StarCraft

Key events

StarCraft patch maakt game compatibel met Windows 7, 8, 10

StarCraft patch maakt game compatibel met Windows 7, 8, 10

Is bovendien vanaf nu helemaal gratis.

StarCraft patch 1.18 is nu beschikbaar en maakt de game compatibel met moderne Windows-systemen. Bovendien is de game nu volledig gratis te downloaden, inclusief de Brood War-uitbreiding.

De patch bevat onder andere ondersteuning voor Windowed Mode, een optie om je APM weer te geven, verbeterde anticheat en verschillende verbeteringen aan online connectiviteit. De volledige patch notes zijn te vinden op de Blizzard website.

De game is gratis te downloaden via de Blizzard app. Je vindt hem in de Shop onder Classic Games, genaamd StarCraft Anthology.

Lees meer...

Blizzard onhult StarCraft: Remastered

Blizzard onhult StarCraft: Remastered

Originele game gratis te spelen vanaf eind maart.

Blizzard kondigt StarCraft: Remastered aan. De nieuwe versie van de game biedt ondersteuning voor hogere resoluties en betere matchmaking. De game is beschikbaar vanaf deze zomer.

StarCraft: Remastered ondersteunt resoluties tot 4K voor de campaign, Brood War-uitbreiding en multiplayer. Ook de cutscenes krijgen een opknapbeurt en ondersteunen nu resoluties tot 1080p. Ten slotte is volgens Blizzard ook de geluidskwaliteit van de game verbeterd.

De game krijgt ook een nieuwe automatische matchmaking-functie. Daarnaast blijft ook de lobby uit de originele game behouden, waarin je zelf op zoek kunt naar een geschikte tegenstander.

Lees meer...

StarCraft film mogelijk met juiste partner

Blizzard geeft James Cameron als voorbeeld.

Rob Pardo, een game designer bij Blizzard, heeft tijdens een interview laten weten dat hij een groot voorstander is van een film rond het universum van StarCraft - tenminste, mochten de juiste mensen zich aanmelden voor het project.

Replay of FastForward: StarCraft

Replay of FastForward: StarCraft

Jacked up and good to go.

De opzet van dit soort artikels is meteen duidelijk als je de titel ervan leest. Een redacteur krijgt de opdracht om een game te herspelen, waarna hij uitmaakt of het de moeite is om de titel vandaag de dag opnieuw uit de kast te halen - Replay - of door te spoelen naar het vervolg - FastForward -. Deze keer gaan we aan de slag met StarCraft, nu diens opvolger bijna in de winkelrekken te vinden is. Gezien we in deze artikels uitgebrachte games uit het verleden herbekijken kunnen er spoilers aanwezig zijn, dus best even opletten mocht je het desbetreffende spel nog niet gespeeld hebben.

Weinig videogames hebben de eer om twaalf jaar mee te gaan voor er een volwaardige opvolger op de markt komt. Nog minder games worden gedurende die twaalf jaar nog steeds dagelijks gespeeld. StarCraft uit 1998 is één van de vele succesverhalen van Blizzard Entertainment en nu het nieuwste deel er bij is, slaat de gekte in Zuid-Korea toe. Van de 9,5 miljoen verkochte exemplaren zijn er namelijk 4,5 miljoen in Zuid-Koreaanse handen.

Je zou het haast niet geloven van een videospel, maar de rts is er als het ware een onderdeel van de cultuur geworden. De beste spelers komen uit dit Aziatisch land, waar er sprake is van professionele gamers. Het wordt zo serieus genomen dat er live televisie-uitzendingen zijn en er zelfs een waar gokschandaal uitbrak. Waarom blijft de game zo succesvol?

Lees meer...

Blizzard lanceert Real ID

Cross-server chatten wordt mogelijk.

De nieuwe patch voor World of Warcraft zorgt deze maal niet enkel voor kleine verbeteringen. Voor het eerst wordt de Battle.net Real ID geïntroduceerd.