StarCraft II: Zerg - Heart of the Swarm Nieuws

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af

Blijft wel actief als strategisch adviseur.

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af, maar blijft binnen het bedrijf wel actief als strategisch adviseur. Hij maakt het nieuws zelf bekend op de website van Blizzard. World of Warcraft-topman J. Allen Brack is nu de nieuwe directeur van het bedrijf.

StarCraft 2 krijgt betaalde mods

StarCraft 2 krijgt betaalde mods

Stond in de sterren geschreven.

StarCraft 2 krijgt binnenkort betaalde mods. ARK Star en Direct Strike zijn de eerste twee betaalde mods en zijn binnenkort beschikbaar als Arcade maps. Beide mods kosten 5 euro.

ARK Star is een turn-based RPG waarin je met de Sol Seekers speelt, een team van tempelieren dat een gevaarlijk wapen probeert te vernietigen. Het is onder andere mogelijk om gear te craften en nieuwe vaardigheden vrij te spelen.

In Direct Strike nemen twee spelers het tegen elkaar op. Met steeds grotere groepen monsters probeer je je vijand te overweldigen en zo zijn of haar basis over te nemen.

Lees meer...

StarCraft 2 spelers en coach levenslang verbannen

Koreaanse eSportsvereniging achterhaalt matchfixing.

De Koreaanse eSportvereniging KeSPA verbant enkele StarCraft 2-spelers en personeel na de bekendwording van matchfixing. Enkelen zijn voorgoed verbannen op professioneel niveau.

Win een closed beta key voor StarCraft 2: Legacy of the Void

Win een closed beta key voor StarCraft 2: Legacy of the Void

Er liggen maar liefst 500 keys voor het rapen.

Eurogamer Benelux geeft in samenwerking met Blizzard Entertainment maar liefst 500 keys voor de closed bèta van StarCraft 2: Legacy of the Void weg. Je hebt tot en met maandag 28 september tijd om je in te schrijven. Vervolgens worden de winnaars willekeurig gekozen.

Als je er eentje wilt, volg je onderstaande instructies:

Als je het nog niet hebt gedaan, registreer je dan, dat is helemaal gratis.

Lees meer...

StarCraft 2: Heart of the Swarm Launch Event

StarCraft 2: Heart of the Swarm Launch Event

Blizzard kondigt een wereldwijd feest aan.

Blizzard trekt alle registers open voor de release van StarCraft II: Heart of the Swarm. Het tweede deel van de StarCraft II trilogie krijgt speciale launch events in de hele wereld, onder meer in de USA, Frankrijk, Australië, Zuid-Korea, Singapore, Taiwan, Rusland, Brazilië en Mexico. Op elk event zullen er personeelsleden van Blizzard aanwezig zijn, net als enkele progamers.

Het hele gebeuren wordt uitgezonden in een 21 uur durende livestream, aaneengepraat door StarCraft II commentator Sean "Day[9]" Plott. Naast het vieren van de launch, komt er ook een "King of the Beta" progamer toernooi, waar de bekendste spelers het tegen elkaar zullen opnemen. Het event begint om 3 uur Pacific time, wat ongeveer 11 uur is bij ons op 11 maart.

Heb je StarCraft 2 ondertussen in huis gehaald en wil je er werkelijk alles uit halen? Bekijk dan zeker onze Starcraft 2 Wings of Liberty & Heart of the Swarm cheats!

Lees meer...

Modders maken Warcraft RTS in StarCraft 2

Maar is Blizzard er misschien zelf ook met bezig?

Het is ondertussen al meer dan 10 jaar geleden dat Warcraft 3 uitkwam. De alom bejubelde RTS van Blizzard werd gebruikt als basis voor de grootste MMO ooit, World of Warcraft. Fans bedelen al jaren voor een opvolger van de strategietitel, maar Blizzard houdt de lippen stevig op elkaar. Enkele vurige fans gingen dan maar zelf aan de slag en maakten een Warcraft mod in Blizzard's andere RTS, Starcraft 2.

Ontwikkelaar en uitgever Blizzard heeft de domeinnaam www.projectblackstone.com geregistreerd. De voorlopig nog lege pagina zal waarschijnlijk binnen een bepaalde tijd gelinkt worden aan één van de toekomstige games van de studio. De vraag is welke dat zal worden.

Zin in een lanparty, check dan LANDAY

Zowel competitief als recreatief gamen.

