Super Mario Galaxy 2

Spotlight

VideoNintendo vertelt Mario's geschiedenis

25 jaar Mario in vijf minuten.

Super Mario Galaxy 2

Een intergalactisch pretpark.

FeatureDe man achter de stem van Mario

Charles Martinet spreekt met ons op Mario fandag.

Belangrijke events

Nieuwe Super Mario Galaxy 'mogelijk'

Miyamoto wacht wel liever op Wii U's opvolger.

Shigeru Miyamoto zegt dat een derde Super Mario Galaxy-game 'mogelijk' is, maar het team heeft het te druk om het op de Wii U uit te brengen. Dat vertelt de Super Mario- en Legend of Zelda-bedenker tegen Eurogamer.net.

Nieuwe 3D Mario en Mario Kart naar de Wii U

Aankondigingen volgen op de E3.

Er zijn twee nieuwe Mario games in ontwikkeling voor de Wii U. Dat nieuws kwam tevoorschijn tijdens dezelfde Nintendo Direct conferentie als waarin The Legend of Zelda: The Wind Waker HD werd aangekondigd.

Miyamoto: "Mario Wii U te zien op de E3 2012"

Werkt op dit moment aan Luigi's Mansion 3DS en Pikmin 3.

Nintendo heeft bevestigd dat zij een nieuwe Super Mario Bros game voor de Wii U zullen presenteren op de E3 2012 dat in juni gehouden zal worden. Dit bevestigde de Spaanse krant El Mundu naar aanleiding van een recent interview met Shigeru Mitamoto.

FeatureDe beste games van 2010

Eurogamer België velt het finale oordeel.

2010 is bijna ten einde, en gedurende de voorbije twee weken heeft elke redacteur van Eurogamer België de kans gegrepen om zijn persoonlijke toppers van het voorbije jaar op te lijsten. De meningen waren uiteenlopend en de keuzes wisten voor wat opvallende verrassingen te zorgen, maar wat is het resultaat nu eigenlijk wanneer we al die meningen samenvoegen? Op die vraag krijg je in dit artikel een antwoord!

FeaturePhilip's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Nog een paar dagen wachten en we kunnen 2010 feestelijk afsluiten. Slotje erop, en meteen de sleutel tot 2011 in de hand. Maar wat betekende het voorbije jaar voor mezelf? Voordat ik het heb over de vrachtlading aan spellen die in de voorbije twaalf maanden uitgekomen zijn, schijn ik mijn licht op de gebeurtenissen die achter de schermen van Eurogamer België plaatsgevonden hebben. Sinds 1 september 2009, de dag waarop deze webstek officieel ten tenole kwam met de review van Batman: Arkham Asylum, is er namelijk heel wat gaande geweest.

FeatureMaarten's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Het afgelopen jaar was zonder meer een goed jaar voor mij en Eurogamer. Zo waren wij aanwezig op de E3, de Gamescom en FACTS. Daarnaast veroverden wij in ons eerste jaar ook het Vlaamse televisielandschap door mee te werken aan Gametown. Het belangrijkste nieuws viel echter te rapen aan het begin van deze maand. Op 1 december 2010 was de fusie met onze goede vrienden van Gamevault een feit. Al deze stappen worden niet zomaar gezet. Alle redacteurs onder ons geloven in dit project en willen dit verder uitbouwen om jullie nog beter tot dienst te zijn.

FeatureJan-Bart's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011!

De andere redactieleden zullen hoogstwaarschijnlijk vertellen hoe in 2010 de ene game-developer op de fles ging en de andere dan weer in enkele nieuwere stukken uiteen scheurde. Dat 2010 een stevig gamejaar was, dat ons een paar dozijn ijzersterke games met zelfs enkele instant klassiekers heeft geschonken is echter ook waar. Ook dat we als consument blij mogen zijn met de explosie binnen de game-industrie, die groter geworden is dan de DVD-industrie. Dat we steeds vaker in de watten gelegd worden door ontwikkelaars die games uitbrengen op maat van elk individu. En dat er in 2010 ruwweg 300 games uitkwamen voor de PC, Xbox 360, PSP, DS, PlayStation 3 en Wii. Maar ik ga er liever niet te technisch en te diep op in. Elk game is namelijk telkens weer een persoonlijke belevenis.

Nintendo komt naar F.A.C.T.S. met heel wat speelbare games

Mario! Metroid! Pokémon! Professor Layton! Goodie bags! Exclusieve DQIX-DLC!

