Star Wars: Battlefront (DICE) Nieuws

Trailer Death Star DLC Star Wars Battlefront toont ruimtegevechten

Ontwikkelaar DICE brengt een trailer voor de Death Star downloadbare content voor Star Wars Battlefront uit. In het filmpje zijn onder andere ruimtegevechten te zien.

De trailer is een overzicht van de vorige maand onthulde Battle Station modus voor Star Wars Battlefront. In deze modus proberen de Rebels in drie fases de Death Star te vernietigen. In het filmpje zie je onder andere hoe X-Wings een Star Destroyer in de ruimte aanvallen.

Daarnaast zijn ook kort de Hero Units Chewbacca en Bossk te zien. DICE geeft aan dat Chewbacca onder andere over een Ground Pound beschikt. Bossk is in staat om een cluster gasgranaten te laten vallen.

Lees meer...

Star Wars Battlefront patch introduceert nieuwe wapens en Star Cards

DICE brengt vandaag een nieuwe patch uit voor Star Wars Battlefront. De update is beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De patch legt het grondwerk voor de eerder aangekondigde Outer Rim DLC. Tevens zijn er nieuwe Hutt Contracts beschikbaar, die nieuwe wapens en Star Cards als beloning uitgeven. Ook krijgen alle reguliere characters een combat roll om weg te duiken van vijandig vuur.

Daarnaast zijn er aanpassingen gemaakt aan de spawn-locaties op verschillende maps en is de spelerslimiet voor Blast Mode verlaagd van 16 naar 12 spelers. De Star Cards voor de DL-44, Barrage en de Bowcaster hebben ook tweaks gekregen.

Lees meer...

Update Star Wars Battlefront introduceert Survivors of Endor

Ontwikkelaar DICE brengt een gratis patch uit voor Star Wars Battlefront die onder andere de Survivors of Endor Map aan de game toevoegt.

De nieuwe map ondersteunt de Walker Assault, Supremacy en Turning point multiplayermodi. De patch introduceert tevens een nieuwe Survival Mission op Tatooine. Deze map is in de singleplayermodus van de game te spelen.

In een trailer voor de nieuwe content wordt ook kort gehint naar 'Hutt Contracts'. Deze worden binnenkort aan de game toegevoegd. Daarnaast verwijst de trailer ook kort naar de de Outer Rim DLC voor Star Wars Battlefront.

Lees meer...

Star Wars Battlefront patch voegt nieuwe map toe

Ontwikkelaar DICE brengt een patch voor Star Wars Battlefront uit die onder andere de Twilight on Hoth map aan de game toevoegt. De update is nu beschikbaar op alle platformen.

Je kunt op de nieuwe map de modi Walker Assault, Supremacy, Fighter Squadron, Drop Zone en Heroes vs. Villains spelen. De patch introduceert tevens de singleplayermissie Surival in the Ice Caves.

Andere nieuwe features zijn onder andere de mogelijkheid om de Turning Point modus op alle grote maps te spelen. Eerder was de modus alleen speelbaar op de planeet Jakku. De patch stelt je ook in staat om een Film Grain effect aan Star Wars Battlefront toe te voegen.

Lees meer...

Nieuwe patch Star Wars Battlefront past Boba Fett aan

Nieuwe patch Star Wars Battlefront past Boba Fett aan

Slave I ook aan de ketting gelegd.

Ontwikkelaar DICE brengt een patch voor Star Wars Battlefront uit die de vaardigheden van Boba Fett aanpast.

In de officile patch notes lees je dat Fett's raketwerper niet langer doelzoekend is. De explosieradius van dit wapen is ook kleiner gemaakt. De blaster van de Hero Unit is nu minder krachtig.

De update past tevens de sterkte van Han Solo's wapenarsenaal aan. Zo is zijn blaster nu minder effectief op lange afstanden. Eerder raakte al bekend dat Han en Luke gratis nieuwe outfits krijgen.

Lees meer...

Patch Star Wars Battlefront past sterkte Blaster aan

Ontwikkelaar DICE brengt patch 1.03 voor Star Wars Battlefront uit. De update past onder andere de sterkte van een aantal wapens in de game aan.

Zo zorgt de patch ervoor dat de DL-44 blaster is afgezwakt. De Barrage Star Card is ook aangepast. De drie granaten die je met de kaart afschiet ontploffen nu later.

