Super Mario 3D World

Nieuwe Super Mario Galaxy 'mogelijk'

Miyamoto wacht wel liever op Wii U's opvolger.

Shigeru Miyamoto zegt dat een derde Super Mario Galaxy-game 'mogelijk' is, maar het team heeft het te druk om het op de Wii U uit te brengen. Dat vertelt de Super Mario- en Legend of Zelda-bedenker tegen Eurogamer.net.

Eurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2014

De persoonlijke favorieten van de redactie.

Wat is jouw favoriete game van 2014? De kans bestaat dat je een ander antwoord op die vraag had verwacht dan je nu geeft, omdat verscheidene van de grootste titels zijn uitgesteld naar 2015. Hoopte je Batman: Arkham Knight, The Witcher 3: Wild Hunt, Battlefield Hardline, Tom Clancy's The Division of The Order: 1886 dit jaar nog in je armen te sluiten? Dan had je pech.

Super Mario 3D World review

Super Mario 3D World review

Kat in het bakkie.

In Super Mario 3D World werken we al het hele level samen, hij als Luigi en ik als Princess Peach. Dankzij uitstekende co÷rdinatie en gecombineerde krachten zitten de drie groene sterren en de verborgen stempel veilig in onze broekzak. Wat een teamwerk. Maar zodra de vlaggenstok aan de horizon lonkt, slaat de vriendschap direct om in pure rivaliteit. De race is gestart!

Hij zet een sprint in, een milliseconde voordat ik het doe. Hij beklimt de platformen die hem hogerop brengen om de top van de mast te halen. Hij weet dat hij nu geen fout kan maken, anders haal ik hem in. De spanning is te snijden. Maar ik heb een geheim wapen: mijn kattenpak.

Ik scheur onder hem door, zo snel als mijn kattenpootjes me kunnen dragen. Hij springt naar de top, ik klim en klauter omhoog. We schreeuwen het uit, want het scheelt nog geen haar. Ik ben eerst! Een grote, roze Peach-vlag wordt gehesen. In het volgende level draag ik de kroon. Dat zal hem leren.

Lees meer...

Mega Man-bedenker: 'Mario is de Bijbel'

"Iedere ontwikkelaar hoort er uit te leren."

"Als een ontwikkelaar nog nooit Mario heeft gespeeld, dan is hij waarschijnlijk geen goeie ontwikkelaar." Dat zegt Mega Man-ontwikkelaar Keiji Inafune 'met honderd procent zekerheid' in een artikel over de besnorde loodgieter op IGN. "Mario is voor makers van games de Bijbel."