De F.A.C.T.S.-beurs, dé plek waar fans van Fantasy, Anime, Comics, Toys en Space twee dagen lang in Flanders Expo hun hart kunnen ophalen komt er binnenkort aan, en dat al voor de twintigste keer! Op 23 en 24 oktober gaat het festijn van start, en dit jaar zal ook Eurogamer België groots aanwezig zijn. Wij verzorgen namelijk voor alle liefhebbers van videogames een gigantische Gamezone (250m²) waarop alle nieuwste games voor allerlei platformen speelbaar zijn, en dat volledig gratis!

Mario is 25 jaar

Lijkt al veel ouder.

Precies 25 jaar geleden bracht Nintendo één van de meest iconische games ooit op de markt: Super Mario Bros. Dit was toen nog op het originele Nintendo Entertainment System (NES). Vier consoles en 25 jaar later is Mario het meest beroemde personages uit de videogamesindustrie.

Verkoopcijfers Nintendo dalen

Verlies in eerste kwartaal 2010.

Nintendo heeft de financiële cijfers van het eerste kwartaal uit 2010 bekendgemaakt. Het bedrijf maakte verlies in de periode van 1 april tot en met 30 juni.

Super Mario Galaxy 2

Super Mario Galaxy 2

Een intergalactisch pretpark.

Toen we in 2007 onze favoriete loodgieter voor het eerst op de Wii tegen het lijf liepen hadden we het gevoel alsof we even opnieuw in het N64-tijdperk zaten. Toen lanceerde Nintendo het sublieme Mario 64, de game waarmee het Japanse bedrijf haar gesnorde mascotte in één klap als ambassadeur van de 3D-platformer kroonde. Met Super Mario Galaxy liet The Big N vooral zien dat ze nog steeds heer en meester zijn binnen het genre door vernieuwing te brengen in de vorm van zwaartekracht en een daaraan gekoppelde gameplay die werkelijk in 360 graden werkt. Nu bevestigen ze voor een tweede keer hun dominante positie met Super Mario Galaxy 2, het eerste echte vervolg binnen de franchise dat Nintendo in twee decennia uitbrengt.

Waarom die keuze? Omdat het universum blijkbaar de ultieme grens is voor Mario? Helemaal niet! Super Mario Galaxy is simpelweg een concept waarbinnen nog zoveel andere ideeën uitgewerkt kunnen worden dat het ons eigenlijk niet zou verwonderen mochten we ooit nog eens een derde deel te zien krijgen. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Net zoals in het origineel moet je in Super Mario Galaxy 2 sterren verzamelen, en dat doe je door levels te doorlopen die elk plaatsvinden op afzonderlijke planeten. Elke planeet heeft zo zijn eigen thema, gaande van etenswaren en strandvakanties tot vuur of spookhuizen. Doordat de levels op geen enkele manier met elkaar verbonden zijn door een achterliggende verhaallijn (daarover later meer) kan de ontwikkelaar de gekste dingen bedenken zonder dat daar ook maar iemand een opmerking over zal maken. En wees maar zeker dat de jongens en meisjes bij Nintendo zich helemaal hebben laten gaan om met Super Mario Galaxy 2 hun voorgaande werk te overtreffen.

De meest opmerkelijke toevoeging ten opzichte van het origineel is ongetwijfeld de aanwezigheid van Yoshi. Het vriendelijke dinosaurusje duikt regelmatig op aan het begin van levels, en wanneer je zijn eitje op de grond ziet liggen weet je meteen dat je om de volgende ster te bemachtigen gebruik zult moeten maken van zijn unieke eigenschappen. Yoshi heeft namelijk een uitermate flexibele tong waarmee hij niet alleen vijanden, maar ook voorwerpen kan verorberen. Planten, stenen en zelfs schilden kan Yoshi stuk voor stuk omvormen tot Star Bits – de valuta die terugkeert uit het eerste deel – die je door erop te wijzen met de Wii-afstandsbediening kunt oprapen. Veel belangrijker is echter dat Yoshi kan transformeren wanneer hij etenswaren naar binnen speelt. Een rode peper laat Yoshi pijlsnel lopen, terwijl een blauw besje er dan weer voor zorgt dat het groene beest tijdelijk kan zweven. Een gele vrucht laat licht schijnen uit de buik van het blije dier, wat uiteraard van pas komt binnen levels waar alles donker is.

