Super Mario 64

Halloween - Griezelen met Eurogamer

De trauma's van de redactie.

Halloween... Het is niet alleen de tijd van olijke pompoenen en uitbundige verkleedpartijtjes, maar ook van ronkende kettingzagen en bloed aan de muur. Het is dan ook ideale de periode om mensen de stuipen op het lijf te jagen. We hebben de psychopathische seriemoordenaars, hersenetende zombies en door Belzebub bezeten weesmeisjes allemaal al eens gezien. De redactieleden van Eurogamer Benelux beweren dan ook stalen zenuwen te hebben. Er is helemaal niks dat ervoor zorgt dat ze tijdens het gamen het liefst in foetushouding onder de dekens kruipen en angstvallig naar hun moeder verlangen. Of toch wel?

Nintendo 64 en Nintendo DS-games naar Wii U

Startende met Super Mario 64 en anderen.

Naast Nintendo, Super Nintendo, Game Boy Advance en Nintendo Wii-games worden ook Nintendo 64 en Nintendo DS-games opnieuw uitgebracht voor de Wii U. Die worden ter download beschikbaar gesteld via de Virtual Console, zo maakt Nintendo bekend.

Modder voegt multiplayer toe aan Super Mario 64

16 jaar na originele release.

Modder Skelux heeft een mod uitgebracht voor Super Mario 64 waarmee de game speelbaar is in online co-op. De ene speler is Mario, de andere is... niet Luigi, maar een Mario met andere kleurtjes. De mod is als zijproject te vinden op Skelux' website, die eigenlijk in het teken staat van een andere mod.

Mario is 25 jaar

Lijkt al veel ouder.

Precies 25 jaar geleden bracht Nintendo n van de meest iconische games ooit op de markt: Super Mario Bros. Dit was toen nog op het originele Nintendo Entertainment System (NES). Vier consoles en 25 jaar later is Mario het meest beroemde personages uit de videogamesindustrie.

Molyneux noemt zijn top 5 qua games

En neen, zijn eigen spellen zitten er niet bij.

Het lijkt wel alsof we Eurogamer de laatste dagen aan het omvormen zijn tot een fansite rond Peter Molyneux, maar niets is minder waar. De man had simpelweg veel te vertellen rond Natal en microtransacties in Fable III, maar nu heeft hij het over andere spellen die hem doorheen de laatste twintig jaar zijn bijgebleven.