het begin mysterieus en veelbelovend is, verwatert het daarna al snel doordat je geen enkel ander memorabel personage tegenkomt. De setting van een experimenteel bedrijf waar er iets grondig fout loopt, is eveneens allesbehalve origineel. Het verhaal is dus meer een excuus dan een motivatie.

Lees meer...

Uitgever Focus Home Interactive heeft eerder dit jaar de releasedatum van The Surge onthuld. De game komt in mei uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Ontwikkelaar Deck13 maakte eerder Lords of the Fallen.

In The Surge laat de ontwikkelaar Deck13 de donkere fantasywereld van Lords of the Fallen achter zich en duikt het de dystopische toekomst van de aarde in. Er zijn geen ridders die je met een zwaard te lijf gaan, maar vijanden in industriŽle exosuits. De studio laat tevens de designfilosofie achter hun vorige game varen.

E3 2016 - The Surge trailer toont gevechten

Lords of the Fallen-studio Deck 13 laat in een nieuwe The Surge trailer gevechten tussen mechs zien.

The Surge speelt zich af in een toekomst waarin de laatste overlevende mensen elkaar in Exo Suits en mechs bevechten. De ontwikkelaar omschrijft The Surge als 'een sci-fi actie-RPG met Dark Souls-invloeden.'

Het is in de game mogelijk om op specifieke ledematen te richten. Daarnaast is het Exo Suit van je personage uit te rusten met beschermende pantsers en andere wapens.

Lees meer...