StarCraft II: Terrans - Wings of Liberty

Spotlight

VideoStarCraft II: Heart of the Swarm teaser

Cinematische trailer maakt ons hartje warm.

VideoStarCraft II: Heart of the Swarm gameplay

Blizzard laat hun nieuwste in actie zien.

VideoStarCraft komt naar de Kinect

Check je kalender voor je kijkt!

StarCraft II

Een ster uit de duizenden?

Belangrijke events

StarCraft 2 krijgt betaalde mods

StarCraft 2 krijgt betaalde mods

Stond in de sterren geschreven.

StarCraft 2 krijgt binnenkort betaalde mods. ARK Star en Direct Strike zijn de eerste twee betaalde mods en zijn binnenkort beschikbaar als Arcade maps. Beide mods kosten 5 euro.

ARK Star is een turn-based RPG waarin je met de Sol Seekers speelt, een team van tempelieren dat een gevaarlijk wapen probeert te vernietigen. Het is onder andere mogelijk om gear te craften en nieuwe vaardigheden vrij te spelen.

In Direct Strike nemen twee spelers het tegen elkaar op. Met steeds grotere groepen monsters probeer je je vijand te overweldigen en zo zijn of haar basis over te nemen.

Lees meer...

StarCraft 2 spelers en coach levenslang verbannen

Koreaanse eSportsvereniging achterhaalt matchfixing.

De Koreaanse eSportvereniging KeSPA verbant enkele StarCraft 2-spelers en personeel na de bekendwording van matchfixing. Enkelen zijn voorgoed verbannen op professioneel niveau.

Win een closed beta key voor StarCraft 2: Legacy of the Void

Win een closed beta key voor StarCraft 2: Legacy of the Void

Er liggen maar liefst 500 keys voor het rapen.

Eurogamer Benelux geeft in samenwerking met Blizzard Entertainment maar liefst 500 keys voor de closed bŤta van StarCraft 2: Legacy of the Void weg. Je hebt tot en met maandag 28 september tijd om je in te schrijven. Vervolgens worden de winnaars willekeurig gekozen.

Als je er eentje wilt, volg je onderstaande instructies:

Als je het nog niet hebt gedaan, registreer je dan, dat is helemaal gratis.

Lees meer...

Starcraft 2 Wings of Liberty & Heart of the Swarm cheats, tips en tricks

Starcraft 2 Wings of Liberty & Heart of the Swarm Cheats: onsterfelijkheid, oneindige mineralen, Vespene gas en de geheime missie vrijspelen.

Starcraft heeft altijd om de pittige AI bekend gestaan, en het tweede deel moet op dat vlak zeker niet onderdoen. Vaak zal de AI je doen knarsetanden, zeker op de hogere moeilijkheidsgraden. Wie niet voortdurend tegen dezelfde hindernis wil aanlopen, kan zich met de volgende cheats van het nodige voorzien. Bijna alles is mogelijk: onsterfelijkheid en meer schade; een oneindige hoeveelheid mineralen, Vespene gas, Terrazine en credits; meer eenheden produceren door de supply limiet te verwijderen; gebouwen en eenheden sneller produceren; upgrades vrijspelen enz. Ook voor de minigame Lost Viking, die je in de kantine van de Hyperion kan spelen, zijn er paar cheats. We geven je bovendien mee, hoe je de geheime missie van Starcraft 2 kan vrijspelen.

Modders maken Warcraft RTS in StarCraft 2

Maar is Blizzard er misschien zelf ook met bezig?

Het is ondertussen al meer dan 10 jaar geleden dat Warcraft 3 uitkwam. De alom bejubelde RTS van Blizzard werd gebruikt als basis voor de grootste MMO ooit, World of Warcraft. Fans bedelen al jaren voor een opvolger van de strategietitel, maar Blizzard houdt de lippen stevig op elkaar. Enkele vurige fans gingen dan maar zelf aan de slag en maakten een Warcraft mod in Blizzard's andere RTS, Starcraft 2.

