Splatoon 2

Splatoon 2 brengt minimale aanpassingen ten opzichte van het origineel, maar desondanks staat de sterke multiplayer nog steeds als een huis.

Belangrijke events

Nieuwe details Splatoon 2 Octo Expansion bekend

Via het Japanse Twitterkanaal van Splatoon 2 zijn er meer details over Splatoon 2 Octo Expansion bekendgemaakt.

Octo Expansion bevat tachtig nieuwe singleplayermissies, met variërende moeilijkheidsgraden. Mocht het te moeilijk worden, dan kun je Marina en Pearl om hulp vragen. Met hun hulp kun je de moeilijkere missies overslaan.

Bij het voltooien van de missies kun je in de multiplayer als een Octoling Boy of Octoling Girl spelen. Dat heeft alleen invloed op het uiterlijk van je personage, aangezien Octolings dezelfde abilities en wapens gebruiken. Wel voegt de DLC een grote lading nieuwe kleding toe.

Lees meer...

Splatoon 2 Octo Expansion aangekondigd

Tijdens de Nintendo Direct van 8 maart is er een uitbreiding voor Splatoon 2 aangekondigd.

De uitbreiding heet Octo Expansion en volgt Agent 8, die veel wegheeft van een Octoling. Ze wordt wakker in ondergronds complex, waar tachtig testlocaties met elkaar zijn verbonden. Daar volg je een nieuw verhaal dat 'meer licht schijnt op de wereld van Splatoon 2'.

Als je uit het complex ontsnapt, ontgrendel je de mogelijkheid om als Octoling te spelen in de multiplayer van de game.

Lees meer...

Splatoon 2 krijgt nieuwe modus en maps

Verspreid over twee updates.

Nintendo onthult nieuwe content voor Splatoon 2. Gespreid over twee updates krijgt de game de komende week onder andere een nieuwe modus, nieuwe maps en nieuwe cosmetische voorwerpen.

Splatoon 2 update voegt nieuw wapen toe

Nintendo heeft de Inkbrush toegevoegd aan Splatoon 2.

De Inkbrush was al beschikbaar in de singleplayer, maar nu is het mogelijk om het wapen bij Sheldon aan te schaffen voor multiplayer matches. Zijn subwapen zijn de Splat Bombs en zijn special is de Splashdown.

Zijn geüpgradede broertje heet de Octobrush en komt samen met het Autobomb subwapen en de Inkjet special. De update is onderdeel van Nintendo's post-launch ondersteuning, die net als bij Splatoon 1 nieuwe wapens, arena's en uitrusting met zich meebrengt.

Lees meer...

Splatoon 2 review - De inkt is nog niet opgedroogd

Splatoon 2 review - De inkt is nog niet opgedroogd

De inkt is nog niet opgedroogd.

Never change a winning formula, luidt het gezegde. Maar over de formule lichtjes buigen wordt niets gezegd, moet Nintendo gedacht hebben. Splatoon 2 is dan ook een vervolg dat niet breekt met de conventies van zijn voorganger. Precies het doel van Nintendo, zo blijkt. De ontwikkelaar wil namelijk een vervolg maken waarin nieuwkomers dezelfde ervaring krijgen als in 2015, terwijl fans van het vorige deel hun tanden kunnen zetten in de nieuwe maps en de subtiele veranderingen in de gameplay. Splatoon 2 spettert daarom niet zo hard als voorheen, maar weigert tegelijkertijd over te stappen naar goedkope navulinkt.

Splatoon 2 heeft bij lancering meer content dan zijn voorganger. Turf War en Ranked Matches bevatten acht maps, waarvan er per modus steeds twee speelbaar zijn. Na twee uur roteren die maps en kun je iets anders spelen, in tegenstelling tot de vier uur van de eerste Splatoon. Door de snellere rotatie krijg je eerder nieuwe maps te spelen, maar je hebt nog altijd geen invloed op welke map je kunt spelen, tenzij je een privé-match opzet voor je vrienden. De snellere rotatie en de grotere hoeveelheid maps zorgen voor snellere en gevarieerde afwisseling, waardoor langer spelen prettiger wordt dan in de originele game.