De update verhelpt tevens problemen met de interface, bugs in verschillende multiplayermodi en problemen met voertuigen. DICE belooft in de patch notes dat Battlefront nu stabieler is en minder vaak crasht.

Lees meer...

Darth Vader DualShock 4 controller ook los verkrijgbaar

Voor als je al een PlayStation 4 hebt.

Sony maakt bekend dat de DualShock 4-controller die bij de PlayStation 4 met Darth Vader-thema zit inbegrepen, straks ook los verkrijgbaar is. Onder andere de rode d-pad en witte analoge sticks vallen daarbij op. Op de touchpad vind je Star Wars-logo's.

Details Millennium Falcon en Slave I in Star Wars Battlefront bekendgemaakt

Ontwikkelaar DICE komt met details over de Millennium Falcon en Slave I in Star Wars Battlefront.

Beide voertuigen zijn speelbaar in de eerder onthulde Fighter Squadron modus. Zowel de Falcon als de Slave I zijn speciale power-ups die je tijdens de modus oppakt. Deze stellen je in staat om een van beide schepen gedurende n spawn te besturen.

De Slave I is uitgerust met speciale Ion Cannons, Proton Torpedoes en een Radar Jammer die je de optie geeft om tijdelijk onzichtbaar te worden. De Millennium Falcon is sneller en krachtiger dan een standaard X-Wing.

Lees meer...

DICE toont statistieken van Star Wars Battlefront beta

DICE toont statistieken van Star Wars Battlefront beta

De grootste bta van Electronic Arts.

Ontwikkelaar DICE en uitgever Electronic Arts geven de statistieken van de Star Wars Battlefront bta vrij. Deze data staan op de officile Star Wars Battlefront site.

Dankzij de 9,5 miljoen mensen die de Star Wars Battlefront bta speelden, was dit de grootste testfase in de geschiedenis van het bedrijf. Van deze negen miljoen spelers behaalden ruim zes miljoen Rank 5, de hoogst haalbare Rank in de bta.

De testfase is in totaal 1,6 miljard minuten gespeeld. Hero Units Darth Vader en Luke Skywalker zijn beide meer dan 5,9 miljoen keer opgeroepen. De Rebel Alliance is er tevens in geslaagd om meer dan 700.000 AT-AT's te vernietigen.

Lees meer...

Gameplaybeelden geschrapte Star Wars Battlefront 3 opgedoken

Er zijn gameplaybeelden van het geschrapte Star Wars Battlefront 3 opgedoken.

Ontwikkelaar Free Radical Design werkte een aantal jaren aan een derde deel in de Star Wars Battlefront-reeks. Uitgever LucasArts besloot in 2008 echter om het project te schrappen. Dit leidde tot het uiteindelijke faillissement van Free Radical.

In de nu opgedoken beelden is te zien hoe gevechten in de game werkten. Zo was het mogelijk om op n map zowel gevechten op de grond als in de ruimte te voeren.

Lees meer...

Star Wars Battlefront beta door meer dan 9 miljoen mensen gespeeld

Star Wars Battlefront beta door meer dan 9 miljoen mensen gespeeld

'De grootste bta in de geschiedenis van Electronic Arts'.

Ontwikkelaar DICE maakt bekend dat meer dan 9 miljoen mensen de open bta van Star Wars Battlefront hebben gespeeld.

DICE-medewerker Sigurlina Invgarsdottir meldt dat de de testfase van de game de 'grootste bta in de geschiedenis van Electronic Arts' was. "We zijn tevreden over het verloop van de open bta. Jullie hebben ons enorm geholpen door in zulke groten getale op te komen dagen".

"We willen jullie ook bedanken voor de feedback die jullie op de game hebben gegeven. We gebruiken deze informatie onder meer om de spelbalans in Star Wars Battlefront te verbeteren", aldus Ingvarsdottir.

Lees meer...

Star Wars Battlefront beta verlengd

Star Wars Battlefront beta verlengd

Serverstructuur wordt aan de tand gevoeld.

De bta van Star Wars Battlefront is met een dag verlengd. De bta is dus nog speelbaar tot en met dinsdag 13 oktober.

Op het Star Wars Battlefront-forum laat ontwikkelaar DICE weten dat de laatste dag waarschijnlijk stroef verloopt. De extra dag is namelijk expliciet bedoeld voor het testen van de netwerkstructuur onder druk.

"De tests zijn bedoeld om extreme situaties te kunnen ontdekken en dat betekent dat spelers problemen kunnen ondervinden zoals het verliezen van de verbinding," aldus DICE. "Dit doen we allemaal ter versterking van onze infrastructuur voordat de game op 17 november uitkomt."