Ontwikkelaar en uitgever Blizzard heeft de domeinnaam www.projectblackstone.com geregistreerd. De voorlopig nog lege pagina zal waarschijnlijk binnen een bepaalde tijd gelinkt worden aan ťťn van de toekomstige games van de studio. De vraag is welke dat zal worden.

Zin in een lanparty, check dan LANDAY

Zowel competitief als recreatief gamen.

Op 26 oktober vindt alweer de derde editie van LANDAY plaats in Jeugdhuis Gnirk te Merelbeke. Tijdens deze driedaagse lanparty kunnen gamers het tegen elkaar opnemen voor enkele mooie prijzen in competities rond de games League of Legends, Call of Duty 4, Trackmania en Starcraft II.

De allereerste StarCraft-game maakte competitief gamen zo populair in Zuid-Korea, dat er zelfs een TV-station aan gewijd werd. De release van StarCraft 2 in 2010 maakte de gekte alleen maar erger. Zuid-Koreaanse pro-gamers zijn echte sterren die heel wat geld binnenhalen, maar de concurrentie is bikkelhard. Buiten Zuid-Korea kreeg de eSports scene echter nooit een dergelijke populariteit. Nu lijkt er een kentering op komst. 2012 wordt het jaar van Starcraft II - in het westen.

Blizzard kondigt Battle.net World Championship aan

Groots wereldwijd StarCraft II toernooi.

Blizzard heeft deze week het Battle.Net World Championship aangekondigd, een groots, wereldwijd StarCraft II toernooi. Het professioneel spelen van StarCraft II is al een eindje aan een opgang bezig (binnenkort mag je hier zelfs een verslag van verwachten op Eurogamer) en Blizzard probeert de scŤne nu een duwtje in de rug te geven.

Games Convention Preview: Part 2

FeatureGames Convention Preview: Part 2

Het tweede en laatste deel

Gisteren kon je in ons eerste deel al lezen wat de grootste verrassingen waren in de aanloop naar de Games Convention van 2008. Daarnaast behandelden we de line-up van de grote drie, alhoewel het er dit jaar maar twee echt aanwezig zijn. In dit deel gaan we verder met de games waar de meeste redacteurs naar uitkijken en welke aankondigingen we verwachten en op hopen.

Qua populariteit op de redactie zijn sommige titels redelijk voorspelbaar. Denk bijvoorbeeld aan Guitar Hero: World Tour, StarCraft II, Diablo III, Far Cry 2 en Red Alert 3. Ook de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft en de nieuwe Call of Duty en Prince of Persia zorgen voor zweterige handjes van enthousiasme. Allemaal franchises die een gevestigde naam hebben en die in voorbije jaren de lat binnen hun genres hoger hebben gelegd.

Ook de nieuwe franchises zijn echter goed vertegenwoordigd in de Leipziger Messe. EA komt bijvoorbeeld met Mirror's Edge, Dead Space en Left 4 Dead. Alle drie titels die wel eens hoge ogen zouden kunnen gaan gooien bij hun release. Vooral om aanwezig te kunnen zijn op de perspresentatie van first person platform/actiegame Mirror's Edge hebben we een potje moeten armworstelen op de redactie.

Lees meer...

Starcraft Universe even speelbaar

Test de game tot 30 oktober.

Dat er een mod voor Starcraft II onderweg was die het rijkgevulde Starcraft-universum min of meer tot een MMO zou omtoveren, wist je al. Dat Blizzard, mits het project niet 'World of Starcraft' zou gaan heten, z'n steun betuigde aan de ontwikkelaars, daar was je ook al van op de hoogte. Dat je de game op dit eigenste moment zou kunnen zitten spelen, wist je allicht nog niet.

Driejarenplan Blizzard voorziet 6 releases

Twee WoW en ťťn Diablo III add-ons.

De COO van Activision Blizzard, Thomas Tippl, gaf vandaag meer uitleg bij het driejarenplan van Blizzard. Hoewel Blizzard erom bekend staat om games nooit uit te brengen voor ze af zijn, moet het sinds de fusie met Activision toch een soort driejarenplan opstellen.

