Super Mario Bros.

Nieuw Super Mario Bros. speedrun wereldrecord gevestigd

Enkele milliseconden sneller dan het vorige record.

Speedrunner Darbian heeft een nieuw wereldrecord gevestigd voor Super Mario Bros. De Amerikaan behaalde het record op de originele NES, met de cartridge die ook Duck Hunt en World Class Track Meet bevat.

Nintendo 3DS Virtual Console Roundup

Nintendo 3DS Virtual Console Roundup

Super Mario Bros! Wario Land! Kid Icarus! Metroid!

Een tijd geleden namen wij een kijkje in de eShop van de Nintendo 3DS en vertelden we al over enkele must-have titels. Het resultaat kun je hier lezen. Nu keren we terug naar Nintendo's digitale winkel en ditmaal duiken we de Virtual Console in. Hier publiceert Nintendo onaangepaste retrogames zoals ze op de NES en de GameBoy verschenen. Welke games zijn nog de moeite waard en welke kun je beter aan de nostalgie overlaten?

Super Marios Bros. - NES - €5

Over Super Mario Bros. kunnen we kort zijn. Die game heeft immers geen introductie meer nodig. Iedereen weet wat het is en iedereen heeft het wel eens gespeeld, zelfs je ouders en je oma. Speel het muziekje uit World 1-1 af en iedereen denkt direct: Mario! Maar de game is ondertussen al bijna dertig jaar oud. Vanzelfsprekend zou die game nu toch flink verouderd zijn?

Lees meer...

Wii SNES controller komt uit in BelgiŽ

Enkel verkrijgbaar via Club Nintendo.

Goed nieuws voor de echte fans van Nintendo en alles wat er mee te maken heeft. Wii Super Nintendo Entertainment System Traditionele Controller komt nu ook eindelijk uit in BelgiŽ (en de rest van Europa). Dit gebeurt slechts (kuch) drie jaar na de release in Japan.

Mario is 25 jaar

Lijkt al veel ouder.

Precies 25 jaar geleden bracht Nintendo ťťn van de meest iconische games ooit op de markt: Super Mario Bros. Dit was toen nog op het originele Nintendo Entertainment System (NES). Vier consoles en 25 jaar later is Mario het meest beroemde personages uit de videogamesindustrie.