Lees meer...

Meest opvallende gamereleases van november

Met aankomende week: Fallout 4, StarCraft 2: Legacy of the Void en Rise of the Tomb Raider.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Star Wars Battlefront beta nu beschikbaar

Star Wars Battlefront beta nu beschikbaar

Vanaf 19.00u op consoles en 16.00u op pc.

De Star Wars Battlefront bta is vanaf vandaag beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Console eigenaars downloaden de bta via de PlayStation Store of Xbox Live. De consoleversie van de bta gaat om 19.00u van start. Pc-gamers kunnen al van 16.00u aan de slag, door de bta langs Origin te downloaden.

In de bta kies je uit drie verschillende modi: 'Walker Assault' op Hoth, 'Survival Mission' op Tatooine en 'Survival' op Sullust. In Walker Assault nemen twee teams van twintig spelers het tegen elkaar op. De twee Survival-missies vinden op kleinere maps plaats. Je kunt maximaal level 5 bereiken en de daarbij horende wapens en vaardigheden vrijspelen.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 38

Met FIFA 16, Star Wars Battlefront, PlayStation VR en veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

Gameplaybeelden Star Wars Battlefront alfa gelekt

Gameplaybeelden Star Wars Battlefront alfa gelekt

Video toont Walker Assault op Hoth.

Er zijn gameplaybeelden van de gesloten alfa voor Star Wars Battlefront opgedoken.

In het tien minuten durende filmpje zie je hoe de Rebel Alliance het op de planeet Hoth tegen de Galactic Empire opneemt. Er wordt in de video een aantal keren van perspectief gewisseld, zodat je beide kanten van het vuurgevecht te zien krijgt.

De gesloten alfa van de game is inmiddels afgelopen. De Star Wars Battlefront bta gaat in oktober van start. Het is op dit moment echter nog niet duidelijk hoe je aan de bta kunt deelnemen.

Lees meer...

Star Wars: Battlefront bevat geen singleplayer omdat maar weinig spelers het zouden spelen. Dat vertelt Electronic Arts baas Peter Moore in een interview met Gamespot. Volgens Moore tonen onderzoeken aan dat een singleplayermodus bij dit soort shooters te weinig gespeeld zou worden.

Teaser Star Wars: Battlefront hint naar nieuwe modus

'Prepare for take off' en een X-Wing ruimteschip.

Star Wars: Battlefront krijgt een nieuwe modus, zo wordt naar gehint op de Facebookpagina van de game. Electronic Arts toont daar een plaatje van een X-Wing ruimteschip met de tekst 'prepare for take off'.

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!

Nieuwe Star Wars Battlefront gameplay trailer toont co-op splitscreen

Star Wars Battlefront is in co-op met splitscreen te spelen. Dat is te zien in de nieuwe gameplaytrailer die vandaag tijdens Sony's E3-persconferentie is getoond.

Eerder werd er al een andere E3-trailer van Star Wars Battlefront getoond, met daarin de eerste gameplaybeelden. Op de besneeuwde planeet Hoth gingen grondtroepen elkaar te lijf, terwijl de T-47 Airspeeders en TIE-Fighters luchtduellen uitvochten.

Star Wars Battlefront is vanaf 17 november verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

Eerste gameplay Star Wars Battlefront

Eerste gameplay Star Wars Battlefront

Speelt zich af op Hoth.

EA heeft de eerste gameplay van Star Wars Battlefront vrijgegeven. De trailer speelt zich af op ijsplaneet Hoth en wordt gespeeld op de PlayStation 4.

In de trailer passeren heel wat verschillende personages en voertuigen de revue: van dogfights met Y-wings en TIE fighters tot een lightsaberduel tussen twee grootmeesters van the Force.

DICE toont tijdens de Sony E3-persconferentie tevens beelden van splitscreen co-op in Star Wars: Battlefront. Hierin nemen de rebellen het op de planeet Tatooine tegen keizerlijke troepen op.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 16

Met onder andere Grand Theft Auto V, Project CARS en Guitar Hero Live.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eerste gameplaybeelden Star Wars: Battlefront worden deze maand getoond

Uitgever Electronic Arts laat weten dat de eerste gameplaybeelden van Star Wars: Battlefront op vrijdag 17 april worden getoond.