Geen games van Blizzard dit jaar?

Des te meer in 2012.

Nog meer nieuws vanuit de Activisionstal. Ditmaal betreffende Activision-Blizzard. Het lijkt erop dat al wie hoopte Diablo 3 dit jaar in huis te kunnen halen, eraan is voor de moeite. Activision liet verstaan dat zij zelf niet rekenen op een release in 2011 en Blizzard heeft van bij z'n ontstaan consistent een 'done when it's done'-mentaliteit gehanteerd. Het lijkt dus vrij zeker dat we dit jaar geen nieuwe Blizzard-games moeten verwachten.

Fans maken 'World Of StarCraft'

Video van de pre-alpha

Lange tijd werd gespeculeerd of de volgende MMO van Blizzard niet 'World Of StarCraft' zou gaan heten. Na jarenlang wachten werden de fans teleurgesteld (de nieuwe MMO heet 'Titan'

FeatureDe beste games van 2010

Eurogamer BelgiŽ velt het finale oordeel.

2010 is bijna ten einde, en gedurende de voorbije twee weken heeft elke redacteur van Eurogamer BelgiŽ de kans gegrepen om zijn persoonlijke toppers van het voorbije jaar op te lijsten. De meningen waren uiteenlopend en de keuzes wisten voor wat opvallende verrassingen te zorgen, maar wat is het resultaat nu eigenlijk wanneer we al die meningen samenvoegen? Op die vraag krijg je in dit artikel een antwoord!

Starcraft II: Wings of Liberty krijgt demo

Vroeg kerstgeschenk van Blizzard.

Ja, er valt wat voor te zeggen dat Starcraft II: Wings of Liberty zo goed is dat een demo verloren moeite zou zijn voor Blizzard. Iedereen koopt de game achteraf toch. Maar we weten allemaal dat dat niet waar is, er bestaan zo van die eeuwige sceptici die iets nog niet willen geloven wanneer ze er met hun neus opgedrukt worden. Zelfkennis, het begin van alle wijsheid.

FeatureMichaŽl's Favorite Five of 2010

...ťn zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

2010 kan wat mij betreft niet meer kapot. Het was een opwindend jaar vol gamegenot en, euh, andere genotsmiddelen. Ik heb me wat moeten terugtrekken uit de gamewereld dankzij de gigantisch zware werklast die de Vlerick Management School oplegt aan de deelnemers, maar in return sta ik binnen enkele maanden weer paraat om volledig vrijwillig met tal van extra businessskills de Eurogamer & Gamevault combo naar nieuwe hoogtes te sturen.

FeatureKorneel's Favorite Five of 2010

...ťn zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

De kerstbomen staan alweer opgesteld, de kerstlichtjes branden volop, kortom: de feestdagen zijn in aantocht. Tijd voor eindejaarslijstjes dus. Meteen een speciaal eindejaarslijstje, want dit is toch mijn eerste deftige artikel voor Eurogamer BelgiŽ (enkele nieuwsberichtjes nagelaten) sinds de fusie met Gamevault. Ik kijk alvast uit naar 2011, maar eerst kijken we even terug. 2010 was een prachtig gamejaar, maar helaas heb ik veel te weinig toppers gespeeld door tijd- en geldsgebrek. Zo heb ik Black Ops noch Red Dead Redemption in bezit en zal je er dus tevergeefs naar zoeken in mijn top 5. Als fervente World of WarCraft speler maakte ook Cataclysm een goede kans om in mijn top 5 te komen, maar helaas is het spel nog niet aangekomen (Curse you, bpost!). Maar er waren ook heel wat games die ik wel gespeeld heb - vooral op PC. Daarvan zal ik nu - volgens mij dan - de vijf beste bespreken.

Activision Blizzard behaalt meer winst

StarCraft II ligt mee aan de basis.