Op 26 oktober vindt alweer de derde editie van LANDAY plaats in Jeugdhuis Gnirk te Merelbeke. Tijdens deze driedaagse lanparty kunnen gamers het tegen elkaar opnemen voor enkele mooie prijzen in competities rond de games League of Legends, Call of Duty 4, Trackmania en Starcraft II.

Blizzard kondigt Battle.net World Championship aan

Groots wereldwijd StarCraft II toernooi.

Blizzard heeft deze week het Battle.Net World Championship aangekondigd, een groots, wereldwijd StarCraft II toernooi. Het professioneel spelen van StarCraft II is al een eindje aan een opgang bezig (binnenkort mag je hier zelfs een verslag van verwachten op Eurogamer) en Blizzard probeert de scène nu een duwtje in de rug te geven.

Blizzard laat 600 mensen afvloeien

90% van ontslagenen werken niet in game ontwikkeling.

Blizzard kondigde vandaag aan dat het maar liefst 600 mensen laat afvloeien. 90 procent van de ontslagen personen zouden echter niet aan game ontwikkeling doen maar in andere sectoren van het bedrijf werken. Ook in de World of Warcraft divisie vallen er geen ontslagen. CEO Mike Morhaime verwoordde het als volgt: "Elk bedrijf moet alle processen en teams blijvend evalueren om winstgevend te blijven. [...] We hebben enkele moeilijke beslissingen moeten maken om te veranderende noden van ons bedrijf tegemoet te komen".

Starcraft Universe even speelbaar

Test de game tot 30 oktober.

Dat er een mod voor Starcraft II onderweg was die het rijkgevulde Starcraft-universum min of meer tot een MMO zou omtoveren, wist je al. Dat Blizzard, mits het project niet 'World of Starcraft' zou gaan heten, z'n steun betuigde aan de ontwikkelaars, daar was je ook al van op de hoogte. Dat je de game op dit eigenste moment zou kunnen zitten spelen, wist je allicht nog niet.

Driejarenplan Blizzard voorziet 6 releases

Twee WoW en één Diablo III add-ons.

De COO van Activision Blizzard, Thomas Tippl, gaf vandaag meer uitleg bij het driejarenplan van Blizzard. Hoewel Blizzard erom bekend staat om games nooit uit te brengen voor ze af zijn, moet het sinds de fusie met Activision toch een soort driejarenplan opstellen.

Blizzard aanwezig op gamescom 2011

Nadat ze E3 aan zich lieten voorbijgaan.

Ontwikkelaar Blizzard heeft vandaag officieel laten weten dat ze naar goede gewoonte aanwezig zullen zijn op de gamescom te Keulen, zeg maar de Europese tegenhanger van de E3 in Amerika.

Geen nieuwe Starcraft II in 2011

Game Director ziet het niet gebeuren

De kans dat we nog in 2011 nog zullen kunnen genieten van Starcraft II: Heart of the Swarm is heel klein. Dat zegt althans Dustin Browder, game director van het spel. De man ging in op het onderwerp in een interview met onze collega's van Eurogamer.net.

Geen games van Blizzard dit jaar?

Des te meer in 2012.

Nog meer nieuws vanuit de Activisionstal. Ditmaal betreffende Activision-Blizzard. Het lijkt erop dat al wie hoopte Diablo 3 dit jaar in huis te kunnen halen, eraan is voor de moeite. Activision liet verstaan dat zij zelf niet rekenen op een release in 2011 en Blizzard heeft van bij z'n ontstaan consistent een 'done when it's done'-mentaliteit gehanteerd. Het lijkt dus vrij zeker dat we dit jaar geen nieuwe Blizzard-games moeten verwachten.

Tenacious D op de BlizzCon 2010

Geniale rockband sluit het feestje af.

Binnen tien dagen, op 22 en 23 oktober om precies te zijn, gaat de nieuwste editie van de BlizzCon van start. Dit evenement mag gezien worden als het walhalla voor iedereen die ook maar een tikkeltje fan is van WarCraft, StarCraft en Diablo...maar nu blijkt dat ook liefhebbers van de betere rockmuziek aan hun trekken zullen komen dankzij ontwikkelaar Blizzard.

Tweede deel StarCraft II ver weg

Blizzard: "Nog minstens 18 maanden".