Lees meer...

FeatureDe man achter de stem van Mario

Charles Martinet spreekt met ons op Mario fandag.

Het voorbije weekend nodigde Nintendo alle liefhebbers van Mario uit om naar een fandag te komen in Bobbejaanland. Ook Eurogamer België was aanwezig, en naast heel wat tijd door te brengen met een van de vele speelbare versies van Super Mario Galaxy 2 kregen we de kans om niemand minder dan Charles Martinet te interviewen! Charles wie denk je waarschijnlijk, maar deze man spreekt al sinds Super Mario 64 de stem van de blije loodgieter in. We voelden hem ter gelegenheid van de nakende release van Super Mario Galaxy 2 aan de tand.

FeaturePré3 2010 - Nintendo

Overtreft 'The Big N' dit jaar haar vorige E3?

41.000 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2009, samen afkomstig uit 78 verschillende landen om gedurende drie dagen in totaal 216 verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een prachtige editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2009 konden maken? In de aanloop naar de E3 2010 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie vanaf 14 juni te vertellen, wanneer het grootste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferentie, en Eurogamer België in Californië ter plaatse is om verslag uit te brengen.

Mario Fandag 5 juni in Bobbejaanland

Speel Super Mario Galaxy 2 lekker vroeg!

Het langverwachte Super Mario Galaxy 2 voor Wii ligt op 11 juni in de winkels, maar alle Mario fans kunnen het spel in preview uitproberen tijdens de officiële Mario Fandag op 5 juni in Bobbejaanland.

Bundel Wii + Mario Galaxy 2 op komst

Magazine Edge geeft spel een perfecte score.

We keken niet vol verwondering op toen we vandaag te horen kregen dat Nintendo een nieuwe bundel in haar planning heeft staan. Het gaat namelijk om de combinatie Wii + Super Mario Galaxy 2, een van de meest voorname titels van de Japanse ontwikkelaar van dit jaar.

Geen 'hub-world' meer in Mario Galaxy 2

Levelselectie zoals in Super Mario World.

Shigeru Miyamoto heeft in een interview laten weten dat we in Super Mario Galaxy 2 niet langer de 'hub-world' uit het eerste deel zullen terugvinden. Levels zul je deze keer op een meer traditionele manier afwerken, vergelijkbaar met de manier waarop deze te zien zijn in Super Mario World en New Super Mario Bros. Wii.

Super Mario Galaxy 2 komt op 11 juni uit

Zomermaanden worden leuk met de Wii!

Net zoals Metroid: Other M lijkt Super Mario Galaxy 2 een stuk vroeger te verschijnen dan we hadden gedacht. We kunnen al opnieuw met de Italiaanse loodgieter en zijn vriendje Yoshi op de Wii aan de slag gaan vanaf 11 juni 2009.

FeatureSuper Mario Galaxy 2

Voor de tweede keer hemels?

Sinds Nintendo de Wii heeft gelanceerd eind 2006, wordt het Japanse bedrijf door veel gamers gestigmatiseerd voor zijn casual-vriendelijke aanpak. Het bedrijf heet te eigenzinnig te zijn, omdat het zich concentreert op de grote massa casual gamers en de trouwe fan van het eerste uur straal negeert. Bijgevolg wordt de Wii overspoeld door non-games en worden coregames op paria-achtige wijze behandeld. En het helpt ook niet echt wanneer je grootste mascotte in de helft van al je grote titels figureert.

"Mario Galaxy 2 gaat moeilijk worden"

Moeilijkheidsgraad hoger dan in origineel

Shigeru Miyamoto is vandaag goed op dreef. Eerder vandaag gaf hij toe dat er plannen zijn rond een vervolg voor Wii Music, en nu duikt hij alweer in het nieuws op rond Super Mario Galaxy 2.

Stem van Mario verklapt nieuw spel

"Het is niet NSMB Wii, en ook niet Galaxy 2."

Misschien is Charles Martinet wel de meest succesvolle stemacteur binnen de game-industrie ooit. Iedereen ter wereld kent het spelpersonage dat hij voorziet van een stem, en dat terwijl het meestal gaat om niet meer dan een wilde 'whoewoeh', of een blije 'yipiiii'. Je voelt het al aankomen, Martinet is de man die de rol van Mario vertolk, en blijkbaar is hij momenteel druk in de weer met een gloednieuw spel rond de loodgieter.