Super Mario 3D Land

Spotlight

Super Mario 3D Land Review

De 3DS krijgt er een klassieker bij.

VideoSuper Mario 3D Land goes Zelda

Nintendo geeft een knipoog naar de fans van Zelda in Super Mario 3D Land.

VideoNovember: Maand van de Game

Alle releases in een zelfgemaakte montage!

Belangrijke events

Nintendo start tijdelijke Super Mario 3D Land-actie

Krijg de platformer gratis bij registratie Nintendo 3DS plus game.

Nintendo is een tijdelijke actie gestart, waarbij Nintendo 3DS (XL) bezitters Super Mario 3D Land gratis kunnen downloaden. Daarvoor moet je zowel de handheld als een game uit onderstaande lijst registeren op je Club Nintendo-account tussen 27 november 2013 en 13 januari 2014.

Miyamoto wil Nintendo's volgende grote hit maken

Stopt met overzien van vele verschillende projecten.

Legendarische gamemaker Shigeru Miyamoto gaat zich vanaf nu vooral bezig houden met het bedenken van nieuwe game-ideeën. Zo hoopt hij op Nintendo volgende grote hint te stuiten. De voorbije jaren hield Miyamoto zich vooral bezig met het overzien van verschillende projecten van Nintendo zoals de verschillende Super Mario- en Legend of Zelda-games.

Super Mario 3D Land Review

Super Mario 3D Land Review

De 3DS krijgt er een klassieker bij.

Dat Nintendo trouw blijft aan de 2D-roots van haar platformhelden mag ondertussen wel duidelijk zijn. Donkey Kong bleef in zijn meest recente avontuur op de Wii als vanouds van links naar rechts bewegen, Kirby week niet van z'n vertrouwde pad af in Epic Yarn en de besnorde loodgieter deed zijn zijdelingse pas op een erg overtuigende manier in New Super Mario Bros. (Wii). Er waren echter ook de Galaxy games waarin The Big N haar mascotte meer bewegingsvrijheid gaf, met zowel kritisch als commercieel succes tot gevolg. Dat was echter het geval op de Wii. De laatste keer dat Mario op een handheld buiten het 2D-platformspectrum mocht treden is alweer geleden sinds Super Mario 64 DS, en dat was gewoon een draagbare remake van de N64-klassieker uit 1996. Dat we vol spanning uitkeken naar Super Mario 3D Land, een game die het beste van beide werelden zou gaan vermengen, is dan ook niet al te verwonderlijk.

Het spel gaat zoals dat meestal het geval is van start op het moment dat slechterik Bowser de lieve Peach kidnapt. Je zou denken dat de prinses ondertussen enkele stoere lijfwachten heeft ingezet om haar te beschermen, maar niets is minder waar. Opnieuw lijkt ze er alle vertrouwen in te hebben dat Mario haar zal komen redden, een daar zijn wij natuurlijk niet rouwig om. De tocht richting de onvermijdelijke showdown met Bowser loodst ons namelijk doorheen acht werelden vol met toffe platformlevels, power-ups en gouden muntjes die voor het eerst in de geschiedenis van de reeks in 3D weergegeven worden.

En weer er maar zeker van dat je de 3D-slider in dit geval resoluut naar boven gaat schuiven. Er zijn al enkele visueel zeer knappe 3D-games op het apparaat verschenen, maar ze moeten stuk voor stuk onderdoen voor wat we in Super Mario 3D Land te zien krijgen. Allereerst zijn er de kleurrijke levels zelf die door het toegevoegde dieptezicht groter lijken dan ze eigenlijk zijn. Vanaf het punt waar je start zie je regelmatig de eindmeet - de traditionele vlaggenstok - in de verte al staan, samen met alle hindernissen en vijanden die je heelhuids zal moeten passeren om er te geraken. Visueel zorgt deze game er gewoon al voor dat je zin hebt om te spelen., en je vraagt je voortdurend stiekem af wat het volgende level voor je in petto zal hebben.

Lees meer...

PETA start campagne tegen Mario

"Mario zet aan tot dragen van bont."

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft een nieuwe game in het vizier. Eerder namen ze het al op tegen dieronvriendelijk praktijken in onder andere Mafia Wars en Super Meat Boy. Ditmaal valt de twijfelachtige eer echter niemand minder dan Nintendo's Super Mario 3D Land te beurt.

Tanooki Suit ook in Mario Kart 7

Beide Mario games 3DS in het Nederlands.

Zonet heeft Nintendo ons via een officieel persbericht laten weten dat de Tanooki Suit in Mario Kart 7 terug te vinden zal zijn. Daarmee kent de harige power-up eind dit jaar een complete herintroductie, gezien de Tanooki Suit ook in Super Mario 3D Land aanwezig is.

Mario Land, Kart 3DS krijgen datum

Eentje voor november, eentje december

UPDATE: Nintendo heeft ons zonet laten weten dat Super Mario 3D Land op 18 november in Europa uitgebracht zal worden, terwijl Mario Kart 7 3D op 2 december in onze contreien zal verschijnen.

FeatureSuper Mario 3DS (hands-on)

Drie dimensies voor de prijs van één.

Waar was Mario bij de lancering van de 3DS? Nintendo liet haar mascotte vreemd genoeg op stal staan, mogelijk om plaats te maken voor titels als Pilotwings Resort en nintendogs + cats...geen slechte games, maar niet bepaald hebbedingen waarvoor je een nieuwe handheld in huis haalt. Neen, volgens ons hebben Miyamoto en co. de besnorde loodgieter verplicht een tijdje op vakantie laten gaan om tijdens de eindejaarsperiode in volle glorie terug te keren, en zo de 3DS tot hét ultieme pakje voor onder de kerstboom te bombarderen. Gelukkig kreeg Eurogamer Benelux in de voorbije maand tot twee maal toe de kans om het aankomende avontuur van Mario aan de tand te voelen, met als resultaat dat kerstmis niet snel genoeg kan komen!

Skyward Sword uit met de feestdagen

Super Mario 3DS ook dit jaar.

Tijdens haar E3-persconferentie heeft Nintendo, in de vorm van Shigeru Miyamoto, aangekondigd dat The Legend of Zelda: Skyward Sword wereld met de feestdagen in de winkels moet liggen voor de Wii.