Turf War heeft exact dezelfde regelset als in het eerste deel. In een team van vier moet je binnen drie minuten de arena vol kliederen in de kleur van jouw team. De verschillen zitten in de wapensets. De speciale wapens zijn aangepast en de combinaties hoofd- en subwapens zijn omgegooid. Het zijn kleine verschillen die voor beginners niets uitmaken, maar kenners kunnen aan de slag met de nieuwe tactieken die de combinaties met zich meebrengen. Het is precies wat Nintendo wil bereiken en houdt de spirit van Splatoon intact, maar de keerzijde van de medaille is dat er weinig vernieuwing is.

Lees meer...

De lancering van Splatoon 2 glibbert nabij en dat is het perfecte excuus om te kijken hoe de singleplayermodus van de game is ingekleurd. Vanuit de hub-wereld volg je Marie, de ene helft van de Squid Sisters die druk bezig is een mysterie te ontrafelen. Al gauw wordt je tot Agent 4 omgedoopt en neem je het opnieuw op tegen de Octarians. De singleplayer is deels een tutorial voor alle wapens en deels een Challenge Mode die je vaardigheid in schieten en platformen op de proef stelt, aan elkaar geknoopt met een dunne rode draad. Fijn voor de beginner, maar weinig nieuws voor de veteraan.

5 opvallende gamereleases juli

Met onder meer Splatoon 2, Final Fantasy 12 en New Nintendo 2DS XL.

De E3 2017 ligt inmiddels achter ons. Dat betekent dat de komkommertijd van start gegaan is, met als gevolg dat er relatief weinig nieuwe games uitkomen. Toch hoef je je niet helemaal te pletter vervelen. De gamereleases van juni brachten onder meer Tekken 7 en WipEout Omega Collection. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende games lees je hieronder.

Nintendo toont singleplayer in nieuwe Splatoon 2 trailer

Nintendo toont tijdens een nieuwe Nintendo Direct-uitzending voor het eerst de singleplayer-modus van Splatoon 2. Daarin is Squid Sister Callie verdwenen, en zoek je haar met de hulp van Marie. Beide zijn bekende personages uit het eerste deel.

Je neemt het in de levels op tegen de kwaadaardige Octarians, om aan het einde van ieder level een Zapfish te bevrijden. Ook grote eindbazen maken deel uit van de singleplayer. Je krijgt toegang tot dezelfde wapens als uit de multiplayer-modus, waaronder de nieuwe Splat Dualies. Met deze dubbele verfpistolen heb je een dodge roll ter beschikking.

Online keert de Turf War-modus terug, waarin je in teams probeert zoveel mogelijk van het slagveld in te kleuren. Nieuw is de Salmon Run, een coöperatieve modus voor vier spelers waarin je het opneemt tegen golven aan vijanden. Doel is om daardoor Power Egs te verzamelen, die je vervolgens inlevert voor beloningen.

Lees meer...

Nintendo maakt bekend dat de Joy-Con controllers voor de Nintendo Switch binnenkort ook in het Neon Yellow te koop zijn. Het is de eerste keer dat de controllers in een andere kleur uitkomen dan standaard grijs of blauw/rood.

Splatoon 2 release en nieuwe details bekendgemaakt

Tijdens de Nintendo Direct livestream van 12 april is de releasedatum van Splatoon 2 bekendgemaakt. De game komt op 21 juli uit.

Nintendo heeft ook de Salmon Run modus aangekondigd. In deze PvE modus verzamel je Power Eggs met je team van vier spelers. Je vecht tegen gemuteerde zalm, die de eieren laten vallen nadat ze verslagen zijn. De eieren zijn vervolgens in te wisselen voor beloningen.

Er zijn ook nieuwe amiibo aangekondigd van Inkling Boy, Inkling Girl en Inkling Squid. Deze komen op dezelfde dag als de game uit. Je kunt gepersonaliseerde outfits op de amiibo opslaan en meenemen als je de game bij je vrienden speelt. De game werkt tevens met alle andere Splatoon-amiibo.

Lees meer...