Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey is een fenomenale platformer die je op een vrolijke reis door kleurrijke en creatieve werelden meeneemt.

Belangrijke events

Super Mario Odyssey tien miljoen keer verkocht

Is daarmee de best verkochte game voor de Switch.

Volgens Nintendo is Super Mario Odyssey al meer dan tien miljoen keer verkocht en daardoor de best verkochte game voor de Switch. Op de tweede en derde plaats staan Mario Kart 8 Deluxe en Zelda: Breath of the Wild met 9,22 en en 8,48 miljoen verkochte exemplaren.

Nintendo werkt aan een Mario-animatiefilm

Samen met de studio achter Minions en Despicable Me.

Nintendo laat weten aan een Mario-animatiefilm te werken. Het bedrijf doet dat samen met Illumination Entertainment, de studio verantwoordelijk voor Minions en de Despicable Me-serie. Over een mogelijke releasedatum is niet gesproken.

7 games om in de kerstsfeer te komen

It's the most wonderful time of the year!

Kerstmis zit vol met symboliek en rond deze tijd van het jaar kan je er bijna niet meer omheen. Sneeuw, versiering, cadeautjes, iets met een verjaardag van een belangrijk symbool, noem maar op. De symboliek is zo sterk dat het meteen warme gevoelens naar boven brengt, dus hier zijn zeven games om meteen mee in de kerstsfeer te komen!

Met 2018 voor de deur mag je bijna alweer het laatste blaadje van je scheurkalender trekken, maar niet zonder eerst met een opgewekt gevoel naar de afgelopen twaalf maanden terug te kijken. Dit jaar kent namelijk enkele ijzersterke games die de redacteurs van Eurogamer Benelux met alle liefde nog een keer in het zonnetje zetten. In dit artikel legt onze mopperende Yvo uit waarom hij van Super Mario Odyssey stiekem zo vrolijk wordt.

Week-eindbazen #47

Wat spelen we dit weekend?

December klopt alweer op de deur. We kunnen bijna terugblikken op onze favoriete games van afgelopen jaar. De tijd om nog even snel wat games van onze ellenlange backlog af te vinken is dus aangebroken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #45

Wat spelen we dit weekend?

Met al die topgames die de afgelopen weken zijn uitgekomen, is timemanagement momenteel cruciaal. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #44

Wat spelen we dit weekend?

Met al die topgames die de afgelopen weken zijn uitgekomen, is timemanagement momenteel cruciaal. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #43

Wat spelen we dit weekend?

De herfstblaadjes dwarrelen weer van de bomen, dus dat is een goed excuus om jezelf met een stapel games op te sluiten. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan.

's Werelds beroemdste loodgieter maakte in Mario Kart 8 Deluxe en Mario + Rabbids: Kingdom Battle al zijn opwachting, maar Super Mario Odyssey is Mario's eerste soloavontuur op de Nintendo Switch. En wat voor een, want in de Super Mario Odyssey review krijgt de 3D platformer zelfs een Essentieel-badge. Hier lees je alvast alles over de meest opvallende features in de game.

Super Mario Odyssey review - Petje af

De reis is belangrijker dan de bestemming. Het is een cliché dat je tenen doet krullen, maar wel eentje dat in Super Mario Odyssey de lading volledig dekt. Dat je Princess Peach voor de zoveelste keer uit de klauwen van eeuwige aartsvijand Bowser moet redden, doet er dan ook niet aan toe. Dat je in een luchtschip alle uithoeken van de wereld afreist, wel. 'Odyssey' neemt je mee op een speels avontuur en doet zo zijn naam eer aan. Op het moment dat je namelijk je Nintendo Switch uitzet, heb je alweer heimwee naar de exotische oorden van Mario's wereldreis.

In tegenstelling tot de Super Mario Galaxy-games blijf je dit keer dichter bij huis. Je reist de hele wereld af langs naar verschillende Kingdoms met de meest uiteenlopende thema's. Zo is Mount Volbono met zijn kleurrijke gebakjes overgoten met een culinair themasausje, herinnert het realistische New Donk City duidelijk aan The Big Apple en heeft het monochrome Bonneton met zijn prominente maan vooral iets mystieks. Elke wereld heeft een eigen identiteit die je niet alleen op plezierige wijze nieuwe indrukken geeft, maar ook je nieuwsgierigheid prikkelt. Je wilt steeds weten wat deze expeditie nog meer voor je in petto heeft.

