Mario Maker Nieuws

Update Super Mario Maker voegt o.a. Fire Koopa Clown Car toe

Nintendo brengt op 22 december een update uit voor Super Mario Maker, met daarin drie nieuwe 'course elements' om je levels mee te bouwen. En daarvan is de Fire Koopa Clown Car, een vuurspuwende variatie op de gewone zwevende clownshoofd.

Daarnaast zijn Bouncers en P Warp Doors nieuw. Laatstgenoemde komen pas tevoorschijn zodra je een P Switch aanraakt.

Tot slot kun je voortaan per level zien wie 'm als eerste, en wie 'm als snelste heeft uitgespeeld. Die informatie vind je in de Course World.

Lees meer...

Frog Mario speelbaar in Super Mario Maker

Als onderdeel van NES Remix Event Course.

Nintendo maakt bekend dat Frog Mario vanaf heden speelbaar is in Super Mario Maker. Je kunt dit kostuum als power-up selecteren bij het maken van levels, zodra je deze vrijgespeeld hebt.

Genomineerden The Game Awards 2015 bekend

The Witcher 3: Wild Hunt heeft meeste nominaties.

De genomineerden van The Game Awards 2015 zijn bekend. The Witcher 3: Wild Hunt, BloodBorne, Fallout 4, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en Super Mario Maker maken kans op de titel Game of the Year.

Update Super Mario Maker voegt checkpoints toe

Update Super Mario Maker voegt checkpoints toe

Plus meer manieren om levels te ontdekken.

Super Mario Maker krijgt op 4 november een eerste update, waarin Nintendo onder meer checkpoints aan de game toevoegt. Wanneer je levels bouwt, kun je dan tot twee checkpoints aanmaken. Tot op heden moesten levels in n keer worden doorlopen.

Ook nieuw zijn power-ups die zich meer gedragen zoals je van de Mario-games gewend bent. Je kunt het zo instellen dat een kleine Mario een paddenstoel vindt, terwijl een grote Mario uit hetzelfde blok een vuurbloem haalt.

Bij het zoeken naar levels van andere spelers komt er een nieuw 'Official' tabblad bij. Hier worden levels geplaatst die door Nintendo zelf zijn gemaakt. Tot slot zijn er nog 'Event Courses', levels die gemaakt zijn door speciale gasten als andere game-ontwikkelaars.

Lees meer...

Super Mario Maker patch past ontgrendelregels aan

Super Mario Maker patch past ontgrendelregels aan

Alle gereedschap sneller beschikbaar.

Nintendo heeft patch 1.01 voor Super Mario Maker uitgebracht. De patch zorgt ervoor dat de ontgrendelregels voor het vrijspelen van bouwelementen nu aangepast zijn.

Oorspronkelijk werd er maar n tool per dag beschikbaar gesteld. Hierdoor had je negen dagen nodig om alles te hebben. Nu is het mogelijk om alles binnen een paar uur vrij te spelen.

Of het nieuwe systeem gebaseerd is op tijd of op het aantal blokken dat je plaatst is op het moment van schrijven niet geheel duidelijk. Het staat ook niet vermeld in de update details. De exacte tijd tussen het verschijnen van pakketten verschilt bij de spelers tussen een kwartier en bijna twee uur. Sommige designpakketten lijken automatisch toegevoegd te worden tijdens het spelen van de game.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 37

Met Grand Theft Auto 5, Xbox One, Metal Gear Solid 5 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 29

Met Uncharted, Goat Simulator, Game of Thrones en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Nintendo onthult vandaag de Super Mario Maker amiibo bundel, met daarin de amiibo die een dag eerder al te vinden was op de site van het bedrijf. Er komt nog een andere versie van op de markt, met een hedendaagser kleurenpalet.

Mario Maker heet voortaan Super Mario Maker

Subtiel verschil. En twaalf minuten gameplay.

Mario Maker heet voortaan Super Mario Maker, zo maakt Nintendo bekend tijdens de Nintendo World Championships 2015-finale voorafgaande aan de E3-beurs. Finalisten John Numbers en Cosmo namen het daarin tegen elkaar op, zoals te zien in onderstaande video.