De uitgever is van plan om de nieuwe beelden te onthullen tijdens een panel op de Star Wars Celebration-beurs. Dit evenement vindt plaats in de Amerikaanse stad Anaheim en duurt van 16 tot 19 april. Het EA-panel begint hier om 19:30 uur.

Star Wars: Battlefront wordt gemaakt door de Zweedse studio DICE, die voornamelijk bekend is van de Battlefield-reeks. De game heeft nog geen releasedatum.

Lees meer...

Volgende Need for Speed-game in 2015 uit

Electronic Arts van plan zes nieuwe titels te onthullen op E3.

Electronic Arts en Ghost Games maken bekend dat er dit jaar geen nieuwe Need for Speed-game wordt uitgebracht. De uitgever geeft de ontwikkelaar een jaar extra de tijd om 'de game te maken die gamers verdienen.' Daarmee wordt een lang staande jaarlijkse traditie verbroken.

Twee uur en half aan Star Wars: Battlefront 3 gameplay

Twee uur en half aan Star Wars: Battlefront 3 gameplay

Zie de bijna afgewerkte game die nooit zal zijn in actie.

Naar aanleiding van Star Wars dag "May the Fourth" werd dit weekend een speciale livestream uitgezonden. Maar liefst 2 uur en 30 minuten aan gameplay van Star Wars: Battlefront 3 werd getoond.

De site Past to Present Online die zich specialiseert in het bespreken van games in pre-release, beta's en geannuleerde projecten, zond via Twitch twee erg lange livestreams uit waarin ze alle aspecten van de game uitvoerig toonden. Zo zijn er ruimtegevechten met X-Wings, wordt het slagveld van Hoth betreden en stappen ze in iconische voertuigen zoals AT-ST's.

Battlefront 3 werd ontwikkeld door Free Radical, maar zou om financile redenen zijn geschrapt door uitgever LucasArts (die ondertussen zelf werd opgedoekt door Disney). Volgens co-oprichter Steve Ellis was de game zo goed als klaar. Anderen zeggen dan weer dat het spel slechts voor drie vierde zou zijn afgewerkt. De beelden die PtoP heeft getoond zien er visueel niet altijd top uit, maar alle functionaliteiten lijken wel aanwezig.

Lees meer...

Gameplay Star Wars: Battlefront 3 opgedoken

Gameplay Star Wars: Battlefront 3 opgedoken

Was LucasArts' laatste project.

Beelden van ( een erg recente versie van) Star Wars: Battlefront 3 zijn gelekt. Het zou gaan om het laatste project van LucasArts voordat de studio door moederbedrijf Disney werd opgedoekt.

De game zou onder de noemer "Version Two" in ontwikkeling zijn geweest. Spelers zouden zowel als normale grondtroepen kunnen spelen als jetfighterpiloot in n van Star Wars' bekende vliegende constructies. In het filmpje kan je onder meer AT-AT's, X-Wings en TIE Fighters aan het werk zien. De game zou een gevarieerd aanbod aan uitgebreide slagvelden krijgen. Onder meer plekken die lijken op Hoth en Tatooine passeren in de gameplayvideo.

Na de sluiting van LucasArts lijkt de kans dat de game ooit nog zal verschijnen onbestaande, net zoals andere projecten Star Wars 1313 en Star Wars: First Assault. Een medewerker van de ontwikkelaar vermeldde echter dat de games nog zouden kunnen worden gered als een externe ontwikkelaar een deal kan sluiten met Disney om verder te werken aan de beloftevolle titels. Hopelijk vindt iemand de tijd en het geld om dat in de nabije toekomst ook effectief te doen.

Lees meer...

Star Wars Battlefront Online was in ontwikkeling

Concept art werd vrijgegeven.

Verrassing! Na al die jaren dat we aan het wachten waren op een nieuwe Star Wars Battlefront, bleek er toch eentje in ontwikkeling geweest te zijn. Het gaat niet om een derde telg in de reeks, maar om een soort van third-person mmo actiegame. Spijtig genoeg zal de game waarschijnlijk nooit het daglicht zien.

Het zou een late 1-aprilgrap kunnen zijn, maar niemand die Star Wars in z'n aprilgrappen betrekt zonder bestand te zijn tegen de toorn van LucasArts. Daarom moet het nieuws dat op het schijfje van Resident Evil: Operation Raccoon City laadschermen opdoken voor wat verdacht veel wegheeft van een game gebaseerd op het Star Wars universum, wel waar zijn.