Super Smash Bros.

Super Smash Bros. Ultimate biedt een schatkist aan fanservice, maar ook een oninteressante singleplayermodus en een gevoel van déjŕ vu.

Super Smash Bros. Ultimate review - Fanservice ten koste van kwaliteit

De Super Smash Bros. Ultimate review van Sander onderzoekt of de gigantische hoeveelheid vechters en ontelbare kleine aanpassingen aan het vechtsysteem echt voor de ultieme versie van Smash Bros. zorgen

Als je de ultieme versie van je geliefde reeks wilt maken, schept dat verwachtingen. Nintendo heeft drie Direct-video's uitgeweid aan Super Smash Bros. Ultimate, de gigantische hoeveelheid personages, de herbalancering van het vechtsysteem en de gloednieuwe singleplayermodus, om zo aan te tonen dat deze nieuwe game de naam 'Ultimate' waard is. En hoewel Super Smash Bros. Ultimate zeker een plek op de Nintendo Switch verdient, kun je maar weinig elementen oprecht 'ultiem' noemen.

Super Smash Bros. Ultimate biedt een waslijst aan kleine updates en tweaks, maar er zijn twee noemenswaardige 'quality of life'-aanpassingen die de game enorm ten goede komen. Zo is er een portaal in het hoofdmenu waar je periodiek nieuwe vechters kunt ontgrendelen, indien het je bij de eerste ontmoeting niet is gelukt om ze te verslaan. Nog belangrijker is de nieuwe mogelijkheid om de regelsets voor gevechten op te slaan als een preset, in plaats dat je steeds opnieuw door de vele instellingen moet klikken. Deze eenvoudige aanpassingen hebben een grote impact voor alle spelers en hoewel balansaanpassingen belangrijk zijn, zijn het dit soort vernieuwingen die de game het beste dienen.

Lees meer...

Nintendo laat weten dat het bedrijf stopt met het Creators Program voor content creators, waardoor het makkelijker wordt om geld te verdienen met video's die Nintendo-games tonen. Het beleid ging in 2015 van start en heeft sindsdien veel kritiek te verduren gekregen.

Bekijk: E3 2018 - 7 Flop games

De slechtste aankondigingen van E3.

De E3 beurs is helaas niet een onuitputtelijke bron van feest en blijdschap, zo blijkt, want ook dit jaar heeft de Eurogamer Benelux redactie hoofdschuddend en knikkebollend naar een aantal aankondigingen zitten kijken waar de honden geen brood van lusten.

Super Smash Bros. Ultimate release bekend

Nieuw personage eveneens onthuld.

Nintendo heeft de releasedatum van Super Smash Bros. Ultimate bekendgemaakt. De game lanceert op 7 december voor de Switch. Daarnaast is ook onthuld dat Ridley een nieuw speelbaar personage is in de game.

E3 2018 - Alle Nintendo Switch games die we verwachten te zien

Super Smash Bros.? Metroid Prime 4? Fortnite?

De Nintendo Switch is inmiddels alweer ruim een jaar op de markt. Met onder meer Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild hebben Switch-bezitters niks te klagen. De keerzijde van de medaille is wel dat de lat direct behoorlijk hoog ligt. Waar gaat Nintendo tijdens de E3 2018 iedereen mee verrassen? De zekerheidjes, twijfelgevallen, geruchten… Je leest het allemaal in dit overzicht.