Gamesgigant Activision Blizzard heeft de financiŽle resultaten voor het derde kwartaal van 2010 vrijgegeven. De gegevens zien er vrij rooskleurig uit. Dit meldt VG247.

FeatureBlizzCon 2010 roundup

Een overzicht van Blizzard's toekomstplannen.

Het afgelopen weekend speelde in Flanders Expo te Gent zich de twintigste editie van de F.A.C.T.S.-beurs af. Op hetzelfde moment hield elders in de wereld Blizzard Entertainment zijn eigen conventie: BlizzCon. Eurogamer was ondertussen druk bezig met het uitdelen van prijzen en het maken van videoreportages op F.AC.T.S. en live updates waren dus niet mogelijk. Maar dat betekent niet dat we jullie vergeten! Hier is een kort overzicht van alles wat we op BlizzCon 2010 te weten zijn gekomen!

StarCraft II ontvangt nieuwe update

StarCraft II ontvangt nieuwe update

Alle rassen worden aangepast!

Blizzard heeft de nieuwe patch (1.1.2) uitgebracht voor StarCraft II: Wings of Liberty. Naast enkele bugs wordt er vooral gesleuteld aan de balans tussen de drie rassen.

Speler worden niet langer bestookt met achievement toasts wanneer je status op bezet staat. Belangrijker is het feit dat er serieus gesleuteld werd aan het verdienen van punten. Het aantal punten dat je wint en verliest bij random matches is aangepast aan de sterkte van de random teammates.

Een volledige lijst van aanpassingen valt te lezen op Battle.net.

Lees meer...

Tenacious D op de BlizzCon 2010

Geniale rockband sluit het feestje af.

Binnen tien dagen, op 22 en 23 oktober om precies te zijn, gaat de nieuwste editie van de BlizzCon van start. Dit evenement mag gezien worden als het walhalla voor iedereen die ook maar een tikkeltje fan is van WarCraft, StarCraft en Diablo...maar nu blijkt dat ook liefhebbers van de betere rockmuziek aan hun trekken zullen komen dankzij ontwikkelaar Blizzard.

5.000 mensen verbannen uit StarCraft II

Blizzard straft cheaters en hackers.

Dat Blizzard geen katje om zonder handschoenen aan te pakken is zagen we midden april al toen de ontwikkelaar zomaar eventjes 320.000 mensen de toegang tot het online gedeelte van Diablo II ontzegde. Cheaters en hackers die sinds vorige maand aan de slag gegaan zijn met StarCraft II passen ook beter op hun tellen, want gisteren vloog alvast de eerste groep valsspelers uit de multiplayer van de populaire RTS-game.

StarCraft II krijgt patch op dinsdag

StarCraft II krijgt patch op dinsdag

Multiplayer gaat even offline.

Op dinsdag 21 september wordt de patch van StarCraft II online gezet. Dit valt te lezen op Battle.net.

De balans wordt hier en daar subtiel aangepast, maar er worden ook technische details aangepast. Zo komt er nu ondersteuning voor de NVIDIA 3D Vision. Voor een volledig lijs kan je terecht op Situation Report.

Tussen 14u en 19u Belgische tijd zullen de online servers niet bereikbaar zijn.

Lees meer...

Starcraft II verkoopt naar verwachtingen

Al drie miljoen exemplaren verkocht.

De RTS-game Starcraft II bewijst dat Blizzard niet alleen afhankelijk is van World of Warcraft en expansies als melkkoe. De opvolger van 's werelds grootste cultklassieker in het RTS-genre heeft namelijk drie miljoen exemplaren verkocht. De verkopen liggen in de lijn van de verwachtingen met het derde kwartaal van dit jaar. Uiteindelijk hoopt Blizzard zeven miljoen exemplaren van het spel te kunnen verkopen.

StarCraft film mogelijk met juiste partner

Blizzard geeft James Cameron als voorbeeld.

Rob Pardo, een game designer bij Blizzard, heeft tijdens een interview laten weten dat hij een groot voorstander is van een film rond het universum van StarCraft - tenminste, mochten de juiste mensen zich aanmelden voor het project.