Elk Kingdom is een levendige sandbox vol prikkelende uitdagingen. In eerste instantie draait het om een aantal opdrachten uitvoeren, items verzamelen en een (mini)boss verslaan, zodat je snel weer verder op pad kan. Inpakken en wegwezen, toch? Maar met al die olijke lokale bewoners, talloze verstopte Moons en uitdagende platformelementen is de verleiding om elk hoekje van zo'n Kingdom te verkennen simpelweg onweerstaanbaar. Het is alsof je als kind na een urenlange busrit bij de ingang van een pretpark staat: je weet van gekkigheid niet waar je moet beginnen. De charme van Super Mario Odyssey is dat Nintendo je daarbij niet bij het handje vasthoudt, maar je volledig je eigen gang laat gaan.

Lees meer...

Week-eindbazen #42

Wat spelen we dit weekend?

De herfstblaadjes dwarrelen weer van de bomen, dus dat is een goed excuus om jezelf met een stapel games op te sluiten. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan.

7 opvallende gamereleases oktober

Met onder meer Wolfenstein 2, Super Mario Odyssey, Assassin's Creed Origins.

De herfstblaadjes dwarrelen langzaam van de bomen, dus hoog tijd om je met een stapel games thuis op te sluiten. De gamereleases van september brachten onder meer Destiny 2 en FIFA 18. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Stel jezelf eens de vraag, waarmee staat of valt een 3D Super Mario-game? Een aangrijpend plot? Niet echt, want het verbaast niemand nog dat Peach door Bowser is ontvoerd. Vernieuwende graphics? Hoewel de Mario-games er doorgaans erg charmant uitzien en boordevol fantasie zitten, kun je ze moeilijk als een grafische mijlpaal bestempelen.

Nieuwe Nintendo Direct aangekondigd

Is maar liefst 45 minuten lang.

Nintendo zendt deze week een nieuwe Nintendo Direct uit. De presentatie vindt in de nacht van woensdag 13 september naar donderdag 14 september om middernacht plaats.

FeatureSuper Mario Odyssey belooft een onvergetelijke reis

Nintendo gooit er niet met de pet naar.

Bowser en Princess Peach gaan trouwen? Niet als het aan Mario ligt! Super Mario Odyssey is Mario's zestiende avontuur en de demo die op Gamescom te spelen is, bevat diverse werelden, kleurrijke personages en talloze geheimen. Het woord Odyssey in de titel belooft een lange, zware reis, gekruid met Nintendo's gevoel voor plezier en ontdekking. De demo is weliswaar kort, maar het lijkt erop dat de belofte dubbel en dwars wordt ingelost.

Super Mario Odyssey - Release, gameplay en alles wat we weten

FeatureSuper Mario Odyssey - Release, gameplay en alles wat we weten

Update: releasedatum, multiplayer, amiibo.

De Nintendo Switch maakt mede dankzij de overtuigende The Legend of Zelda: Breath of the Wild een sterke start. Nu is het de beurt aan Mario om die trend door te zetten. Eerst is de Italiaanse loodgieter in Mario + Rabbids: Kingdom Battle te zien en later dit jaar maakt hij zijn opwachting in Super Mario Odyssey. Daarin wil Nintendo je de open wereld van Super Mario Sunshine en Super Mario 64 laten ontdekken, alsook de sfeer van beide games recreëren. Hier lees je alles wat je over Mario's nieuwste avontuur moet weten.

Check ook onze Super Mario Odyssey tips!

Super Mario Odyssey releasedatum

Lees meer...

Zoals elk jaar hebben de grootste bedrijven in de gamewereld weer grootschalige persconferenties gehouden op de Electronic Entertainment Expo. Daarbij springen vooral de conferenties van de drie consolefabrikanten in het oog: Sony, Nintendo en Microsoft. Waar het de laatste jaren vooral draaide tussen Sony en Microsoft, is Nintendo dankzij de Switch eindelijk terug op het strijdtoneel verschenen. De spanning was dan ook om te snijden. Wie heeft er deze driestrijd uiteindelijk gewonnen?

Sinds kort zijn we gestart met ons eigen Eurogamer Benelux YouTube-kanaal. Dit is onze selectie van de YouTube-hoogtepunten van ons eigen kanaal, plus eventueel andere Nederlandstalige YouTubers die ons de afgelopen week zijn opgevallen.

Bekijk: Gamenieuws van de week - #02-2017

In het teken van de Switch.

Januari is doorgaans een makke maand voor gamenieuws, maar toch is er de afgelopen week heel wat gebeurd. De aankondiging van een nieuwe Nintendo console en games, releasedata voor een langverwachte fighter, een closed beta waarin het bloed weelderig vloeit en zelfs de annulatie van een Xbox exclusive. Dit zijn de belangrijkste nieuwsfeiten van 9 tot en met 13 januari 2017.