Mocht je alles wat StarCraft II: Wings of Liberty te bieden heeft reeds gezien hebben (we betwijfelen het ten zeerste) en daardoor aan het uitkijken zijn naar het volgende deel binnen de trilogie, dan mag je daar nu alvast mee ophouden. Blizzard heeft namelijk laten weten dat Heart of the Swarm, de campagne rond de Zerg, minstens nog 18 maanden op zich zal laten wachten.

StarCraft film mogelijk met juiste partner

Blizzard geeft James Cameron als voorbeeld.

Rob Pardo, een game designer bij Blizzard, heeft tijdens een interview laten weten dat hij een groot voorstander is van een film rond het universum van StarCraft - tenminste, mochten de juiste mensen zich aanmelden voor het project.

Blizzard zoekt talent op de Gamescom

Neem je cv dus maar mee.

Denk je aan een job binnen de gamesindustrie? Zak dan gerust af naar de Gamescom in Keulen want Blizzard zoekt talent. Dit staat te lezen op hun officiële Europese pagina.

Systeemvereisten StarCraft II bekend

Kun je het ruimte-avontuur aan?

Ontwikkelaar Blizzard maakte onlangs de systeemvereisten voor StarCraft II bekend. De minimum vereisten zijn zeker doenbaar, maar als je ten volle van de langverwachte RTS wilt genieten zou het wel eens kunnen dat je aan een investering toe bent.

StarCraft II kostte 100 miljoen

Marketing niet inbegrepen.

Volgens The Wall Street Journal bedraagt het ontwikkelingsbudget van StarCraft II meer dan 100 miljoen dollar. De marketingkosten zitten niet in dit bedrag.

Multiplayer StarCraft II voor iedereen

Blizzard werkt hard aan matchmaking.

Blizzard werkt hard aan StarCraft II en de bijhorende multiplayer. Zo wordt de matchmaking serieus onder handen genomen. Dat blijkt uit een interview van IGN met lead producer Chris Sigaty.

Koreanen krijgen gratis StarCraft II

Als ze een actieve WoW-account bezitten.

Op een StarCraft II-evenement in Seoul kondigde Blizzard aan dat alle actieve Zuid-Koreaanse World of Warcraft-spelers gratis StarCraft II kunnen spelen. Dit meldt

Blizzard lanceert Real ID

Cross-server chatten wordt mogelijk.

De nieuwe patch voor World of Warcraft zorgt deze maal niet enkel voor kleine verbeteringen. Voor het eerst wordt de Battle.net Real ID geïntroduceerd.

Schandaal rond StarCraft breidt uit

Onderzoek loopt tegen elf gamers.

Vorig maand kwam aan het licht dat er professionele StarCraft-matchen omgekocht werden. Nu blijkt het schandaal groter te zijn dan gedacht met elf spelers die worden aangeklaagd. Dit meldt The Korea Times.

Datum voor BlizzCon 2010 ligt vast

Tickets zullen weer snel uitverkocht zijn.

Blizzard liet gisteren officieel weten dat ze dit jaar opnieuw een BlizzCon zullen organiseren. Het evenement waarop Blizzard al haar aankomende producten laat zien zal dit jaar op 22 en 23 oktober plaatsvinden in Anaheim, California.

BlizzCon volgend jaar in Las Vegas?

Blizzard zelf ontkent alle geruchten.

Aaah, wat zijn lekken in de verspreiding van informatie toch zalig! Je krijgt nieuws te horen dat helemaal nog niet geweten mocht zijn, en bedrijven moeten zich uit een benarde situatie zien te halen door steevast al het gelekte te ontkennen. Vandaag is het de beurt aan ontwikkelaar Blizzard om zich uit de penarie te lullen rond hun volgende editie van de BlizzCon.

Je StarCraft II-save is altijd veilig

Mits je een internetconnectie hebt.

Battle.net zal een volledige vernieuwing ondergaan in de komende maanden. Ergens volgend jaar zal de community van Blizzard helemaal veranderd worden zodat het weer een flink aantal jaartjes meekan.

Koop en verkoop StarCraft II mods

Op het vernieuwde Battle.net.

Met de launch van StarCraft II wordt ook het nieuwe Battle.net online gezet. Dit online platform zal veel veranderingen met zich meebrengen, onder andere een marktplaats waar je niet alleen nieuwe content voor StarCraft II kunt downloaden en kopen, maar ook kunt verkopen.