StarCraft II

StarCraft II

Een ster uit de duizenden?

StarCraft II pikt de draad naadloos op waar haar voorganger elf jaar geleden eindigde. Het lijkt haast of er zich in al die jaren niets heeft afgespeeld, de eerste momenten StarCraft II voelen haast identiek aan als het origineel. In de recensie op onze zustersite eurogamer.net haalde een kritisch persoon aan dat elke andere ontwikkelaar die een identieke game afleverde genadeloos de grond wordt ingeboord. Speciaal voor hem zullen we verduidelijken waarom de game wel degelijk een zeer hoge score verdient.

RTS-games hebben steeds een heel eigen concept vertoond. Enerzijds draait het om basissen en resources verzamelen, anderzijds om tactische gevechten met de juiste eenheden. Sommige games verleggen de focus naar ťťn van deze aspecten, ook hen classificeren we nog steeds onder dezelfde noemer.

Dune, Command & Conquer, Warcraft, Total Annihilation en StarCraft deden het in de jaren '90 perfect voor hun tijd. Die laatste was uniek omdat het voor die tijd zoveel dingen correct wist te combineren. De game beviel zowel gewone spelers als hardcore gamers, iets dat ze nu nog steeds in de vingers hebben getuige WoW, had interessante mappen en als kers op de taart drie rassen die compleet anders spelen, maar toch gebalanceerd overkwamen. Een vergissing die vele ontwikkelaars nu nog maken wanneer ze een game ontwerpen is vertrekken vanuit je eerste creatie en daar counters op bedenken. Je gaat als het ware jouw sterke units proberen te balanceren door nog sterkere toe te voegen waardoor je sowieso een probleem gaat hebben op lange termijn. StarCraft vertrok vanuit drie unieke ontwerpen en jarenlange balancering om de kleinere details bij te sturen, een huzarenstuk dat de makers elf jaar na datum dus terug hebben overgedaan.

Lees meer...

Blizzard zoekt talent op de Gamescom

Neem je cv dus maar mee.

Denk je aan een job binnen de gamesindustrie? Zak dan gerust af naar de Gamescom in Keulen want Blizzard zoekt talent. Dit staat te lezen op hun officiŽle Europese pagina.

Systeemvereisten StarCraft II bekend

Kun je het ruimte-avontuur aan?

Ontwikkelaar Blizzard maakte onlangs de systeemvereisten voor StarCraft II bekend. De minimum vereisten zijn zeker doenbaar, maar als je ten volle van de langverwachte RTS wilt genieten zou het wel eens kunnen dat je aan een investering toe bent.

StarCraft II kostte 100 miljoen

Marketing niet inbegrepen.

Volgens The Wall Street Journal bedraagt het ontwikkelingsbudget van StarCraft II meer dan 100 miljoen dollar. De marketingkosten zitten niet in dit bedrag.

Multiplayer StarCraft II voor iedereen

Blizzard werkt hard aan matchmaking.

Blizzard werkt hard aan StarCraft II en de bijhorende multiplayer. Zo wordt de matchmaking serieus onder handen genomen. Dat blijkt uit een interview van IGN met lead producer Chris Sigaty.

Koreanen krijgen gratis StarCraft II

Als ze een actieve WoW-account bezitten.

Op een StarCraft II-evenement in Seoul kondigde Blizzard aan dat alle actieve Zuid-Koreaanse World of Warcraft-spelers gratis StarCraft II kunnen spelen. Dit meldt

Blizzard lanceert Real ID

Cross-server chatten wordt mogelijk.

De nieuwe patch voor World of Warcraft zorgt deze maal niet enkel voor kleine verbeteringen. Voor het eerst wordt de Battle.net Real ID geÔntroduceerd.

Schandaal rond StarCraft breidt uit

Onderzoek loopt tegen elf gamers.

Vorig maand kwam aan het licht dat er professionele StarCraft-matchen omgekocht werden. Nu blijkt het schandaal groter te zijn dan gedacht met elf spelers die worden aangeklaagd. Dit meldt The Korea Times.

StarCraft 2 krijgt wereldwijde release

Van Afrika tot in AmerikaÖ

Het is eindelijk zover, Starcraft II: Wings of Liberty heeft eindelijk een releasedatum gekregen. Blizzard, ontwikkelaar van de game, heeft aangekondigd dat de game een wereldwijde release zal krijgen op 27 juli. Ideaal om die zomervakantie te doorstaan dus.

Starcraft II krijgt Collector's Edition

En hier zijn de details over Wings of Liberty.

Als belangrijkste gebeurtenis sinds dat ding met die ster en dat trio gepensioneerden, zal de release van Starcraft II een monumentale Collector's Edition meekrijgen. Naast een 2GB USB stick - een replica van Jim Raynor z'n dog tag - vinden we binnenin: een art boek van 176 bladzijden, een making of DVD, een soundtrack CD, een strip, een nieuwe pet voor in World of Warcraft, en allerlei custom portretten en decals voor battle.net.

Datum voor BlizzCon 2010 ligt vast

Tickets zullen weer snel uitverkocht zijn.

Blizzard liet gisteren officieel weten dat ze dit jaar opnieuw een BlizzCon zullen organiseren. Het evenement waarop Blizzard al haar aankomende producten laat zien zal dit jaar op 22 en 23 oktober plaatsvinden in Anaheim, California.

Starcraft II binnenkort ook op Mac

You must build additional muisknoppen.

Niet alleen komt Steam binnenkort naar de Mac, ook venerabel strategy heerschap Starcraft II waagt binnenkort de overstap. Dat zei Zarhym, de verder anonieme Blizzard Community Manager, in een recente Q&A sessie.

Twaalf jaar geleden kwam StarCraft, ondertussen de grijze eminentie van strategy gaming, uit op PC. Waarom het interessant was: de sterk onderbouwde multiplayer, en het verhaal over een driestrijd tussen rassen, rassen die zich ook nog eens op uiteenlopende wijze lieten spelen. Vooral die eerste zorgde ervoor dat de game ook nu nog relevant is. Gisteren viel de gesloten beta van het multiplayeronderdeel eindelijk in onze galliumarsenide pollekes. In afwachting van een meer doordachte preview is er nu ons eerste gedacht. Onze eerste paar spelletjes met de Starcraft 2 beta, zonder context opgesomd. Withete informatie, gericht op ķw Command Center.

StarCraft II krijgt mini-campagne

Protoss-ras speelbaar in Wings of Liberty.

Dat StarCraft II in meerdere delen verschijnt is al langer bekend. Elk ras krijgt zo zijn eigen game en de Terrans krijgen de eer om te starten met StarCraft II: Wings of Liberty.

BlizzCon volgend jaar in Las Vegas?

Blizzard zelf ontkent alle geruchten.

Aaah, wat zijn lekken in de verspreiding van informatie toch zalig! Je krijgt nieuws te horen dat helemaal nog niet geweten mocht zijn, en bedrijven moeten zich uit een benarde situatie zien te halen door steevast al het gelekte te ontkennen. Vandaag is het de beurt aan ontwikkelaar Blizzard om zich uit de penarie te lullen rond hun volgende editie van de BlizzCon.

Je StarCraft II-save is altijd veilig

Mits je een internetconnectie hebt.

Battle.net zal een volledige vernieuwing ondergaan in de komende maanden. Ergens volgend jaar zal de community van Blizzard helemaal veranderd worden zodat het weer een flink aantal jaartjes meekan.

Koop en verkoop StarCraft II mods

Op het vernieuwde Battle.net.

Met de launch van StarCraft II wordt ook het nieuwe Battle.net online gezet. Dit online platform zal veel veranderingen met zich meebrengen, onder andere een marktplaats waar je niet alleen nieuwe content voor StarCraft II kunt downloaden en kopen, maar ook kunt verkopen.